Home / HEADER-NEWS / Αγαπητοί γονείς μην ξεχνάτε! Ό,τι λέτε στο σπίτι για τη δασκάλα τα μαθαίνει από το παιδί σας

Αγαπητοί γονείς μην ξεχνάτε! Ό,τι λέτε στο σπίτι για τη δασκάλα τα μαθαίνει από το παιδί σας

Δημοσιεύτηκε: 8:50 μμ Ιούνιος 3rd, 2015  


TAVERNA

Οι γονείς των μαθητών είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Μπορούν να γίνουν οι απόλυτοι συνεργάτες μας και να γίνουν θαύματα μέσα από τη συνεργασία, αλλά μπορούν να φτάσουν και τα παιδιά σε σημείο έτοιμα να τρελαθούν.

Γιατί; Γιατί είναι απλό…. O μαθητής, κατά πάσα πιθανότητα θα αγαπήσει το δάσκαλό του. Εκτός ακραίων περιπτώσεων. Ακόμα κι αν ο δάσκαλός του έχει ένα σωρό στραβά, το παιδί θα τον αγαπήσει όπως αγαπούν τα παιδιά: με τα ελαττώματά του.

Αν τώρα, οι γονείς για διάφορους λόγους κουτσομπολεύουν τον δάσκαλο στο σπίτι, τον μειώνουν, μιλούν γι αυτόν υποτιμητικά κτλ, τότε κάνουν κακό στο παιδί τους, όχι στο δάσκαλο.

Έχω πει πολλάκις στους γονείς ότι θέλω αν έχουν κάποιο θέμα προς συζήτηση μαζί μου να το συζητούν μαζί μου. Όχι γιατί “ντρέπομαι” το παιδί, αλλά γιατί αν δεν υπάρχει σύμπνοια, το παιδί μπερδεύεται και δυσκολεύεται να μάθει, εφόσον δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί. Έχω ένα τέτοιο μπερδεμένο παιδί στην τάξη. Έξυπνο και ώριμο παιδί, που από την αρχή της χρονιάς ένιωθα ότι υπήρχε στο μυαλό του αυτή η πάλη των γονιών και της δασκάλας. Οι γονείς δεν μου έχουν πει το παραμικρό, μόνο ψεύτικα χαμόγελα.

Μόνο που ξεχνάνε ότι τα παιδιά μιλάνε, και τα λένε όλα..

Τι μου είπε μια μέρα:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...