Home / HEADER-NEWS / Υπουργείο Παιδείας – Στις προθέσεις μας η διατήρηση του 10% στις Πανελλαδικές

Υπουργείο Παιδείας – Στις προθέσεις μας η διατήρηση του 10% στις Πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε: 6:35 πμ Μάιος 21st, 2015  


panel
Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πρόθεση να καταργήσει την κατηγορία 10% χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο news.gr συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Σε σχετικό μας ερώτημα δόθηκε η απάντηση ότι δεν είναι στόχος η  κατάργηση της εν λόγω κατηγορίας και ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για τη μετάβαση του συστήματος για εκείνους που έδωσαν εξετάσεις με το παλιό σύστημα και για εκείνους που θα δώσουν με το νέο σύστημα του 2016.
Θυμίζουμε ότι φέτος χωρίς νέα εξέταση μπορούν να διεκδικήσουν το 10% των  θέσεων όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές του 2014 και του 2013 με ποσόστωση 60 – 40. Οι εν λόγω υποψήφιοι  που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
news.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...