Home / HEADER-NEWS / Αντιδράσεις προκάλεσαν οι απαξιωτικές δηλώσεις για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από μέλος της επιτροπής διορισμών

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι απαξιωτικές δηλώσεις για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από μέλος της επιτροπής διορισμών

Δημοσιεύτηκε: 10:37 πμ Ιούνιος 21st, 2015  


OIELE_logo

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Επειδή πολλοί συνάδελφοι με ρωτούν για ποιο λόγο δεν απαντώ στις ύβρεις που εκτοξεύουν τις τελευταίες ημέρες κάποιοι – ελάχιστοι ευτυχώς – συνδικαλιστές της δημόσιας εκπαίδευσης εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οφείλω να τους θυμίσω τα εξής:

Στα δύσκολα χρόνια της πενταετούς νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, όταν οι συνέπειες της εχθρικής για την Παιδεία πολιτικής έπληξαν το δικό μας κλάδο περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους, δεν ήμασταν μόνοι μας. Βρέθηκαν στο πλευρό μας χιλιάδες δημόσιοι συνάδελφοί μας. Δεν μπορώ να ξεχάσω την αποφασιστική στήριξη της ΟΛΜΕ σε σειρά περιπτώσεων που αφορούσαν τα εργασιακά μας, τις κοινές συνεδριάσεις των ΔΣ των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, την κοινή παρέμβαση στην Ε.Ε. για τις ανομίες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη.

Η ΟΙΕΛΕ, ακόμη και στο διάστημα αυτών των ετών που επλήγη βάναυσα ο χώρος μας, είχε πάντα ως πρώτο μέλημα την προστασία του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης. Είχε ως μέλημα την προστασία των εργασιακών σχέσεων και των δημόσιων εκπαιδευτικών. Σε όλα τα δημόσια κείμενά μας καταδικάζαμε απερίφραστα τις συγχωνεύσεις σχολείων, τη διαθεσιμότητα, την κατάργηση των ειδικοτήτων από την τεχνική εκπαίδευση. Γιατί κάθε χτύπημα ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση είναι χτύπημα και εναντίον μας. Εναντίον του αγαθού της Παιδείας που όλοι υπηρετούμε.

Εμείς δεν θα μιμηθούμε, λοιπόν, κάποιους όψιμους νεοφιλελεύθερους του συνδικαλισμού που επενδύουν στην άθλια τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού. Τους εγκαταλείπουμε στην πολιτική και προσωπική τους απομόνωση. Κορυφαίο ζήτημα για την ΟΙΕΛΕ και για μένα προσωπικά είναι ένα: η ενότητα στο χώρο της εκπαίδευσης. Γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ενιαίο και τα προβλήματα κοινά για όλους μας.

Μιχάλης Κουρουτός

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ

………………………………………………………………………………………….

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...