Home / HEADER-NEWS / Η Π.Ε.Α.Δ. για την απόφαση της ΟΛΜΕ να υποστηρίξει την μοριοδότηση στα Δυσπρόσιτα

Η Π.Ε.Α.Δ. για την απόφαση της ΟΛΜΕ να υποστηρίξει την μοριοδότηση στα Δυσπρόσιτα

Δημοσιεύτηκε: 11:49 πμ Ιούνιος 6th, 2015  


dysprosito

Διαμαρτυρία για τη μοριοδότηση δυσπροσίτων περιοχών

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την αλόγιστη και ομόφωνη θέση της ΟΛΜΕ εν όψει της κατάθεσης του Πολυνομοσχεδίου, να υπολογίζεται στο διπλάσιο ο χρόνος πραγματικής εκπαίδευσης υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που έχει πραγματοποιηθεί κατά τα σχολικά έτη 2010-2011 έως και 2013-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες περιοχές.

Θεωρούμε τη θέση αυτή άδικη και καταθέτουμε τα επιχειρήματα μας για τη προσμέτρηση των δυσπροσίτων κατά τη χρονική περίοδο 2010-2014:

α)Όλοι από το 2010 -2014 κάναμε τις δηλώσεις προτίμησης γνωρίζοντας ότι δεν ισχύουν όχι μόνο τα διπλά αλλά ούτε και τα μονά μόρια.
Άν ξέραμε ότι τα δυσπρόσιτα θα μετρούσαν διπλά ασφαλώς και η δήλωσή μας ως αναπληρωτές θα ήταν διαφορετική και αυτοί που τώρα ζητούν τη διπλή προσμέτρηση δε θα ήταν σε αυτά τα σχολεία.

β)Αυτοί που επέλεξαν τα διπλά μόρια από το 2010-2014 δεν είναι το ίδιο με αυτούς που τα επέλεξαν πριν το 2010 ή μετά το 2014 αφού στις άλλες περιπτώσεις (πριν το 2010 και μετά 2014) υπήρχε η δυνατότητα συνειδητής επιλογής και ξέραμε από πριν ποια σχολεία μετρούν διπλά και ποια όχι. Συμμεριζόμαστε τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης των συναδέρφων στα δυσπρόσιτα αλλά η δήλωσή τους αυτή έγινε είτε με αίσθημα πονηρίας ή τυχαίας επιλογής αφού κανείς αναπληρωτής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν ήξερε ότι θα υπάρξει διπλή μοριοδότηση.

Παραθέτουμε τη σχετική δήλωση του αν.υπ Παιδείας Τ.Κουράκη «Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά τη διπλή μοριοδότηση, αυτή δεν θα μετράει για τις περιόδους 2010-2012 και 2012–2014. Πρόκειται για τις περιόδους, κατά τις οποίες οι πίνακες είχαν «κλειδωθεί» από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και υπεισέρχετο ο παράγοντας τύχη στην τελική τοποθέτηση των αναπληρωτών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα συνειδητής επιλογής δυσπρόσιτων σχολείων, με στόχο τη μεγάλη μοριοδότηση. Χωρίς τη ρύθμιση αυτή θα μπορούσαν να γίνουν ανατροπές σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν συνειδητά δυσπρόσιτα σχολεία. Βέβαια, το συγκεκριμένο πλεονέκτημα δεν παύει να ισχύει για όλες τις άλλες περιόδους»

Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η Π.Ε.Α.Δ θεωρώντας ότι πρέπει στην εκπαιδευτική κοινότητα να υπάρχει επιτέλους συνέπεια λόγων και έργων και έντιμοι κανόνες θεωρούμε την απόφαση του Υπουργείου δίκαιη, ηθική και νόμιμη δηλ. να μην υπολογίζεται στο διπλάσιο ο χρόνος πραγματικής εκπαίδευσης υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που έχει πραγματοποιηθεί κατά τα σχολικά έτη 2010-2011 έως και 2013-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες περιοχές.

Aς σταματήσουν επιτέλους κάποιες μικρές ομάδες ( παλιότερα Σιβιτανίδειος, ενισχυτική, Αθωνιάδα, φυλακές, ) σήμερα δυσπρόσιτα και ειδική αγωγή να θέλουν να πατούν πάνω στους συναδέρφους με μοναδικό τους σκοπό να βρεθούν μπροστά στους διάφορους πίνακες.

Η ανεξήγητη και αναιτιολόγητη αυτή ενέργεια της ΟΛΜΕ παραπέμπει συνειρμικά στην έκφραση «αἰδώς Ἀργεῖοι» (Ομ. Ιλ., Ε 787, 0 502.).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΤΟ Δ.Σ

…………………………………………………………………………………………..

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Αρ.Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ.Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014
του Ειρηνοδικείου Αθηνών

e -mail: pead2014@gmail.com.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ.

( παλιότερα Σιβιτανίδειος,ενισχυτική, Αθωνιάδα,φυλακές, ) ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ να θέλουν να πατούν πάνω στους συναδέρφους με μοναδικό τους σκοπό να βρεθούν μπροστά στους πίνακες.

Θεωρούμε ηθικά απαράδεκτο και αντιεπαγγελματικό εκπαιδευτικοί καταρτισμένοι στο ευαίσθητο κομμάτι της ειδικής αγωγής να μετακινούνται από τον πίνακα ειδικής αγωγής σε αυτόν της γενικής και το αντίστροφο κατά το δοκούν και συμφέρον και ανάλογα με τα κονδύλια και τις προσλήψεις. Ζητούμε αναβάθμιση της ειδικής αγωγής με εκπαιδευτικούς καταρτισμένους και που επιλέγουν συνειδητά να εργαστούν στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι της εκπαίδευσης και όχι από ιδιοτέλεια ή τυχαία επιλογή.

Ζητούμε: Πλήρη διαχωρισμό των πινάκων της Γενικής και της Ειδικής αγωγής. Να δοθούν οργανικές θέσεις στην ειδική αγωγή χωρίς δυνατότητα μετάταξης στη γενική αγωγή

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε:

Η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών ΕΑΕ και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υπολογίζεται αποκλειστικά στον πίνακα του κλάδου όπου προσφέρθηκε η προϋπηρεσία. Για τους εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής οι οποίοι έχουν κληθεί να υπηρετήσουν σε θέσεις ειδικής αγωγής από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών , η προϋπηρεσία τους να υπολογίζεται στον οικείο πίνακα.

Aς σταματήσουν επιτέλους κάποιες μικρές ομάδες ( παλιότερα Σιβιτανίδειος,ενισχυτική, Αθωνιάδα,φυλακές, ) σήμερα δυσπρόσιτα και ειδική αγωγή να θέλουν να πατούν πάνω στους συναδέρφους με μοναδικό τους σκοπό να βρεθούν μπροστά στον πίνακα …

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΤΟ Δ.Σ.

…………………………………………………………………………………………..

www.xenesglosses.eu


 

Ένα σχόλιο

  1. Αφροδίτη Παρδάλη

    Οι συνάδελφοι που ζητούν το διπλασιασμό των μορίων για όλα τα χρόνια,
    σε όλες τους τις δηλώσεις, επιστολές κ.λπ.
    δεν έχουν μιλήσει αρνητικά για αυτούς που υποστηρίζουν το αντίθετο.

    Γιατί το ζητούμενο για αυτούς είναι να εφαρμοστεί ο υπάρχων νόμος,
    ο νόμος που δεν καταργήθηκε ποτέ, αλλά ήταν ανενεργός όπως κ οι πίνακες.

    Αυτό είναι το επιχείρημά τους. Δεν εξυπηρετούν συμφέροντα μιας ομάδας, αλλά την εφαρμογή του νόμου!

    Αντίθετα διαβάζω με μεγάλη θλίψη κ απορία την παραπάνω δήλωση της «Πανελλήνιας» ‘Ενωσης Αναπληρωτών.
    Γιατί τέτοιο μένος συνάδελφοι;

    Εμείς τι θα έπρεπε να γράψουμε για την ένωση που πρεσβεύετε κ μάθαμε για την ύπαρξή της λίγο καιρό πριν τυχαία;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΠΟΤΕ mail ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ για την πρόθεσή σας να ιδρυθεί μία τέτοια ένωση και γενικά να γίνει γνωστό σε όλους;
    Γιατί δεν απαντήσατε σε μηνύματά μου που ζητούσα να μάθω
    τις θέσεις γενικά του συλλόγου,
    τα ονόματα των συναδέλφων της 3μελούς επιτροπής που θα χειριστεί τα θέματά μας κ κυρίως αυτό του νέου συστήματος διορισμού κ.ά.
    Γιατί άραγε;

    Υ.Γ. αλήθεια πόσα μέλη αριθμεί ο σύλλογος;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...