Home / HEADER-NEWS / Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 1:46 μμ Μάιος 29th, 2015  


daskalos

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ.ΜΠΡΑΤΗ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που θα γνωμοδοτήσει για το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών.

Στη συνεδρίαση έγινε μια γενική συζήτηση για το σύστημα διορισμών και αναλύθηκε από τη νομική σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού,την κ.Θωμοπούλου,η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας η οποία ,όπως είπε, είναι απόλυτα δεσμευτική για τη διοίκηση.

Σύμφωνα με την κ.Θωμοπούλου η απόφαση δεν υποχρεώνει τη διοίκηση να διεξάγει νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,αλλά από εδώ και πέρα οι διορισμοί πρέπει να γίνονται με κριτήρια ,από ανεξάρτητη αρχή(ΑΣΕΠ) κι όχι από τη διοίκηση .

Αυτές τις δυο προυποθέσεις θέτει η απόφαση,η οποία αφορά μόνο τους μόνιμους διορισμούς κι όχι τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Από την πλευρά του ο προεδρεύων της επιτροπής κ.Πιλάλης ανακοίνωσε ότι οι μόνιμοι διορισμοί για φέτος θα είναι 2500-3000 ,περίπου,για όλες τις βαθμίδες κι ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να γίνουν μόνιμοι διορισμοί και στην ειδική αγωγή.

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη Πέμπτη 5 Ιουνίου ώρα 13.00 .

Σ’ αυτή τη συνεδρίαση θα κατατεθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις του υπουργείου για το θέμα.

………………………………………………………………….

Το υπουργείο αναζητά λύσεις για το νέο σχολικό έτος

Σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.
Στην Ομάδα, εκτός από συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας, συμμετέχουν, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr και οι αιρετοί των ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών.Μετά την απόφαση του ΣτΕ το υπουργείο Παιδείας αναζητά λύση για τους διορισμούς του νέου σχολικού έτους που θα φθάσουν τις 2.500 περίπου. Υπάρχουν αρκετά σενάρια με το ισχυρότερο εξ αυτών ένα σύστημα που θα στηρίζεται στην γραπτή βαθμολογία του διαγωνισμού ΑΣΕΠ επάνω στην οποία θα προσμετρούνται τα μόρια της προϋπηρεσίας με ενιαίο συντελεστή.Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ενώ σημειώνουμε ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι γνωμοδοτικός καθώς τον τελικό λόγο τον έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Θα πρέπει πάντως να ληφθούν άμεσα αποφάσεις καθώς το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει με περισσότερα από 20.000 κενά γεγονός που καθιστά επιτακτικούς τους μόνιμους διορισμούς.Ως προς το μέτωπο των αναπληρωτών οι πίνακες θα ξεκλειδώσουν και θα προσμετρηθούν τα μόρια της προϋπηρεσίας από το 2010 και έπειτα. Ο αυξημένος κρατικός προϋπολογισμός δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών και ήδη αναζητούνται λύσεις μέσω του ΕΣΠΑ ενδεχομένως και με ανακατανομή χρηματοδοτήσεων.

Καλόγηρος Βασίλειος
newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...