Home / Featured / Κουράκης – Αφιερώθηκαν εκατοντάδες ώρες για το θέμα των μετατάξεων

Κουράκης – Αφιερώθηκαν εκατοντάδες ώρες για το θέμα των μετατάξεων

Δημοσιεύτηκε: 1:32 μμ Ιούνιος 11th, 2015  


kourakis

Το υπουργείο Παιδείας μελετά συντεταγμένα των μετατάξεων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης, αφήνοντας σε όλους τους ενδιαφερόμενους τον απαιτούμενο χρόνο αλληλεπίδρασης, υπογραμμίζοντας όμως ότι η διαιώνιση της σχετικής εκκρεμότητας επιδρά αρνητικά στο εκπαιδευτικό κλίμα και στις ίδιες τις ζωές των εκπαιδευτικών.

Τα παραπάνω τονίζει ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση Βουλευτών της ΝΔ., ενώ σημειώνει τα εξής:

Α. Το υπουργείο ξεκίνησε την ενδελεχή μελέτη του θέματος άμεσα, από τον Φεβρουάριο.

Β. Επί του ζητήματος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκατοντάδες ώρες συζήτησης και διαβούλευσης με φορείς εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων των μεταταχθέντων αλλά και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία.

Γ. Εχουν παραληφθεί δεκάδες υπομνήματα για το εν λόγω ζήτημα.

Δ. Ταυτόχρονα έχουν διενεργηθεί πάρα πολλές διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, όλες οι τεχνικές παράμετροι έχουν τεθεί επί τάπητος καθώς και όλα τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Ε. Ολοκληρώνοντας αυτόν τον μεγάλο κύκλο μελέτης αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής μελέτης του θέματος, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων του εκπαιδευτικού κόσμου.

Ζ. Ως σημείο έναρξης των εργασιών της επιτροπής αυτής τέθηκε η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας , η οποία στηρίχθηκε αμιγώς στις “μαραθώνιες” διαβουλεύσεις.

H ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ

https://www.esos.gr/arthra/38731/t-koyrakis-afierosame-ekatontades-ores-gia-zitima-ton-metataxeon-ton-ekpaideytikon


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...