Home / HEADER-NEWS / «Νομιμοποίηση» των …Αυθαιρέτων του Υπουργείου Παιδείας

«Νομιμοποίηση» των …Αυθαιρέτων του Υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 6:45 πμ Ιούνιος 15th, 2015  


ΔΤ ΟΛΤΕΕ-034_ «Νομιμοποίηση» των …Αυθαιρέτων

Αθήνα, 14-6-2015

Αριθμ. Δ.Τ.: 034

«Νομιμοποίηση» των …Αυθαιρέτων του Υπουργείου Παιδείας

Σε πλήρη αναδίπλωση υποχρεώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, μετά το εξώδικο της ΕΛΤΕΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης προς τον οικείο Διευθυντή Δ.Ε. και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων.

Ο Υπουργός εξέδωσε νέα εγκύκλιο (3025/12-6-2015) με την οποία ζητά «…οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να τοποθετήσουν το συντομότερο δυνατόν σε σχολικές μονάδες τους εν λόγω εκπαιδευτικούς… Ιδιαίτερα σε ότι αφορά εκπαιδευτικούς της παραπάνω κατηγορίας που είχαν τοποθετηθεί σε διοικητικές θέσεις και επανέρχονται βάσει των παραπάνω σε σχολικές μονάδες, μπορούν να διατεθούν σε αυτές τις διοικητικές θέσεις, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή, κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης του οικείου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μόνον για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για το οποίο κρίνεται ότι είναι αναγκαίο».

Ο Υπουργός αντιγράφει ακριβώς το εξώδικο της ΕΛΤΕΕ Ανατ. Θεσ/νίκης !!

Δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, αφού αυτά ακριβώς προβλέπει και ο Νόμος…

Εντύπωση προκαλεί ότι η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε από το «Γραφείο» του Υπουργού και όχι από τη «Διεύθυνση Διοικητικού, Τμήμα Γ’», όπως οι προηγούμενες. Ένδειξη αποστασιοποίησης από το υπηρεσιακό προσωπικό που παγίδευσε τον Υπουργό σε παράνομες εγκυκλίους ; Σημάδι αποδοκιμασίας για τη λειτουργία του Τμήματος ; Λίγο μας ενδιαφέρει… Αυτό που σίγουρα κατακτήθηκε είναι ο εξαναγκασμός σε «νομιμοποίηση» των …Αυθαιρέτων του Υπουργείου Παιδείας και η νίκη των δημοκρατικών αγώνων των εκπαιδευτικών.

Την Παρασκευή 12-6-2015 το μεσημέρι, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης δέχθηκε σε σύσκεψη τους εκπαιδευτικούς που επανήλθαν από τις εξαναγκαστικές μετατάξεις της Διαθεσιμότητας, μαζί με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ.κ. Μαυρίδη και Ματζιάρη, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Την Δευτέρα 15-6-2015 θα συγκληθούν τα ΠΥΣΔΕ τα οποία θα τοποθετήσουν ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία τους, ακόμη και αυτούς που το καλοκαίρι του 2013 ήταν «στη διάθεση» του ΠΥΣΔΕ.

Στη συνέχεια, αν κάποιος Διευθυντής Δ.Ε. επιμένει να ζητήσει την επιστράτευση κάποιων από αυτούς για την εκτέλεση διοικητικού έργου στην ΔΔΕ, θα πρέπει να ακολουθήσει το Νόμο και τις εντολές του Υπουργού. Υπενθυμίζουμε ότι για τη ενεργοποίηση των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 30 του Ν. 3528/2007, ο Δ/ντής θα πρέπει να τεκμηριώσει:

α) τον «επιτακτικό» χαρακτήρα της υπηρεσιακής ανάγκης,

β) το ότι αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλο τρόπο,

γ) το γιατί επιλέγει τους συγκεκριμένους συναδέλφους για να επιτελέσουν αυτό το έργο, την ίδια στιγμή που στη «διάθεση» της Υπηρεσίας βρίσκονται πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι με τα ίδια υπηρεσιακά χαρακτηριστικά,

δ) ότι η επιλογή του αυτή δεν αποτελεί διακριτική μεταχείριση σε βάρος ειδικής ευπαθούς ομάδος εργαζομένων (με παιδί ή σύζυγο με αναπηρία 67% και πάνω, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, δικαστικοί συμπαραστάτες ανηλίκων, κλπ).

 

Χ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

τους αγώνες των συναδέλφων, τη θετική τους έκβαση και

 

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

σε εγρήγορση όλους του συναδέλφους.

Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Τυχόν αποφάσεις επίταξης εργασίας θα προσβληθούν άμεσα με Ασφαλιστικά Μέτρα και θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με κάθε νόμιμο μέσον και προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στο έπακρον τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων απέναντι στα όσα παράνομα και εκβιαστικά έχουν διαπραχθεί μέχρι σήμερα σε βάρος τους μέσα στις Διευθύνσεις.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 – 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα

τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798

e-mail: oltee.oltee@gmail.com & mail@oltee.att.sch.gr

ηλεκτρον. σελ.: https://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

πληροφορίες: Σταμάτης Σταματιάδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6945-752224


 

Ένα σχόλιο

  1. οτι και να πεις είναι λιγο…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...