Home / HEADER-NEWS / Με πούλμαν εναντίον Μπαλτά

Με πούλμαν εναντίον Μπαλτά

Δημοσιεύτηκε: 9:15 πμ Μάιος 21st, 2015  


autobus

Μέχρι και πούλμαν για τη μεταφορά των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας κατά Μπαλτά της προηγούμενης Δευτέρας έβαλε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, θυμίζοντας πρακτικές μεταφερόμενων οπαδών στις συγκεντρώσεις της δεκαετίας του ’80. Την παραπάνω καταγγελία κάνει σε ανοικτή του επιστολή, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, τονίζοντας ότι η επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, που κατευθύνεται από μια ομάδα πολιτικών, επιχειρηματιών και ΜΜΕ, δεν στήθηκε υπέρ της Παιδείας, αλλά εξυπηρετεί τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη μετατροπή του δημόσιου αγαθού της Παιδείας σε προνόμιο για ελάχιστους.

Μάλιστα, ο Μ. Κουρουτός αφιερώνει «σε όσους δεν αναγνωρίζουν τις σκοπιμότητες πίσω από την πολιτικοεπιχειρηματική πρωτοβουλία» τη σχετική ανακοίνωση σχολάρχη, ο οποίος, για να διασφαλίσει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση, τους «παρακαλεί» να ενημερώσουν «το πρωί της Δευτέρας το Γραφείο Κίνησης»! Το κάλεσμα αναρτήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου στο συγκεκριμένο σχολείο και ανατρέπει πλήρως τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Παιδείας Αν. Λοβέρδου, ο οποίος, αφού παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, διαβεβαίωσε προχθές το βράδυ τον Γ. Πρετεντέρη, ότι η προσέλευση των εκπαιδευτικών ήταν αυθόρμητη και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κινητοποίηση…

Και βεβαίως το συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν το μόνο που κινήθηκε υπέρ της κίνησης κατά του Μπαλτά… Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλα τα ιδιωτικά υπήρξε ανάλογη «ενημέρωση», ενώ η συγκέντρωση διαφημίστηκε και με ολοσέλιδες ακόμα καταχωρίσεις σε συστημικά media, τις οποίες υποθέτουμε ότι δεν πλήρωσαν ούτε ο κ. Βερέμης ούτε η κ. Κιντή ούτε ο κ. Σταυρακάκης (πανεπιστημιακοί και οι τρεις), ούτε οι κ.κ. Αντωνίου και Κατσαρός, διευθυντής Πειραματικού Σχολείου και σχολικός σύμβουλος, αντίστοιχα, που συναποτελούσαν το πάνελ της εκδήλωσης.

Κίνηση κατά της ισχυροποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης

Όπως τονίζει ο Μ. Κουρουτός στην επιστολή του, η κίνηση εναντίον του υπουργού Παιδείας δεν στρέφεται -όπως ισχυρίζονται οι εμπνευστές της- εναντίον του νέου νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, αλλά εναντίον κάθε απόπειρας να ισχυροποιηθεί το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι μυημένοι στα εκπαιδευτικά ζητήματα μπορούν εύκολα να αναγνώσουν τις προθέσεις των ανθρώπων της πολιτικομιντιακής αυτής κίνησης.

Στόχος της κίνησης είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία να παρέχει σχεδόν αποκλειστικά το κερδοφόρο κομμάτι της εκπαίδευσης (λύκειο, τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατάρτιση) μέσα σε ένα εργασιακό πλαίσιο που θυμίζει Μεσαίωνα. Ενδιαφέρονται για διαδικασίες όπως το «εσωτερικό φροντιστήριο», που προωθεί την πιο ευτελή μορφή εκπαίδευσης, την εκμάθηση τεχνικών για εξετάσεις, όπου ανθεί η μαύρη και αδήλωτη εργασία, όπου οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται μόλις για το 3% (!) των υπηρεσιών που πρόσφεραν (έρευνα ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ 2013)! Αν διαβάσετε τα κείμενά τους, ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το 8% των σχολείων της χώρας (πρότυπα, πειραματικά, ιδιωτικά). Τα υπόλοιπα 92%, άραγε, μήπως είναι σχολεία ενός κατώτερου Θεού; Μήπως οι μαθητές τους είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού; αναρωτιέται ο Μ. Κουρουτός.

Ο πολίτης, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, θα πρέπει ανεπηρέαστος από επικοινωνιακά τερτίπια να κρίνει. Οι επικεφαλής της κίνησης για την Παιδεία και οι χρηματοδότες τους ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο Μπαλτά επιστρέφει την εκπαίδευση στη δεκαετία του ’70. Όμως ο ελληνικός λαός έχει μνήμη. Αυτή τη μαύρη και μίζερη πραγματικότητα θέλουν να επαναφέρουν ο κ. Μπαμπινιώτης, ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο κ. Λοβέρδος και οι πολιτικές και επιχειρηματικές δυνάμεις πίσω από την υστερική προπαγάνδα κατά της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Και είναι φανατική και υστερική, διότι εκπροσωπεί λίγους, αλλά ισχυρούς. Που θέλουν όλο το φιλέτο για πάρτη τους. Είναι, βλέπετε, πολλά τα λεφτά…

 

Π.ΣΤ.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...