Home / Featured / Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Γ.Γ. Υπ. Παιδείας και alfavita.gr

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Γ.Γ. Υπ. Παιδείας και alfavita.gr

Δημοσιεύτηκε: 12:24 μμ Μάιος 5th, 2015  


xasapis_5

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ   καθ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΣΑΠΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα ο Γ.Γ. του ΥΠΟΠΑΙΘ, καθ. Δημήτρης Χασάπης, προέβη στο εξής σχόλιο:

«Λυπάμαι πολύ για το είδος της δημοσιογραφίας που διακονεί η ιστοσελίδα alfavita.gr. Ενώ αναπαρήγαγε αυθημερόν ψευδή είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της 24/4/2015 ότι δήθεν κατέχω και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ θέση στο Δ.Σ. της μη κερδοσκοπικής Μοντεσσοριανής Σχολής Αθηνών Μαρία Γουδέλη και απάντησε στη διάψευση μου με τον ισχυρισμό ότι ήλεγξε την «είδηση» στην ιστοσελίδα του σχολείου δεν δημοσίευσε την επιστολή που έλαβε ηλεκτρονικά στις 30/4 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Σχολείου.

Στην επιστολή αυτή που το alfavita.gr αποκρύπτει από το κοινό του αναφέρεται ότι «Ο κ. Χασάπης κοινοποίησε εγγράφως την παραίτηση του στις 3 Μαρτίου και πρωτοκολλήθηκε την επόμενη ημέρα. Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. (13 Μαρτίου) η παραίτηση του κ. Χασάπη έγινε δεκτή. Ως όφειλε, η εταιρεία ενημέρωσε το ΓΕΜΥ στις 31/3 για την αλλαγή στο Δ.Σ. (σας  κοινοποιώ αντίγραφο της «Αίτησης Καταχώρησης Μεταβολών»). Ζητάω συγνώμη για την πλημμελή ενημέρωση του site της Σχολής, αλλά δεν είχα προβλέψει μια τέτοια χρήση του. Στο site μας είναι διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, e-mail) τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί προς επιβεβαίωση ή διάψευση των εικασιών σας. Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πώς ο κόπος της επικοινωνίας κρίθηκε υπερβολικός προκειμένου να αποφευχθεί μια δημόσια συκοφάντηση ενός ανθρώπου. Πιστεύω ότι είναι αναγκαία μια δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας. 

Νίκος Εφεντάκης, Δ. Σύμβουλος, Μοντεσσοριανή Σχολή Αθηνών – Μ. Γουδέλη»

Οι επιθέσεις σε βάρος μου στις οποίες η ιστοσελίδα alfavita.gr συμμετέχει ενεργά δημοσιεύοντας, όχι μόνο τη συγκεκριμένη «είδηση», αλλά και σειρά άρθρων συνεργατών της με κακοήθη σχόλια και υπαινιγμούς αναμειγμένα με εντέχνως παρουσιασμένα στοιχεία του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού μου βίου με αφήνουν προσωπικά απολύτως αδιάφορο και σταθερά ανένδοτο στις επιλογές και αποφάσεις της παρούσας πολιτικής δραστηριότητας μου, οι οποίες φαίνεται ότι θίγουν ιδιοτελή συμφέροντα. «Ο καθείς και τα όπλα του».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

.

…………………………………………………….

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ALFAVITA.GR

Με αφορμή το

του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρη Χασάπη, σε σχέση με την ιστοσελίδα aflavita.gr οφείλουμε να δώσουμε μια σχετική απάντηση.

Στο σχόλιό του, ο κ. Χασάπης επιτίθεται επανειλημμένα στην ιστοσελίδα μας υπονοώντας κάτι επιλήψιμο για το «είδος της δημοσιογραφίας που διακονεί η ιστοσελίδα alfavita.gr», επιμένοντας μάλιστα να ταυτίζει το περιεχόμενό της  με αυτό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ενώ παράλληλα, κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας.

Ο κ. Χασάπης αναφέρεται στη μη δημοσίευση επιστολής του Διευθύνοντα Συμβούλου της  Μοντεσσοριανής Σχολής Αθηνών, που απέστειλε στην ιστοσελίδα μας και με την οποία απαντούσε στον ισχυρισμό μας ότι στην ιστοσελίδα του σχολείου εφέρετο ο ίδιος (ο κ. Χασάπης) ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της Μοντεσσοριανής Σχολής Αθηνών Μαρία Γουδέλη Α.Ε την ημέρα δημοσίευσης του ρεπορτάζ.

Σε σχέση με αυτό έχουμε να πούμε τα εξής:

  1. Δημοσιεύσαμε απευθείας το Δελτίου Τύπου το οποίο εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο ενυπόγραφα αναδημοσιεύσαμε και εμείς. Δείτε
  2. Δημοσιεύσαμε άμεσα σχετική απάντηση που αιτιολογούσε την αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα μας, ενώ διαγράψαμε και το σχετικό άρθρο. Δείτε
  3. Ο κ. Εφεντάκης (Διευθύνοντας Σύμβουλος του Σχολείου) έστειλε πράγματι mail στην ιστοσελίδα μας, το οποίο θεωρήθηκε προσωπικό προς το AlfaVita, καθώς δεν διευκρίνιζε ούτε το αν είναι προς δημοσίευση ούτε το αν αποτελεί Δελτίο Τύπου.
  4. Επίσης, θεωρούμε αξιοπερίεργο το να εγκαλούμαστε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη μη δημοσίευση προσωπικής επιστολής για ένα θέμα για το οποίο είχαμε ήδη απαντήσει.

Η συντεταγμένη επίθεση από το συγκεκριμένο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας προς την ιστοσελίδα alfavita.gr είναι πρωτόγνωρη σε ύφος και ως προς το δημοσιογραφικό της έργο, το οποίο επανειλημμένα ταυτίζεται με αυτό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και ως προς τη δεοντολογία της, σε σχέση με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, την οποία θεωρούμε ότι τηρήσαμε επαρκώς.

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η πρωτοφανής αυτή η εμμονή του κ. Χασάπη, να περιορίσει την αξία του έργου μας πάνω στο εκπαιδευτικό ρεπορτάζ και είναι απορίας άξιο σε τι αποσκοπεί η επιθετική του στάση.

Το alfavita θα συνεχίσει το έργο του για ανεξάρτητη δημοσιογραφία πέρα από συμφέροντα, σκοπιμότητες και σε σύγκρουση με απόπειρες  λογοκρισίας δημοσιεύοντας  απρόσκοπτα άρθρα, εκπαιδευτικού περιεχομένου και ειδήσεις, από όλο το φάσμα πολιτικών απόψεων.

Δείτε

το σχόλιο του κ. Χασάπη.

………………………………………………………

Το www.xenesglosses.eu αναδημοσιεύει το άρθρο του alfavita.gr για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών και τήρηση της δεοντολογίας μιας και δεν το είχε αναρτήσει όταν δημοσιεύτηκε

Επειδή ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρης Χασάπης σε σημερινή του

κάνει αναφορά, με έναν ιδιαίτερο τρόπο θα λέγαμε, στην ιστοσελίδα alfavita.gr («Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» της 24/4/15, το οποίο αναπαράχθηκε αυθημερόν από την ιστοσελίδα alfavita.gr») υπονοώντας, πιθανόν, κάποια σκοπιμότητα, από τη μεριά της alfavita.gr, αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε τα παρακάτω:

1. Η alfavita.gr, στη 13χρονη, περίπου πορεία της, έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται το δημοσιογραφικό της έργο στον ιδιαίτερο χώρο της εκπαίδευσης.

2. Η δημοσιογραφική ομάδα της alfavita.gr αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει (ανεξάρτητα ποια ήταν η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας) πολιτικά, κριτικά, τις εκπαιδευτικές πολιτικές, στο πλευρό της μαχόμενης εκπαίδευσης, μακριά από προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις και εμπάθειες.

3. Η alfavita.gr δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να αναδημοσιεύσει ένα ενυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, μια συνηθισμένη τακτική στο πλαίσιο της ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όλες οι αναδημοσιεύσεις εκπαιδευτικών άρθρων, βεβαίως, γίνονται αυθημερόν.

4. Μάλιστα, επειδή γνωρίζει τις σκοπιμότητες ορισμένων ΜΜΕ, πριν την αναδημοσίευση του άρθρου της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, επισκέφθηκε την ιστοσελίδα του εν λόγω Ιδιωτικού Σχολείου, την ημέρα δημοσίευσης του σχετικού ρεπορτάζ και διαπίστωσε ότι ο κ. Χασάπης εφέρετο ως τακτικό μέλος του Δ.Σ της Εταιρείας. Επισκέφτηκε και σήμερα (μετά την ανακοίνωση του Γ.Γ) την ίδια ιστοσελίδα στην οποία αναφέρεται, μετά από σχετική και εκ των υστέρων και ετεροχρονισμένη διατύπωση και  διόρθωση: Παραιτηθέν μέλος λόγω επικείμενης(!) ανάληψης νέων αρμοδιοτήτων:  Χασάπης Δημήτριος του Νικολάου

Σαν δημοσιογραφική ομάδα είχαμε λοιπόν την ένδειξη ότι πράγματι ο Γ.Γ. αναφερόταν ως μέλος του Δ.Σ. Το αν είχε παραιτηθεί αυτό δεν αναφερόταν μέχρι και 26 Απριλίου. Αβλεψία του Ιδρύματος; Αβλεψία του ίδιου; Εμείς δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε.

•             RSS

Η διοίκηση του σχολείου

ΙΔΡΥΜΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η Μοντεσσοριανή Σχολή Αθηνών Μαρία Γουδέλη Α.Ε ανήκει στο Ίδρυμα Μαρίας & Σωτήρη Γουδέλη που συστήθηκε με διαθήκη των Ιδρυτών της

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

1.Μπιτσάκης Ευτύχιος, Πρόεδρος – Βιογραφικό σημείωμα

2.Ψαρρού Ελένη, Αντιπρόεδρος

3.Αναστασιάδης Αναστάσιος, Ταμίας – Βιογραφικό σημείωμα

4.Γουδέλης Αναστάσιος, Μέλος – Βιογραφικό σημείωμα

5.Εξαρχάκος Γεώργιος, Μέλος – Βιογραφικό σημείωμα

6.Εφεντάκης Νικόλαος, Μέλος

7.Καλησπέρη Ιωάννα, Μέλος – Βιογραφικό σημείωμα

8.Καφτάνη Αικατερίνη Μέλος

9.Ξυλάς Ιωάννης, Μέλος

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

1.Καλησπέρη  Ιωάννα του Νικολάου, Πρόεδρος

2.Εφεντάκης Νικόλαος του Μιχαήλ, Διευθύνων Σύμβουλος

3.Ξυλάς Ιωάννης του Αντωνίου, Αναπληρωτής Προέδρου και Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου – Βιογραφικό σημείωμα

4.Γουδέλης Αναστάσιος του Γεωργίου, Μέλος

5.Εξαρχάκος Γεώργιος του Παναγιώτη, Μέλος

6.Χασάπης Δημήτριος του Νικολάου, Μέλος – Βιογραφικό σημείωμα

7.Ψαρρού Ελένη του Νικολάου, Μέλος – Βιογραφικό σημείωμα

Ανάκληση: Κυριακή 26.4.2015, Ημέρα δημοσίευσης στο «Πρώτο Θέμα»

————————-

Η διοίκηση του σχολείου

ΙΔΡΥΜΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η Μοντεσσοριανή Σχολή Αθηνών Μαρία Γουδέλη Α.Ε ανήκει στο Ίδρυμα  Μαρίας & Σωτήρη Γουδέλη που συστήθηκε με διαθήκη των Ιδρυτών της

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

1.Μπιτσάκης Ευτύχιος, Πρόεδρος – Βιογραφικό σημείωμα

2.Ψαρρού Ελένη, Αντιπρόεδρος

3.Αναστασιάδης Αναστάσιος, Ταμίας – Βιογραφικό σημείωμα

4.Γουδέλης Αναστάσιος, Μέλος – Βιογραφικό σημείωμα

5.Εξαρχάκος Γεώργιος, Μέλος – Βιογραφικό σημείωμα

6.Εφεντάκης Νικόλαος, Μέλος

7.Καλησπέρη Ιωάννα, Μέλος – Βιογραφικό σημείωμα

8.Καφτάνη Αικατερίνη Μέλος

9.Ξυλάς Ιωάννης, Μέλος

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

1.Καλησπέρη  Ιωάννα του Νικολάου, Πρόεδρος

2.Εφεντάκης Νικόλαος του Μιχαήλ, Διευθύνων Σύμβουλος

3.Ξυλάς Ιωάννης του Αντωνίου, Αναπληρωτής Προέδρου και Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου – Βιογραφικό σημείωμα

4.Γουδέλης Αναστάσιος του Γεωργίου, Μέλος

5.Εξαρχάκος Γεώργιος του Παναγιώτη, Μέλος

6.Ψαρρού Ελένη του Νικολάου, Μέλος – Βιογραφικό σημείωμα

Παραιτηθέν μέλος λόγω επικείμενης ανάληψης νέων αρμοδιοτήτων:  Χασάπης Δημήτριος του Νικολάου – Βιογραφικό σημείωμα

Ανάκληση  Τρίτη 28.4.2015

Για την alfavita.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...