Home / HEADER-NEWS / Μιλάμε για Συνεκπαίδευση όταν…

Μιλάμε για Συνεκπαίδευση όταν…

Δημοσιεύτηκε: 7:39 μμ Μάιος 23rd, 2015  


eidag

Διαβάσαμε την τελική διατύπωση των ρυθμίσεων που αφορούσε θέματα Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για αναπληρωτές ΠΕ60.50 που κατατίθεται σε δημόσια διαβούλευση, ότι δηλαδή η διανυθείσα προϋπηρεσία του κλάδου ΠΕ60.50 κατόχων μεταπτυχιακού τίτλου  στην ειδική αγωγή ή σεμιναρίου για την ειδική αγωγή που αποκτήθηκε μέχρι 31-8-2010 υπολογίζεται στο πίνακα ειδικής αγωγής και όχι σε αυτόν που είναι όλοι οι αναπληρωτές Νηπιαγωγοί.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ισότητα και της δικαιοσύνης. Διότι επέρχεται κατάφωρη  αδικία για τους νηπιαγωγούς ειδικής ΠΕ60.50 με προσόντα διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου στην ΕΑΕ στο να μην λαμβάνετε υπόψη η προσφερθείσα προϋπηρεσία και στη γενική όπως συνέβαινε και πριν το 2010.

Εδώ έχουμε το φαινόμενο δυο ταχυτήτων διότι με την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας της ειδικής αγωγής  και στην γενική εκπαίδευση πριν το 2010,πολλοί αναπληρωτές τη χρησιμοποιούσαν και για μόνιμο διορισμό αλλά και για διορισμό ως αναπληρωτές στη γενική εκπαίδευση. Έτσι και εμείς εάν γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι δε θα ληφθεί υπόψη θα ακολουθούσαμε την γενική εκπαίδευση αφού και εμείς έχουμε επιτυχία στους διαγωνισμούς  ΑΣΕΠ 2008 και 2006 που και αυτή έπαιξε ρόλο πλην των ανωτέρω προσόντων μας στην σειρά κατάταξής μας στο πίνακα ειδικής αγωγής βάση του 3699/2008. Αλλά δε αρκεί μόνο αυτό με τον υπ΄αριθμ΄ 128005/Δ2/08-08-2014 υπουργική απόφαση στους πίνακες νηπιαγωγών ειδικής αγωγής προηγούνται των νηπιαγωγών ΠΕ60.50 οι εκπαιδευτικοι του κλάδου ΠΕ61.

 Οπότε εμείς του κλάδου ΠΕ60.50 από τη μια μεριά δε λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία μας στη γενική αγωγή μετά το 2010, από την άλλη όταν θα αποφοιτήσει από τις σχολές μεγαλύτερος αριθμός εκπαιδευτικών ΠΕ61, εμείς θα βρεθούμε στο περιθώριο  παρά των προσόντων που έχουμε και την εμπειρία μας που αποκτήσαμε σε δημόσια σχολεία, ως νηπιαγωγοί στα τμήματα ένταξης στη παράλληλη στήριξη  και σε ειδικά νηπιαγωγεία. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, παρόλο που υπηρετήσαμε τις ανάγκες της ειδικής αγωγής λόγω έλλειψης νηπιαγωγών ειδικής αγωγής  ΠΕ61, μας πετάτε στο περιθώριο. Πείτε μας όμως με ποιο τρόπο θα διοριστούμε στην εκπαίδευση μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας σε αυτή;

Χρόνια τώρα το νομικό και θυμικό δίκαιο αλλά και οι αποφάσεις της πολιτείας , όταν έχουν να κάνουν με θέσπιση νόμων, προνοούν για μεταγενέστερη κατάσταση και δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Αυτό με βάση την αρχή του ευνοϊκότερου καθεστώτος απέναντι στον πολίτη όπως ορίζει η δικονομία. Το 2015 είναι απαράδεχτο να διαχωρίζουμε τους εκπαιδευτικούς  σε γενικής και ειδικής αγωγής και Εκπαίδευσης. Όπως ορίζει ο νέος νόμος είναι ισότιμοι στις αποφάσεις της σχολικής τάξης και αλληλοσυμπληρώνονται.

Σε όλες τις εγκυκλίους πρόσληψης αναπληρωτών γενικής αγωγής τα τελευταία χρόνια, στο κεφάλαιο Β ( προϋπηρεσία που προσμετρείται  στους πίνακες ) αναφέρονται «….όπως κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή …νοείται αυτή που προσφέρθηκε στα δημόσια σχολεία  Α/θμιας και Β/θιας  αρμοδιότητας του υπουργείου παιδείας, στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής…  Επίσης στο κεφάλαιο Γ΄ των ετήσιων εγκυκλίων πρόσληψης αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης  στο σημείο 1,2 αναφέρεται ότι οι νηπιαγωγοί μπορούν να καλύπτουν κενά στην ειδική αγωγή. Το ίδιο ισχύει και για την παράλληλη στήριξη ( συνεκπαίδευση ),στην οποία εργάστηκαν κυρίως εκπαιδευτικοί της γενικής.

Θεωρούμε ότι είμαστε Νηπιαγωγοί και θέλουμε να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία μας στους πίνακες γενικής αγωγής γιατί η εκπαίδευση είναι ενιαία. Στη σύγχρονη διδακτική πράξη δε θα πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί.

Αναπληρωτές  Νηπιαγωγοί  ΠΕ60.50

ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΡΑΤΗ

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...