Home / HEADER-NEWS / Θα υπάρξει σχέδιο του υπουργείου για την μισθολογική αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των αναπληρωτών

Θα υπάρξει σχέδιο του υπουργείου για την μισθολογική αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 1:48 μμ Μάιος 22nd, 2015  


epidoma

Θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο

Δεν θα προσμετράται στους πίνακες Γενικής Αγωγής η προϋπηρεσία δασκάλων και νηπιαγωγών που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή και εργάζονται ως αναπληρωτές στην Ειδική Εκπαίδευση σύμφωνα με ρύθμιση που όπως ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Παιδείας θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

Σημειώνουμε ότι στον πίνακα αναπληρωτών νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής συμπεριλαμβάνονται 257 νηπιαγωγοί κάτοχοι μεταπτυχιακού και 352 κάτοχοι σεμιναρίων. Στους ΠΕ70.50 κάτοχοι μεταπτυχιακού είναι 205 δάσκαλοι και σεμιναρίων 17.

Η παραπάνω ρύθμιση συνδέεται όπως φαίνεται με το άνοιγμα των πινάκων. Πιθανόν η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε από το σχολικό έτος 2010-11 και έπειτα, εφόσον προσφέρθηκε σε δομές της Ειδικής Αγωγής, να προσμετρηθεί για τις ειδικότητες ΠΕ60.50, ΠΕ70.50 στον πίνακα της Ειδικής και όχι σε αυτόν της Γενικής Εκπαίδευσης.

Αν βέβαια κάποιος έχει κληθεί να εργαστεί στις δομές της Ειδικής Αγωγής από τον πίνακα της Γενικής Εκπαίδευσης θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία του στον οικείο πίνακα.

Επίσης πληροφορούμαστε ότι αναμένεται να υπάρξει μέριμνα για εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας όπως μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω αφορούν τον πίνακα αναπληρωτών και όχι τον πίνακα διορισμών όπου εκεί τα μόρια προϋπηρεσίας θα προσμετρούνται κανονικά και θα αθροίζονται σε αυτά της Γενικής Εκπαίδευσης.

Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr

…………………………………………………………………………………………….

Με δεδομένη τη στόχευση του Υπουργείου Παιδείας για αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η ηγεσία εργάζεται σε συντονισμό με τα συναρμόδια Υπουργεία για την απαλοιφή όλων των εξαιρέσεων που δημιουργούν διαφορετικές προϋποθέσεις αντιμετώπισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τα ίδια προσόντα.

Τα παραπάνω δήλωσε 

 στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης δίνοντας απάντηση σε 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφεραν ότι στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής έχει ανακύψει σοβαρότατο ζήτημα μισθολογικής υφής σε εφαρμογή μνημονιακών υποχρεώσεων που οδηγεί σε εργαζομένους δυο ταχυτήτων.

Οι βουλευτές 

 στο κείμενό τους ότι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονταν στην ειδική αγωγή μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ μέχρι την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς αναγνωριζόταν μισθολογικά η κατοχή μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου. Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς όμως με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών κκ Λοβέρδου, Μητσοτάκη, Χαρδούβελη το συγκεκριμένο ποσό, που προβλέπεται εξάλλου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δεν έχει καταβληθεί ακόμα στους δικαιούχους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αν και υπάρχει πρόβλεψη για την καταβολή του από κωδικό προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Οι βουλευτές ζητούσαν να μάθουν αν ο υπουργός προτίθεται να άρει αυτή την αδικία απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ειδικούς της ειδικής αγωγής κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος κι αν προτίθεται να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την άμεση καταβολή του ποσού, που προκύπτει από την μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.

Καλόγηρος Βασίλειος

NEWS.GR


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...