Home / Featured / Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 – Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις για το μάθημα της Φυσικής (29/5)

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 – Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις για το μάθημα της Φυσικής (29/5)

Δημοσιεύτηκε: 6:09 πμ Μάιος 29th, 2015  


paneladikes

Ξανά αύριο Παρασκευή 29/05 θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2015 και συγκεκριμένα θα διαγωνιστούν στα θέματα της ιστορίας θετικής κατεύθυνσης και φυσικής θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2015 θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr , την ώρα που θα αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΔΩ

ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΔΩ

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν σαφή και πολύ απαιτητικά. Ένας υποψήφιος  για να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως έπρεπε να έχει κατανοήσει τις φυσικές έννοιες σε πολύ υψηλό επίπεδο και να έχει μεγάλη ευχέρεια πράξεων.

Το Θέμα Β1 απαιτούσε εξαιρετική κατανόηση του θεμελιώδους νόμου της Μηχανικής.

Το Θέμα Γ ήταν σαφώς διατυπωμένο. Παρ’ όλα αυτά το Γ1 ερώτημα απαιτούσε άριστη κατανόηση της Αρχής της Διατήρησης της Ενέργειας και η μη επίλυσή του καθιστούσε αδύνατη τη λύση των υπολοίπων ερωτημάτων. Το ερώτημα Γ4 δεν είχε καμία απολύτως φυσική σημασία.

Το Θέμα Δ ήταν αρκετά απαιτητικό , έκρυβε παγίδες για τους υποψηφίους και η πλήρης επίλυσή του απαιτούσε βαθιά γνώση της Μηχανικής και κατανόηση της διάταξης του προβλήματος.

Τα θέματα ήταν δυσκολότερα από πέρυσι και κατά την άποψή μας δεν αντιπροσωπεύουν το ύφος του μαθήματος που προκύπτει από το αναλυτικό πρόγραμμα παραπέμποντας ουσιαστικά σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών.

Μίχας Νίκος
Μοιράγιας Χρήστος
Γραμματικάκης Γιώργος
Δρακόπουλος Γρηγόρης
Γκρος Γιώργος
Φράγκος Δημήτρης
Μάντης Ευάγγελος
Πανάγος Λουκάς
Χατζής Κωνσταντίνος
Σταθόπουλος Χρήστος
Ζαρκαδούλας Γιώργος
Φιλντίσης Παναγίωτης
Κασίδης Αθανάσιος

………………………………………………………………………………………………….

ΠρώτηΕκτίμηση για τα θέματα φυσικής θετικής κατεύθυνσης

Θέμα Α: Bατό

Θέμα Β: Για άριστα διαβασμένους

Θέμα Γ: Απαιτητικό

Θέμα Δ: Για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές με άριστη γνώση της μηχανικής του στερεού σώματος. (Mεγάλη προσοχή στην εκφώνηση).

 

……………………………………..

Ολοκληρώνονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων. Σήμερα οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε δυο μαθήματα κατεύθυνσης, την Ιστορία και τη Φυσική. Το news.gr μίλησε με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν χρόνια τα δυο αυτά μαθήματα.

Ως προς τη Φυσική εκπαιδευτικοί μας δήλωσαν ότι τα θέματα ήταν απαιτητικά και για υποψηφίους που κατείχαν σε βάθος όλη την ύλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις φυσικών ο χρόνος επαρκούσε οριακά για την πλήρη ανάπτυξη των θεμάτων καθώς για την επίλυση των θεμάτων απαιτούνταν πολλές πράξεις.

Συγκριτικά με τα περσινά τα θέματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δυσκολότερα όχι όμως στα επίπεδα του 2013. Ειδικά το θέμα Δ εκτός από άριστη γνώση της ύλης απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή από τους υποψηφίους ως προς τα δεδομένα που τους δίνονταν.

Σε αντίθεση με τη Φυσική δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης που σήμερα διαγωνίζονταν στο μάθημα της Ιστορίας. Τα θέματα κινούνταν στο πνεύμα των προηγούμενων ετών και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

θεμα Α , Β

ΛΥΣΕΙΣ

Ολόκληρες οι απαντήσεις στην Φυσική Κατεύθυνσης από το Φροντιστήριο Ορόσημο

ΑΚΑΔΗΜΟΣ

ΚΕΛΑΦΑΣ

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Θα αναρτηθούν σταδιακά ανάλογα με την ροή από φροντιστήρια

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΕΦΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...