Home / HEADER-NEWS / Αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Β και Γ τάξης ημερήσιου και εσπερινού ΕΠΑΛ;

Αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Β και Γ τάξης ημερήσιου και εσπερινού ΕΠΑΛ;

Δημοσιεύτηκε: 6:43 πμ Ιούνιος 3rd, 2015  


5epal

«Μυστική σύσκεψη» στο υπ. Παιδείας για τα ωρολόγια προγράμματα

Αλλαγές στα Ωρολόγια Προγράμματα της Β΄ & Γ΄ Τάξης ημερήσιου και εσπερινού ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2015-16 προβλέπει η νέα πρόταση του ΙΕΠ που στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας.

Σημαντικότερη όλων είναι η αλλαγή στα δύο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ΄ Τάξης όλων των ειδικοτήτων, ενώ υπάρχουν και μικρές διαφοροποιήσεις στα διδασκόμενα μαθήματα ανά τάξη.

Στο έγγραφο του ΙΕΠ καθορίζονται και οι νέες «αναθέσεις» μαθημάτων ειδικότητας των ΕΠΑΛ, ανά εκπαιδευτικό κλάδο με ρητή αναφορά ότι στον Κλάδο ΤΕ01 αναθέτονται μόνο εργαστηριακά μαθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 27.5.2015, από τις 9:30 το πρωί έγινε μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, υπό το σύμβουλο του κ. Τάσου Κουράκη κ. Γιώργο Μουστάκα και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων (Διευθυντών, κλπ) της Δ/νσης Σπουδών Β/θμιας Εκπ/σης του Υπουργείου, προκειμένου να αποφασισθεί αν θα έπρεπε να υιοθετηθεί η πρόταση του ΙΕΠ ή να υπάρξουν μικρές μεταβολές και τροποποιήσεις που έχουν επισημανθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, με έγγραφα εκπαιδευτικών και συλλόγων διδασκόντων στους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου.

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης και οι αναθέσεις μαθημάτων ειδικότητας ανά κλάδο που περιλαμβάνονται στην έγγραφη πρόταση του ΙΕΠ.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, εκδόθηκε Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (θα λάβει ΦΕΚ), προκειμένου να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες υπολογισμού των υπεράριθμων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες.

Η όλη διαδικασία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, προβλέπονταν να είχε ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου τα ΠΥΣΔΕ να προβούν άμεσα στην
τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα στις οργανικές θέσεις που επανασυστάθηκαν με άλλη απόφαση του αν υπ. Παιδείας. Την τελευταία όμως στιγμή δόθηκε παράταση και για αυτή την εβδομάδα.

Όπως ανάφεραν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, η ταχύτητα των ενεργειών για την «επαναφορά» στις σχολικές μονάδες, των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αποφασίσθηκε προκειμένου αυτοί να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων.

…………………………

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αύριο πιθανόν να δημοσιευτεί το ΦΕΚ της διαπιστωτικής πράξης με τα ονόματα των 1817 εκπαιδευτικών που επιστρέφουν στα ΕΠΑΛ

Σήμερα αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης με τα ονόματα των 1817 εκπαιδευτικών που επιστρέφουν στα ΕΠΑΛ αφού στις 3.10 μ.μ. μπήκαν οι απαιτούμενες υπογραφές (Γ.Γ. και αναπλ. Υπουργού).
Υπήρξε καθυστέρηση λίγων ωρών, λόγω της κυβερνητικής σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό στο Υπουργείο.
Αύριο -το πιθανότερο- θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, ενώ η ανάληψη υπηρεσίας προβλέπεται να γίνει την επόμενη μέρα στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Μερικά στοιχεία για όσους επιστρέφουν:
1817 στα ΕΠΑΛ.
    57 με 2ο πτυχίο.
    43 σε ΙΕΚ και
    19 σε άλλους φορείς.
1936 σύνολο .
Θα ενημερώνουμε και για τις διαδικασίες για τις άλλες δυο αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.

Οι υπόλοιποι ή συνταξιοδοτήθηκαν (γύρω στους 300) ή παρέμειναν στις θέσεις που είχαν πάει (2ο πτυχίο με την 6, ή στη διοίκηση με εξαίρεση)

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...