Home / HEADER-NEWS / Μετατάξεις – Δικαστική απόφαση δημιουργεί 1200 μεταβολές στις μη κοινές ειδικότητες

Μετατάξεις – Δικαστική απόφαση δημιουργεί 1200 μεταβολές στις μη κοινές ειδικότητες

Δημοσιεύτηκε: 8:19 μμ Μάιος 18th, 2015  


law

Στο υπουργείο έχουν φτάσει τρεις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται συνάδελφοι που είχαν κάνει προσφυγές για τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Η μία εξ αυτών κρίνει ότι ήταν παράνομο το ότι προηγήθηκαν στις τοποθετήσεις εκείνοι που ήταν στην ίδια περιφέρεια ,έναντι άλλων που προέρχονταν από άλλη περιφέρεια κι είχαν περισσότερα μόρια.

Η εφαρμογή της δικαστικής απόφασης θα έχει ως αποτέλεσμα 1200 μεταβολές στις μη κοινές ειδικότητες.Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος ανάκλησης της απόφασης των μετατάξεων και για τις μη κοινές ειδικότητες,που δεν δημιουργούν πρόβλημα με ειδικότητες της ΠΕ.Για τις μη κοινές ειδικότητες-2306 συνάδελφοι-επιμένω πως δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Εφόσον δημοσιοποιηθούν τα μόρια θα τοποθετηθούν στις κενές οργανικές θέσεις που θα δημιουργηθούν,συγκρινόμενοι μεταξύ τους.

Για τις κοινές ειδικότητες-1306 συνάδελφοι- αφού γίνουν οι μεταθέσεις των εκπκών της ΠΕ,θα τοποθετηθούν στα κενά που θα απομείνουν.

Ήδη στο υπουργείο ετοιμάζεται το έγγραφο προς το ΓΛΚ για τη σύσταση οργανικών θέσεων στην ΠΕ.Αν μάλιστα οι θέσεις είναι περισσότερες από τους μεταταγέντες-που θα είναι-εκτιμώ ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί.

…………………………………………………………………..

Το δίδυμο Αρβανιτόπουλου-Λάσκαρη έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον τρόπο που πραγματοποίησε τις υποχρεωτικές μετατάξεις το 2013 και δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους και της ΠΕ και της ΔΕ.

Αν ακολουθούσε τη νόμιμη διαδικασία και δημιουργούσε πρώτα τις οργανικές θέσεις, στη συνέχεια πραγματοποιούσε τις μεταθέσεις κι ύστερα τις μετατάξεις,σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Ούτε τους αιρετούς άκουσε ,ούτε τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου, ούτε κανέναν.Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ είχα καταγγείλει στις 19 Αυγούστου του 13 τη διαδικασία ως παράνομη κι αδιαφανή.

Ειδικά ο Λάσκαρης που λειτουργούσε αντ’ αυτού «έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του» τις εισηγήσεις της υπηρεσίας.Το πρόβλημα σήμερα ,επί της ουσίας ,είναι για 1306 συναδέλφους μεταταγμένους κοινών ειδικοτήτων που είναι κι αυτοί θύματα της πολιτικής που άσκησε το δίδυμο.

Επαναλαμβάνω ότι οι 2306 συνάδελφοι των μη κοινών ειδικοτήτων δεν έχουν κανένα πρόβλημα,αφού δεν επηρεάζουν τους συναδέλφους ειδικοτήτων της ΠΕ. Μόλις ελεγχθούν τα μόριά τους μπορούν να τοποθετηθούν στις θέσεις που θα συσταθούν.

Το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους που πήγαν σε διοικητικές θέσεις. Το πρόβλημα όμως με τις κοινές ειδικότητες δεν μπορεί να λυθεί με άλλο τρόπο ,από το να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που ίσχυε πριν την ψήφιση του 4172/13.Να γίνουν πρώτα οι μεταθέσεις της ΠΕ και στα κενά που θα απομείνουν να γίνουν οι μετατάξεις.

Προφανώς μ’αυτή τη λύση θα υπάρξουν προβλήματα σε συναδέλφους της β/θμιας που πήραν μετάταξη,όμως είναι η μόνη νόμιμη οδός που ακολουθείται από συστάσεως των δυο βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όλους τους νόμους, για τις μετατάξεις,σε όλα τα υπουργεία,προηγούνται οι μεταθέσεις των μετατάξεων.

https://www.facebook.com/d.mpratis


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...