Home / HEADER-NEWS / Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 12:07 μμ Ιούνιος 23rd, 2015  


ptyxio

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σε ποιους απευθύνεται και πόσο διαρκεί

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί  ότι θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης».

Σε ποιους απευθύνεται

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε  πτυχιούχους Παιδαγωγικών Τμημάτων ή των λεγόμενων Καθηγητικών Σχολών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή πτυχιούχους άλλων Τμημάτων που έχουν παιδαγωγική επάρκεια (ΑΣΠΑΙΤΕ ή πρώην ΣΕΛΕΤΕ) καθώς και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς αντικειμένου.

Χρονική διάρκεια

Το Πρόγραμμα διαρκεί τρία εξάμηνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η πιστοποιημένη από επίσημους φορείς γνώση της αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 (όπως αυτή ορίζεται από τον Α.Σ.Ε.Π.). Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι κάτοχοι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Αγγλόφωνου Πανεπιστημίου.

Δίδακτρα όπως αναφέρονται στον κανονισμό σπουδών

«Τα δίδακτρα προς το παρόν ορίζονται σε 2.400 Ευρώ για όλη τη διάρκεια σπουδών και καταβάλλονται σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση (800 Ευρώ) καταβάλλεται με την εγγραφή, η δεύτερη (800 Ευρώ) στην αρχή του δεύτερου εξαμήνου και η τρίτη (800 Ευρώ) καταβάλλεται στο τέλος του δεύτερου εξαμήνου. Τα δίδακτρα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου και προσκομίζεται η σχετική απόδειξη στη Γραμματεία του ΠΜΣ. Ο φοιτητής παραλαμβάνει απόδειξη είσπραξης. Στην περίπτωση διακοπής της φοίτησης στο ΠΜΣ δεν επιστρέφεται το μέρος των διδάκτρων που έχει καταβληθεί» ( άρθρο 10 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας).

Φάσεις επιλογής

Διαδικασία επιλογής 1 η Φάση.

Επιλέγονται αρχικά όσοι υποψήφιοι έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

2η Φάση. Οι επιλεγέντες στην πρώτη φάση εξετάζονται γραπτά σε δυο μαθήματα «Παιδαγωγικά» και «Ψυχολογία» και συμμετέχουν σε γραπτές εξετάσεις κατανόησης επιστημονικού κειμένου, συναφούς με το αντικείμενο, στα Αγγλικά. Η εξέταση και η βαθμολόγηση των δύο μαθημάτων («Παιδαγωγικά» και «Ψυχολογία») γίνεται από επιτροπή που ορίζει η ΓΣΕΣ. Η αρμόδια επιτροπή συνέρχεται, παρουσία του Προέδρου του Τμήματος, δυο ώρες πριν τις εξετάσεις και προτείνει θέματα. Η τελική επιλογή των 4 θεμάτων που θα δοθούν γίνεται με κλήρωση. Το ονοματεπώνυμο των υποψηφίων στα γραπτά καλύπτεται με αδιαφανές κάλυμμα και η βαθμολόγηση γίνεται από δυο διαφορετικούς βαθμολογητές. Τα γραπτά σε κάθε μάθημα βαθμολογούνται με άριστα το 20. Σε περίπτωση που η βαθμολογία των δυο βαθμολογητών διαφέρει κατά τουλάχιστον τρεις (3) μονάδες το γραπτό εξετάζεται από τρίτο βαθμολογητή.

Οι εξετάσεις της Αγγλικής γλώσσας διεξάγονται επίσης από την Επιτροπή Εξετάσεων, όπου συμμετέχει με συμβουλευτικό ρόλο και ένα μέλος ΕΕΠ από το Γραφείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το τεστ περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και βαθμολογείται με άριστα το 10.

3η Φάση. Στην τρίτη φάση επιλογής γίνεται ο υπολογισμός των αξιολογικών μονάδων, με βάση το φάκελο κάθε υποψήφιου που έχει κατατεθεί στη Γραμματεία και τη βαθμολογία τους στις γραπτές εξετάσεις. Στη φάση αυτή συμμετέχουν όσοι υποψήφιοι: α) έχουν συγκεντρώσει συνολικό βαθμό τουλάχιστον 20 στα μαθήματα «Παιδαγωγικά» και «Ψυχολογία», αλλά δεν έχουν πάρει σε κανένα από τα δυο βαθμό μικρότερο του 8 και β) έχουν πάρει τουλάχιστον τη βάση στην εξέταση κατανόησης Αγγλικού επιστημονικού κειμένου.

Εξετάσεις και ύλη

Οι εξετάσεις των μαθημάτων προβλέπεται να γίνουν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015. Την εξεταστέα ύλη μπορείτε να τη βρείτε στον εξής σύνδεσμο: https://www.pre.uth.gr/new/el/ content/513-prokiryxi- exetaseon-kai-exetastea-uli

Φάκελος υποψηφιότητας

Μέσα στην προθεσμία που ανακοινώνεται, οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν το φάκελο της υποψηφιότητάς τους στη Γραμματεία του ΠΜΣ.

Ο φάκελος θα περιέχει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

· Αίτηση υποψηφιότητας σε ειδικό έντυπο

· Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

· Αντίγραφο πτυχίου (με την αντίστοιχη αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ, αν προέρχεται από πανεπιστήμιο του εξωτερικού)

· Πιστοποιητικό Σπουδών με αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών

· Αναγνωρισμένα διπλώματα γνώσης ξένων γλωσσών

· Βεβαίωση εκπόνησης πτυχιακής εργασίας (όπου να αναγράφονται το θέμα, ο βαθμός και οι επιβλέποντες καθηγητές) [εφόσον υπάρχει]

· Αντίγραφα δημοσιεύσεων [εφόσον υπάρχουν]

· Άλλα πτυχία Τμημάτων ΑΕΙ ή ΤΕΙ [εφόσον υπάρχουν]

· Μεταπτυχιακοί τίτλοι [εφόσον υπάρχουν]

· Βεβαίωση προϋπηρεσίας στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση [εφόσον υπάρχει]

·  Άλλα δικαιολογητικά  που πιστοποιούν τα μοριοδοτούμενα  προσόντα. Πληροφορίες σχετικά με τη μοριοδότηση του φακέλου μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.pre.uth.gr/new/el/content/501-kanonismos-spoydon

Υποβολή αιτήσεων

Αιτήσεις υποβάλλονται  από 1 Ιουλίου 2015 – 31 Αυγούστου 2015  (εκτός από το διάστημα: 27 Ιουλίου – 15 Αυγούστου) στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού κάθε Τρίτη (17.00-19.00) και Πέμπτη (10.00-12.00) (γραφείο 9, 4ος όροφος, νέο κτήριο, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, 38221 Βόλος) ή και ταχυδρομικά. Λεπτομέρειες για τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείται το 24210-74881 κάθε Τρίτη (17.00-19.00), Πέμπτη (12.00 – 14.00) και Παρασκευή (18.00–20.00) ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.pre.uth.gr/new/el/node/616 (email: ode@pre.uth.gr)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...