Home / Featured / Μεταπτυχιακό πέντε κατευθύνσεων για εκπαιδευτικούς από το Α.Π.Θ.

Μεταπτυχιακό πέντε κατευθύνσεων για εκπαιδευτικούς από το Α.Π.Θ.

Δημοσιεύτηκε: 12:11 μμ Μάιος 15th, 2015  


apth

Δίδακτρα 1.200 ευρώ

Ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ξεκινά τη λειτουργία του στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής». Το εν λόγω μεταπτυχιακό θα δεχθεί 75 φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 1.200 ευρώ ενώ η εισαγωγή πραγματοποιείται με γραπτές εξετάσεις και με συνεξέταση και άλλων ακαδημαϊκών κριτηρίων καθώς και συνέντευξη.

Τα δίδακτρα
Τα δίδακτρα, όπως αναφέρονται στην 
, ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 1.200 €. Κατά το πρώτο δεκαήμερο του κάθε εξαμήνου οι φοιτητές καταβάλλουν τα αντίστοιχα δίδακτρα (300 €). Σε περίπτωση διακοπής της φοίτησης, τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

20 ευρώ δικαίωμα συμμετοχής
Για το δικαίωμα συμμετοχής των υποψηφίων στις διαδικασίες επιλογής προαπαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού 20€ σε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς* για την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ. Σε περίπτωση μη προσέλευσης του υποψηφίου ή μη επιλογής του τα εξέταστρα δεν επιστρέφονται.

Οι πέντε κατευθύνσεις

1. Εκπαιδευτική Πολιτική

2. Πολιτισμικές Σπουδές και περιβάλλοντα Αγωγής για το παιδί

3. Αισθητική Αγωγή: θεωρία και δράσεις

4. Δημιουργική γραφή και εκδοτική παραγωγή για το παιδί: από το σχολικό στο εξωσχολικό βιβλίο

5. Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ): Διδασκαλία και Μάθηση

Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μόνον μια Κατεύθυνση. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από 1-15 Σεπτεμβρίου

Διάρκεια και μαθήματα

Η έναρξη των μαθημάτων του ΠΜΣ θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου 2015. Οι σπουδές είναι διετείς και οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις Επιστήμες της Αγωγής. Τα μαθήματα διεξάγονται απογευματινές ώρες ή Σαββατοκύριακα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος και η φοίτηση είναι υποχρεωτική.

Εισαγωγή στο μεταπτυχιακό

Στο ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής» γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Νηπιαγωγών, Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και άλλων Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα ληφθούν υπόψη, η γραπτή εξέταση, ο γενικός βαθμός του Πτυχίου, η επίδοση στα συναφή προς την Κατεύθυνση του ΠΜΣ προπτυχιακά μαθήματα και στη Διπλωματική Εργασία, η πιστοποιημένη γνώση ξένης γλώσσας, η τυχόν υπάρχουσα ερευνητική δραστηριότητα και επαγγελματική εμπειρία, οι συστατικές επιστολές και η συνέντευξη κατά την οποία οι υποψήφιοι θα προσκομίσουν φάκελο με ενδεικτικά στοιχεία για την ερευνητική και επαγγελματική τους πορεία.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 1 έως 15 Ιουλίου 2015 στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού, 6ος (για τις κατευθύνσεις 1, 2 και 5, κ. Γαζάνη Ερατώ) και 8ος όροφος (για τις κατευθύνσεις 3 και 4, κ. Ευαγγελία Μπαλαμπέκου) στο Κτίριο της Παιδαγωγικής Σχολής (ώρες 11:00-13:00) ή να αποστείλουν ταχυδρομικά στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού, 6ος και 8ος όροφος (σημειώνοντας τον όροφο ανάλογα με την κατεύθυνση της επιλογής σας). Κτίριο Παιδαγωγικής Σχολής , Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη, 54124, με την ένδειξη “ΠΜΣ Επιστήμες Αγωγής” . Σχετικές πληροφορίες δίδονται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ, κ. Ευαγγελία Μπαλαμπέκου, τηλ. 2310 995090, email: evibal@nured.auth.gr και κ. Ερατώ Γαζάνη, 2310 991294, email:egazani@nured.auth.gr καθώς και την ιστοσελίδα https://www.nured.auth.gr/dp7nured/?q=el/postgraduate04_epistimes_agogis

Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...