Home / HEADER-NEWS / Προσμέτρηση Προϋπηρεσίας – Είναι ένα θέμα υπό μελέτη…

Προσμέτρηση Προϋπηρεσίας – Είναι ένα θέμα υπό μελέτη…

Δημοσιεύτηκε: 1:32 μμ Μάιος 19th, 2015  


kathigitis

Το θέμα της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών αποτελεί αντικείμενο μελέτης της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, δήλωσε εγγράφως στη Βουλή ο Αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης, απαντώντας σε σχετική αναφορά της Βουλευτού Σ. Αναγνωστοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ο κ. Κουράκης, εξετάζεται η θεραπεία όλων των ανορθολογισμών που έχουν δημιουργηθεί μέχρι ήμερα και η δίκαιη επίλυση όλων των υφιστάμενων αδικιών.

https://www.esos.gr/arthra/38414/antikeimeno-meletis-i-prosmetrisis-tis-proypiresias-ton-ekpaideytikon

……………………………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τάσος Κουράκης για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας

Εξετάζεται η θεραπεία όλων των ανορθολογισμών

Το θέμα της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών αποτελεί αντικείμενο μελέτης της νέας ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η θεραπεία όλων των ανορθολογισμών που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα και η δίκαιη επίλυση όλων των υφιστάμενων αδικιών.

Τα παραπάνω αναφέρει σε 

 του απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή  ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης μετά από 
 της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου με θέμα «Απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και διορισμός τους στη δημόσια εκπαίδευση».

Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας με ρύθμιση η οποία θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, που θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες, προχωρά στο «ξεκλείδωμα» των πινάκων που έπαψαν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από τις 30.6.2010.

Η ρύθμιση αναφέρει τα ακόλουθα:

1.      Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας. Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγ­ματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται σ το διπλάσιο.  Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφο­δοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...