Home / Featured / Διευθυντές χωρίς τίτλους θα έχουν συνομηλίκους εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακά και διδακτορικά

Διευθυντές χωρίς τίτλους θα έχουν συνομηλίκους εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακά και διδακτορικά

Δημοσιεύτηκε: 10:08 μμ Ιούνιος 12th, 2015  


TAXI

Διευθυντές  χωρίς τίτλους θα έχουν συνομηλίκους εκπαιδευτικούς  με μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

Σήμερα στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν από τις περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  τα τελικά μόρια διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων μετά από την πρόσθεση και των μορίων της ψηφοφορίας των Συλλόγων Διδασκόντων

Σε πολλές περιπτώσεις, διαβάζοντας τους σχετικούς πίνακες , βλέπουμε διευθυντές  σε σχολικές μονάδες χωρίς κανέναν τίτλο, πέραν του απαραίτητου για διορισμό. Μάλιστα σε αρκετές από  αυτές τις περιπτώσεις υπήρχαν συνυποψήφιοι  με διδακτορικά και μεταπτυχιακά και άλλα προσόντα  που τελικά εισέπραξαν απογοήτευση από το νέο σύστημα επιλογής.

Τι πιο άσχημο για ένα σύστημα επιλογής;

Να απογοητεύει ανθρώπους που μόχθησαν, κουράστηκαν,  για να αναπτυχθούν επαγγελματικά με τη σημασία της προσπάθειας της επαγγελματικής ολοκλήρωσης και προσωπικής ευχαρίστησης και όχι με τη έννοια της επαγγελματικής  «εξέλιξης» που και αυτή όμως υφίσταται σε μερικές  περιπτώσεις.

Τι  ανορθόδοξο  θα συμβεί  λοιπόν με το νέο σύστημα επιλογής στελεχών.

Σε πολλά σχολεία διευθυντές με μηδενικά προσόντα θα καθοδηγούν παιδαγωγικά( όπως προβλέπεται από το καθηκοντολόγιο) συναδέλφους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην εκπαίδευση. Θα οργανώνουν (όπως προβλέπεται πάλι από το καθηκοντολόγιο) ενδοσχολικές επιμορφώσεις και θα απευθύνονται σε συναδέλφους με διδακτορικά.

Είναι δυνατόν  να γίνει αυτό;….

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ….


 

20 Σχόλια

  1. Το έζησα αυτό στην Ελλάδα και παραιτηθηκα φεύγοντας για το εξωτερικό. 3 παν/κα πτυχία, 2 μεταπτυχιακα, 1 διδακτορικό, (όλα με άριστα), υποτροφία ΙΚΥ, 100 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα παν/κα περιοδικά, διδασκων σε παν/κα τμήματα κλπ κλπ. Κομματική ένταξη όμως μηδέν. Με… καθοδηγουσαν συνάδελφοι που είχαν τα προσόντα ενός… γιδοβοσκου. Ήταν μάλιστα και αυστηροι τρομάρα τους. Η Γέλοιοποιηση της Ελληνικής Παιδείας. Παραιτηθηκα και ήσυχασα . Το κράτος μάλιστα μου είχε προηγουμένως δώσει 5χρονια άδεια με αποδοχές.

    • 3 παν/κα πτυχία*4 χρόνια=12
      2 Μεταπτυχιακα*2=4
      1 Διδακτορικό*4=4
      Σύνολο το ελάχιστο 20 χρόνια ;;;;;
      ΟΚ φίλε έχεις δίκιο μήπως όμως έχασες τη ζωή και καβάλησες την κάλαμο; Μήπως ο … γιδοβοσκός με την σοφία της ζωής είναι καλύτερος; Άλλωστε εδώ συζητάμε για Δημοκρατία. Δηλαδή η επιλογή σου ως Δ/ντή (ΣΧΟΛΕΙΟΥ και όχι εταιρείας) να εξαρτάται ΜΟΝΟ κατά 30% από την γνώμη των συναδέλφων σου και αυτό απέναντι στην συνέντευξη όπου έπρεπε να έχεις τις κομματικές περγαμηνές που εσύ δεν είχες! Δηλαδή αντί να σε κρίνουν κομματικές επιτροπές συνεντεύξεων σε κρίνουν οι συνάδελφοί σου μόνο κατά 30% (εκτός αν τους έχοντες μόνο ένα πτυχίο αλλά πολύ αγάπη για την δουλειά τους δεν τους θεωρείς άξιους γι αυτό). Και θα ξέρεις αφού δίδαξες σε πανεπιστήμιο οτι τον καλό δάσκαλο δεν τον κάνουν οι άπειρες περγαμηνές.

      • Αναλογιζόμενος τί θα πει Δημοκρατία, ή μάλλον πως την εννοεί ο κάθε δημοκρατικοφανής, και μιας και η επιλογή Διευθυντών έχει φύγει από την ευθύνη της εν γένει Πολιτείας, θα συνιστούσα εκλογές για Διευθυντές αλλά και για Καθηγητές (με τα ερωτήματα της πρόσληψης, της προαγωγής αλλά και της απόλυσης) από ένα βουλευτικό σώμα στο οποίο θα μετέχει κυρίως η τοπική κοινωνία του κάθε Σχολείου, μιας και είναι αυτή που δεν θα κρίνει κατά το μικροςυμφέρον της. Τί είναι το Σχολείο, ένα κλειςτό μαγαζάκι μιας εσωτερικής ομάδας κρατικοδίαιτων και ιδιαιτεροδίαιτων; Επίσης, μιας και θα κρινόταν πως ένας πρωτοετής φοιτητής αρκεί να διδάξει τουλάχιστον σε παιδιά (αυτός ο ζήλος τί ωραία καραμέλα είναι!) να είναι και αυτός υποψήφιος. Τί το θέλουμε να έχει πάρει πτυχίο;

      • Φιλαράκο είσαι απλά επικίνδυνος.
        Καλα έκανες και έφυγες. Στα 20 χρόνια που σου μέτρησε κάποιος άλλος εδώ μέσα θα πρέπει να προστεθούν και τα χρόνια υποχρεωτικής παραμονής στο δημόσιο αφού πήρες εκπαιδευτική άδεια. Όποτε ή έχεις πάρει σύνταξη ή μας λες βλακείες , ή απλά troll-αρεις. Που πιστεύω μάλλον το τελευταίο.
        Το λέω για όλους σας …
        Μην μπερδεύετε την εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο με την γνώση διοίκησης μονάδας . Εκτός και αν το μεταπτυχιακό – διδακτορικό εχει να κανει με management ή με διαχείριση προσωπικού , σχολικής μονάδας κτλ. Όλα τα αλλα ειναι παντελώς άσχετα και συμβάλλουν στην επιστημονική αναβάθμιση του κατόχου. Αν φυσικά δεν ειναι κατι μεταπτυχιακά που βασίζονται σε μια ανάλυση ενός ερωτηματολογίου , όπως αυτά που βλέπουμε να κατακλύζουν τον χώρο.

        • Ποιοι υπήρξαν επικινδυνοι φάνηκε μεγάλε. Κατάλαβες γιατί έχουμε κρίση; Κάποιοι σαν εσένα υπήρχαν πάντα. Εγώ δε λέω βλακειες πάντως. Μάλλον εσύ λες μαλακιες.

      • μπραβο!! σωστη απαντηση!!

      • Όντως, εισαι πολύ καλός μπακαλης! Αντε καλές προαγωγες!

    • Δινομάχη Μετσμύλη

      Εφόσον αποκαλείς «γιδοβοσκούς» τους συναδέλφους σου, καταλαβαίνεις ότι η θέση σου στην κοινωνία είναι στην «απομόνωση». Οπότε, να χέσω τα πτυχεία σου!

  2. Η μοναδική περίπτωση να γίνει αυτό είναι οι κατέχοντες τα διδακτορικά να μην πάρουν ούτε το 20 % των ψήφων του συλλόγου διδασκόντων. Άρα είναι άτομα που δεν έχουν καμιά εκτίμηση από τους συναδέλφους τους. Καλά θα κάνουν λοιπόν να αποκτήσουν και μερικά μη μετρήσιμα προσόντα όπως αξιοπρέπεια, σεμνότητα, αγάπη και σεβασμό σε μαθητές και συναδέλφους γιατί με αυτά τα κριτήρια ψηφίζει η πλειοψηφία των δασκάλων και καθηγητών ώστε να υπάρχει ένα σχολείο όπου με ηρεμία και παιδαγωγική ελευθερία να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

    • Ας μάθουμε πρώτα να είμαστε εμείς άνθρωποι, γιατί με ανθρώπους έχουμε να κάνουμε.
      Συμφωνώ απόλυτα με τον/την Iam. Ασ σκύψουμε πρώτα στον εαυτό μας να δούμε, γιατί δεν γίναμε αποδεκτοί από το 20% του συλλόγου μας και ας μην προβάλλουμε τις παθογένειες του τόπου μας σαν δικαιολογία. Εξάλλου η δουλεία στο σχολείο είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν είναι για όλους.
      Άλλο πράγμα η πανεπιστημιακή καριέρα και άλλο να έχεις τη δύναμη να κρατάς τους μαθητές σου σε εγρήγορση κσι να τους εμπνέεις. Το ίδιο δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των συναδέλφων.

    • και όταν οι συνάδελφοι ψηφίζουν κάτω από το κράτος της συνομοσίας, της τρομοκρατίας, του εκφοβισμού , του τραμπουκισμού, της κλύκας,του bulling, εν ονόματι της μοναδικής ευκαιρίας(τυχοδιωκτισμός) να γίνει κάποιος διευθυντής(με κανένα τίτλο σπουδών στην φαρέτρα), και όλα αυτά δυστυχώς αποδεδειγμένα, αυτό πως το λέει κανείς; εκπαιδευτικός πολιτισμός =0

    • Δυστυχώς ή σεμνότητα και οι αξίες δε μετρούν για βολεμενους «συναδέρφους»…

  3. Τεο έχεις δίκιο. Αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι την απόφασή σου να φύγεις! Τα άλλα περί μη μετρήσιμων προσόντων είναι περιττά . Δεν μπορεί κάποιος να πετύχει όλα αυτά χωρίς αξιοπρέπεια , σεμνότητα και αυταπάρνηση.
    Εμ, και σύ αντί για δημοσιεύσεις δεν έκανες και καμια αφισοκόλληση…
    Απ την άλλη με αυτά τα προσόντα που περιγράφεις δεν μπόρεσες να πετύχεις έστω κάτι λίγο στην Ελλάδα; Ούτε δ/ντης σε σχολείο;

  4. Δουλεύω στη δ/θμια και από τον προηγούμενο τρόπο αξιολόγησης διευθυντών έχω καεί. Εκείνο που κυρίως μετρούσε ήταν ή συνέντευξη και φυσικά οι θέσεις ήταν δοσμένες στους ημετερους. Τώρα τουλάχιστον μετράνε κ τα προσόντα αλλά και ή σωστή συμπεριφορά όπως αναφέρθηκε. Τουλάχιστον οι προηγουμενοι ε υνοημενοι με απρεπη συμπεριφορά ή θα πάρουν το μαθηματικό τους ή θα αποχωρίσουν εθελοντικά

  5. προς περισπούδαστους πολυδιαβασμένους
    Για μένα είναι σαφές ότι όσοι συμφωνείτε με το άρθρο δεν θα πρέπει να κάνετε ποτέ αίτηση για διευθυντές.Όχι γιατί έχω κάτι μαζί σας αλλά γιατί θέλω να σας προστατέψω. Γιατί είναι φανερό ότι δεν έχετε διαβάσει τον νόμο, πιθανά κανένα νόμο που αφορά στην εκπαίδευση.
    Θα ‘πρεπε να ξέρετε ότι ένας κάτοχος διδακτορικού γίνεται διευθυντής αρκεί να πάρει το 20% των ψήφων (για την α΄θμια αυτό σημαίνει 2-3 ψήφους). Αν δεν βρίσκονται ούτε 2-3 τότε κάποιος έχει πρόβλημα. Ποιος λέτε;
    Και για να μην νομίζετε, εγώ και μεταπτυχιακό έχω και διευθυντής (ξανά) έγινα με το 100% των ψήφων των συναδέλφων και στην αυτοαξιολόγηση συμμετείχα από το 2010 και μύτη δεν άνοιξε και οι συνάδελφοι που διαφωνούσαν προφυλάχτηκαν.
    Χαρτιά χωρίς εμπειρία και ανθρωπισμό είναι κατάλληλα μόνο για να τυλίγουν ρέγγες

  6. Τι μ@λ@κία προσπαθεί να μας πει ο ποιητής μ’ αυτή την ανάρτησή του;… Αυτά τα, στις περισσότερες φορές, αγορασμένα μεταπτυχιακά και έμπλεα ημετεροκρατίας διδακτορικά θέλει να απομειώσει το νέο σύστημα, δίνοντας σημαντικό ρόλο κατά 33% στην άποψη του Συλλόγου Διδασκόντων κάθε σχολείου…

  7. Λοιπόν κύριοι ..
    στα πλαίσια της απεριόριστης δημοκρατίας μας…..ο καθένας που έχει τάξει τα περισσότερα ….έχει την ΄΄μεγαλύτερη παρέα ΄΄ εντός του συλλόγου ….πρέπει να γίνει διευθυντής…
    Το ίδιο πρέπει να ισχύσει πιστεύεται και στο Στρατό?????
    Το ίδιο πρέπει να ισχύσει μήπως και στις ιδιωτικές επιχειρίσεις???
    Ο προϊστάμενος να γίνεται με εκλογές??
    Μήπως οι Δντές πρέπει να εκλέγουν τούς υπουργούς τους??
    Δεν νομίζω κύριοι…
    Τα μεταπτυχιακά , τα διδακτορικά και πάσης φύσεως προσπάθειες πρέπει να αξιολογούνται ως προσπάθειες του εκπαιδευτικού για την αριστεία του ιδιου του εκπαιδευτικού συστήματος.
    Τα παιδιά θα τα ρωτήσει κανείς πως τον θέλουν τον Δντή τους ???

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...