Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 27/05/2020, 18:25


Home / HEADER-NEWS / Οι τίτλοι σπουδών των ιδιωτικών σχολείων πρέπει να επικυρώνονται από τις εποπτικές αρχές του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Οι τίτλοι σπουδών των ιδιωτικών σχολείων πρέπει να επικυρώνονται από τις εποπτικές αρχές του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Δημοσιεύτηκε: 5:35 μμ Ιούνιος 24th, 2015  


Sxolio2003

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΛΥΣΣΑΛΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ – ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΠΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Σημερινό έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας (συνημμένο 1) επιβεβαιώνει την κείμενη νομοθεσία και αποκρούει τις λυσσαλέες πιέσεις των σχολαρχών, ιδίως των κ.κ. Μπαμπινιώτη και Σαμαρά που ηγούνται των ισότιμων σχολείων,οι οποίοι διαχρονικά επιδιώκουν να εκδίδουν τίτλους σπουδών χωρίς τον έλεγχο καμιάς αρμόδιας αρχής για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με την απόφαση οι τίτλοι των ιδιωτικών σχολείων κάθε είδους (συμπεριλαμβανομένων και των ισότιμων) θα πρέπει να επικυρώνονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.Η επικύρωση των τίτλων σπουδών των ιδιωτικών σχολείων από δημόσιες υπηρεσίες αποτελεί, άλλωστε, ρητή απαίτηση της Κομισιόν που, λόγω της εκτεταμένης ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, έχει παγώσει την αντιστοίχιση του Εθνικού (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF).  Ο εποπτικός έλεγχος της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, η πιστοποίηση της νομιμότητας των τίτλων σπουδών και της διασφάλισης της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχονται από ιδιωτικούς φορείς είναι αναγκαία συνθήκη, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανάψει το πράσινο φως για την επανεκκίνηση των διαδικασιών αντιστοίχησης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  «Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν

Η ΟΙΕΛΕ εκτιμά ως θετική την έκδοση του εν λόγω εγγράφου και ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να τηρήσουν αυστηρά την κείμενη νομοθεσία, καθώς αναμένεται ότι θα ενταθούν οι πιέσεις, ιδίως συγκεκριμένης μερίδας ιδιοκτητών (των μεγάλων ιδιωτικών και των ισότιμων σχολείων – Κολλέγια και Αρσάκεια) που επιδιώκουν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Θέμα : Θεώρηση απολυτηρίων τίτλων και πιστοποιητικών

Με αφορμή ερωτήματα που απασχολούν την υπηρεσία μας και αφορούν την θεώρηση ή μη των απολυτηρίων τίτλων σπουδών και των πάσης φύσεως πιστοποιητικών των ιδιωτικών σχολείων, θεωρούμε επιβεβλημένο να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:

  1. Τα κάθε είδους ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκδίδουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, χωρίς να απαιτείται θεώρηση δημόσιας αρχής.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Μόνο για το πιστοποιητικό στρατολογικής χρήσης, απαιτείται θεώρηση από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπ/σης (παρ. 6 άρθρο 111 του Ν.1892/90)

  1. Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 31 του Π.Δ. 60/2006 (ΦΕΚ 65 τ. Α΄) «Τα απολυτήρια των Ιδιωτικών Ενιαίων Λυκείων θεωρούνται και επικυρώνονται από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Επισημαίνεται ότι απαιτείται θεώρηση και των απολυτηρίων τίτλων των  ισοτίμων ιδιωτικών Ενιαίων Λυκείων, καθώς στην ανωτέρω διάταξη δεν προβλέπεται εξαίρεση.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

Εσωτερική διανομή

  1. Γρ. Αναπλ. Υπουργού
  2. Δ/νση Διοίκησης Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης
  3. Δ/νση Σπουδών, Οργάνωσης & Προγραμμάτων Δ.Ε.

Δείτε

το σημερινό έγγραφο του ΥΠΟΠΑΙΘ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...