Home / Featured / Απογοήτευση που…σπάει κόκαλα!

Απογοήτευση που…σπάει κόκαλα!

Δημοσιεύτηκε: 9:11 πμ Ιούνιος 21st, 2015  


daskalos

Απογοήτευση που…σπάει κόκαλα!

Η χρονιά στην Πρωτοβάθμια μόλις τελείωσε!

Οι περισσοτεροι δασκαλοι απολαμβανουν την…ελευθερια τους και το ησυχο κεφαλακι τους, χωρις τα βουητα και τις φωνες που 9 μηνες βασανισαν τον πολυδουλεμενο εγκεφαλο τους.

Το ιδιο και πολύ χειροτερα για τις ειδικοτητες που μπαινοβγαινουν αδιακοπα και ακουραστα από ταξη σε ταξη για να διδαξουν το ένα-ποσο κατακριτεο συχνα- αντικειμενο τους.

Ταλαιπωρος κλαδος Γαλλικης Γλωσσας και Φιλολογιας. Εδώ αρχιζουν τα δυσκολα. Μαθημα επιλογης. Δευτερη ξενη γλωσσα. Δευτερη σε σειρα προτεραιοτητας μετα την αγγλικη και καταιδρωμενη όταν διδασκεται τελευταιες ωρες.

Συναδελφοι φορτωμενοι με ένα ολοκληρο βιβλιοπωλειο, αρωγο στην προσπαθεια προσφορας ενός μαθηματος με ποιοτητα, χαρα, δημιουργικότητα και αποτελεσματικοτητα. Χαμογελα αστραφτερα και πηγαια για καλωσορισμα και φωνη ισα που βγαινει στο τελος, μπας και ακουστει ο αποχαιρετισμος του μεσημεριου. Κασετόφωνα, δισκοι, υπολογιστες και αλλα χιλια δυο συμπραγκαλα που φωτισαν το μαθημα γλωσσας και το χρωματισαν για να απεχει μακραν από το μιζερο και αοσμο μαθημα που κουραζει και αποδιοργανωνει. Τραγουδια και φωνες να τρανταζουν τον οροφο από 25  μαθητες που μετα μουσικης αποστηθιζουν τη νεα αλφαβητο και τους αριθμους. Ταινιες, εκδηλωσεις, γιορτες, μαγειρικη, ποστερς και συμμετοχη στις καινοτομες δρασεις των υπολοιπων μαθηματων. Γονεις που αγκαλιαζουν την εμπνευση και το μερακι, μαθητες που παθιαζονται και ξεπερνουν την αδυναμια στη γλωσσα για να βαλουν ψυχη στην παραγωγη πολιτισμου στο σχολειο, τη σπουδαιοτερη μικροκοινωνια της ζωης. Διευθυντες και Συλλογοι που γινονται αγκαλια και στηριγμα στο οραμα και αλλοι που χυδαιολογουν ,προσβαλουν, απειλουν και χωνουν το κεφαλι στη     αμμο. Προσωπα παγωμενα και αδιαφορα στην κακη στιγμη του δηθεν συναδελφου. Εκεινου που συμπληρωσε τα κενα τους, ανταλλαξε λογια σε προσωπικο επιπεδο σε εναν καφε στα ορθια, αλλα που δεν καταφερε να μην είναι το ξενο σωμα, το παρασιτο, ο κομητης του σχολειου. Ο επιστημονας β κατηγοριας που δεν ενσωματωνεται στο κλειστο κυκλωμα, την κλικα ,οσο και να το παλευει!

Τελος ημερας. Ευχαριστημενη. Τελος τριμηνου. Προβληματισμενη με διαθεση ανασυγκροτησης. Τελος χρονιας. Απογοητευση και αμηχανια ανευ προηγουμενου!

Όλα τα παραπανω περιγραφουν μια τοσο γεματη χρονια μιας…Γαλλικου που με 250 μαθητες σε τεσσερα σχολεια κατεθεσε εργο με ψυχη για να γινει τελικα βωρα στα δοντια ενός μεγαλοκαρχαρια γονιου της τοπικης κοινωνιας. Παραπτωμα η αδικημα το 09 στη βαθμολογια του γ τριμηνου ? Γεματη και τοσο αδικα αδεια η χρονια εν τελει.

Εκτεθειμενη,με προσβολες και απειλες που ποτε δεν περιμενα να ακουσω στη δεκαχρονη πορεια μου στη δημοσια εκαιδευση. Η Μεταταξη, τραγικη επιλογη. Τα δημοτικα αφορητα κουραστικα. Οι γονεις ανελεητοι και αδιστακτοι. Απειλουν. Απαιτουν. Θυμουνται την παρουσια μας στο τελος. Για ένα καταπτυστο 09 που οι δασκαλοι τους εμαθαν να θεωρουν χαμηλο και ντροπιαστικο!

Και ετσι γινεσαι αστραπιαια γνωστη στον εκπαιδευτικο κοσμο της πολης. Σε συζητανε. Το ιδιο και τα…στολιδια που ακουσες μπροστα σε μαθητες και γονεις που περιμεναν να σου ευχηθουν ανθρωπινα καλο καλοκαρι. Ολοι ειδαν και ακουσαν. Όμως εισαι ατυχη! Κανεις δεν θα σε υπερασπιστει εκει που πρεπει.Ε!!Μη ζητας πολλα!Ειπαμε!Συναδελφος β διαλογης… Ο Δ/ντης σε εμπαιζει πως αλλαξε το βαθμο. Θυμωνεις! Χτυπας το χερι στο γραφειο! ΠΩΣ;;; ΤΟΛΜΑΣ; ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ!

Μονολογος ντροπης στα μουτρα σου!

Μιλας για Δικαιοσυνη!Εξαγριωνεται!Εχασε τις εκλογες.Μην του βαζεις κι αλλα δυσκολα!Ο γονιος πολιτευεται.Δε σε μαθανε να τρως φαπες και να σκυβεις? Ισως τον χρειαστεις στην πορεια, τον ιδιο η το κομμα του. Σκασε και προχωρα. Μη ζητας τιποτα. Μην αυθαδιαζεις. Θα ξεχαστει…Αντε τωρα! Το σχολειο παει για μπυρες στην πλατεια. Θα ερθεις; Καλα, δεν πειραζει,καταλαβαινουμε. Εισαι μωρομανα χωρις βοηθεια…Καλη τυχη! Κι αν την ξαναπατησεις μην τα χασεις! Πηρες το μαθημα σου. Διδασκεις ηθος; Χα! Πετας στα συννεφα. Μα πως; Μιλαμε στα παιδια για αλληλεγγυη,  ζωγραφιζουμε, τραγουδαμε, διαδηλωνουμε κατά του κάθε ειδους ρατσισμου!ΠΩΣ… Ξεμακραινεις, αντιθετα από την πορεια τους. Χαζευεις στιγμιαια το προαυλιο. Βουρκωνεις.

Καλη επιστροφη στη Β/θμια….

Ρ.Κ.

www.xenesglosses.eu


 

Ένα σχόλιο

  1. Aγαπητή συναδέλφισσα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εγώ είμαι ΠΕ70 και έχω βαρεθεί για χρόνια να ακούω «βάλε σε όλους δέκα. Τι πρόβλημα έχεις». Δυστυχώς δεν φταίνε μόνο οι γονείς αλλά κυρίως οι συνάδελφοι που βάζουν σε όλους δέκα για να μην έχουν προβλήματα. Υπομονή και μην αλλάξεις αυτό που πιστεύεις, όπως δεν το άλλαξα κι εγώ. Μόνοι μας ισοπεδώνουμε την αξιοπιστία μας….

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...