Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 13:19


Home / HEADER-NEWS / Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα ΚΔΒΜ

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα ΚΔΒΜ

Δημοσιεύτηκε: 3:52 μμ Ιούνιος 19th, 2015  


kdvm

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
!

           Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη παραμένουν 6.500 εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα (περιφερειακά στελέχη και εκπαιδευτές) στα προγράμματα των Κ.Δ.Β.Μ. ενώ μετά από δυο χρόνια εργασίας άγνωστο παραμένει αν θα συνεχίσουν την εργασία τους, αφού δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση από τον φορέα για το χρόνο επαναλειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΒΜ απασχολούνται ως συμβασιούχοι με «μπλοκάκι» πράγμα που σημαίνει την υποχρέωση του εργαζόμενου να πληρώνει από το μισθό του την ασφάλιση του μαζί με τους φόρους που την συνοδεύουν, ενώ δεν έχει πάρει ακόμα τα δεδουλευμένα του. Οι συμβάσεις αυτές αποτελούν όχημα για την δημιουργία χιλιάδων εργαζομένων, ως φτηνού και αναλώσιμου εργατικού δυναμικού, και υπονομεύουν την δυνατότητα για τη συλλογική οργάνωση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του για αξιοπρεπείς μισθούς, σταθερή απασχόληση, απρόσκοπτή πληρωμή των δεδουλευμένων του.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος: Προϋποθέσεις και διαδικασίες Παράλληλης Στήριξης 2022-23

Η όλη διαδικασία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι προωθεί και η νέα κυβέρνηση και στο χώρο της εκπαίδευσης υλοποιώντας τις σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ για το σπάσιμο της σταθερής εργασίας, της ραγδαίας επέκτασης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων με όχημα τη συγχρηματόδότηση της ΕΕ (ΕΣΠΑ) με δραματικές επιπτώσεις στην ασφάλιση, τις αμοιβές και το ωράριο των εργαζόμενων  εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες βλέπουν συχνά την πόρτα της εξόδου, καθώς τα προγράμματα αυτά έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζονται ή λειτουργούν με πολύχρονες διακοπές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πίνακες υποψηφίων που κρίθηκαν ικανοί/ές για τις Αστυνομίας Σχολές

          Η Παναττική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων, και την καταβολή των χρημάτων στην ώρα τους.

  • Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες αυτές σχέσεις εργασίας και ζητάμε την κατάργηση της αυτασφάλισης των εργαζομένων, της σχέσης εργασίας με μπλοκάκι σε εργαζόμενους που ουσιαστικά έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.
  • Διεκδικούμε την σταθερή και μόνιμη απασχόληση των εργαζομένων που εργάζονται στις δομές της εκπαίδευσης Ενηλίκων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...