Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης – Επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις μετατάξεις

Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης – Επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις μετατάξεις

Δημοσιεύτηκε: 11:13 μμ Μάιος 20th, 2015  


letter

Προς Υπουργείο Παιδείας , κ. Υπουργό, κ. Αν. Υπουργό

Κοιν: ΜΜΕ,  Πρωτοβάθμια Δ/νση Χανίων, Δευτεροβάθμια Δ/νση Χανίων

Αγαπητοί κύριοι,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή 15 Μαίου 2015 την ανακοίνωση της ΔΟΕ, σύμφωνα με την οποία εισηγηθήκατε στην άτυπη επιτροπή ελέγχου των υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την ανάκληση όλων των μετατάξεων που πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο χρόνια με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 11 του άρθρου 8 του Ν. 4172/2013, με την διαδικασία «ανάκλησης παράνομης διοικητικής πράξης» και την επιστροφή όλων των μεταταγμένων εκπαιδευτικών.

Αρχικά να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πρακτική της ΔΟΕ η οποία εκτός του ότι έδειξε πως στους κόλπους της έχει «παιδιά και αποπαίδια», κατάφερε να πάρει μια ανεπίσημη δήλωση κάποιου εκπροσώπου του υπουργείου, στην άτυπη επιτροπή που εξετάζει τις μετατάξεις, και να την κάνει επίσημη γραμμή. Βιάστηκε να συγχαρεί μάλιστα για το ορθό της απόφασης, και με πρωτεργάτες γνωστούς «επαγγελματίες συνδικαλιστές», θέλει να εξαναγκάσει το υπουργείο τελικά να κινηθεί στην πρόταση του υπηρεσιακού παράγοντα.

Είναι αλήθεια ότι στις κοινές ειδικότητες υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει να κάνει με την δημιουργία των νέων οργανικών. Ποιος δικαιούται τι; Ποιος προηγείται; Αυτός που περιμένει χρόνια ή αυτός που βάσει νόμου έρχεται με την οργανική του και περιμένει απλά σε ποιο σχολείο θα θεσμοθετηθεί αυτή για να την καταλάβει; Αυτό το πρόβλημα που είναι το πιο σημαντικό και έχει δημιουργήσει συνθήκες απίστευτης διχόνοιας, δεν πρέπει να σταθεί ικανό να ακυρώσει την όλη διαδικασία και μάλιστα και για ειδικότητες που δεν έχουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Τα υπόλοιπα που ακούγονται, περί αιτήσεων με λάθος μόρια, και δικαστικές αποφάσεις που χαρακτηρίζουν παράτυπη τη διαδικασία, τα θεωρούμε λόγια του αέρα, τα οποία ούτε αποδεικνύονται με φήμες, αλλά και ούτε έχουν παρουσιαστεί επίσημα. Αν υπάρχει παράνομη αίτηση να ακυρωθεί άμεσα και να υπάρξουν και οι ανάλογες ευθύνες. Τι πάει να πει «το υπουργείο δέχεται πως δεν υπάρχει δόλος»; Από πότε δικάζει το υπουργείο; Γιατί τότε χαρακτηρίζονται έμμεσα όλοι ως παράνομοι άρα και ανακληταίοι; Αν δικαστήρια αποφάσισαν τελεσίδικα ότι είναι παράνομη η τήρηση προτεραιότητας εντός περιφέρειας, να κοινοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις αυτές, και όχι να λέμε «υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις»  με αοριστία και με σκοπό την καθολική ακύρωση μιας διαδικασίας που έχει τόσο πολύ αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων χωρίς τη δική τους ευθύνη

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο αρνείται να καταθέσει τους πίνακες μορίων και δεν λαμβάνει υπόψη του  τον έλεγχο από το σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ ήταν αίτημα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Σημαντικότερο όλων δε, είναι ότι αδιαφορούν για τους συναδέλφους, που ανατρέπεται για ακόμα μια φορά η ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα χωρίς δική τους ευθύνη (όπως είχαν δηλώσει εκπρόσωποι της σημερινής πολιτικής ηγεσίας στο παρελθόν) και θα επιστρέφουν στη Δευτεροβάθμια σε δυσμενέστερη από την προ διετίας κατάσταση, βρισκόμενοι είτε στη διάθεση είτε σε μια υπεράριθμη οργανική θέση.

Να υπενθυμίσουμε δε, πως οι πληροφορικοί που βρέθηκαν στη σημερινή θέση δεν βρεθήκανε διότι ξαφνικά αποφασίσανε να κάνουν «παιχνίδια με τη ζωή τους». Η προσπάθεια απαξίωσης της Πληροφορικής από τον τότε υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο, καθώς και η μεγάλη αποψίλωση  της ωρών της ειδικότητας ΠΕ19-20 από τα ωρολόγια προγράμματα Γενικού Λυκείου και Τεχνικής εκπαίδευσης, κατόπιν εισηγήσεων των τότε συμβούλων του, οδήγησε συναδέλφους στην αναζήτηση πιο ασφαλούς οργανικής θέσης, μιας οργανικής που υποσχέθηκε το υπουργείο στη Πρωτοβάθμια. Δεν ήταν για όλους μια επαγγελματική επιλογή με γνώμονα την επιθυμία τους αλλά προϊόν εκβιασμού.

 

Ζητούμε:

 

Να πραγματοποιηθεί έλεγχος νομιμότητας των μορίων των μεταταγμένων, να δημοσιοποιηθούν τα μόριά τους και να γίνει επιστροφή στη δευτεροβάθμια όσων έχουν κάνει ψευδή δήλωση με τις ανάλογες κυρώσεις.

Καμιά υποχρεωτική ανάκληση. Να δοθεί η δυνατότητα ακύρωσης της υποχρεωτικής μετάταξης για όσους συναδέλφους το επιθυμούν, αναγνωρίζοντας το υπουργείο πως έγινε υπό καθεστώς τρομοκρατίας και ψευδώς διοχετευμένων δήθεν «μελλοντικών προγραμμάτων σπουδών», που τους καθιστούσε πλεονασματικούς ώστε να μείνουν στην Πρωτοβάθμια αυτοί που πραγματικά θέλουν και όχι όσοι εξαναγκάστηκαν. Όσοι είχαν οργανική θέση, να τοποθετηθούν είτε σε διαθέσιμη οργανική θέση, είτε σε προσωποπαγή μέχρι το άνοιγμα της πρώτης οργανικής. Όσοι ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ να παραμείνουν στη διάθεση.

Να γίνει σύσταση οργανικών σε κάθε σχολική μονάδα για όλα τα διδακτικά αντικείμενα, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας.

Για τις μη κοινές ειδικότητες (ΠΕ05, 07,08,19-20,32), που αποτελούν την πλειοψηφία των μεταταγμένων συναδέλφων, να δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που βρίσκονται ήδη μεταταγμένοι και θα παραμείνουν στη Πρωτοβάθμια, στη κάλυψη των οργανικών θέσεων που θα ιδρυθούν στη περιοχή τους, και να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία άμεσα.

Η διαφορά που θα προκύψει στις οργανικές για τις μη κοινές ειδικότητες (ΠΕ 05, 07, 08, 19-20, 32), αφού κάποιοι θα επιστρέψουν, να δοθεί με νόμο που θα αντικαθιστά τον Ν4172, για μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ των παραπάνω ειδικοτήτων, και έπειτα στην διάθεση των ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας για Μετάθεση-Μετάταξη με δυνατότητα επιλογής και άλλων Περιφερειών από την τοποθέτηση του αιτούντος και πάντα με κριτήρια μετάθεσης.

 

Ζητάμε όλα αυτά να γίνουν άμεσα, με συνεχή ενημέρωση και σεβασμό στον εκπαιδευτικό κόσμο, χωρίς αιφνιδιασμούς και «παπαγαλάκια». Η πιθανή αδικία δεν διορθώνεται με νέα αδικία.

 

Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης

Ο Πρόεδρος                                                                        ο Γ. Γραμματέας

Φ. Μπιχάκης                                                           Μ. Μπαλαντίνος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...