Home / HEADER-NEWS / Κινητοποίηση – Καμία δέσμευση από τον υπουργό για τις μετατάξεις

Κινητοποίηση – Καμία δέσμευση από τον υπουργό για τις μετατάξεις

Δημοσιεύτηκε: 10:15 πμ Μάιος 19th, 2015  


11259954_10205250032948387_1412463124_o

16.00

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσου Κουράκη, με αντιπροσωπεία μεταταγμένων εκπαιδευτικών, της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ με επίκεντρο τις μετατάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των μεταταγμένων εκπαιδευτικών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ με επίκεντρο τις μετατάξεις που πραγματοποιήθηκαν το 2013.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξήγησε στους εκπαιδευτικούς ότι η πρόταση που κατατέθηκε στη συσταθείσα επιτροπή (αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ) για την ανάκληση των μετατάξεων, ήταν εισήγηση και όχι τελική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, η ευόδωση της όλης προσπάθειας για την εξεύρεση λύσης συναρτάται από τη σύσταση οργανικών θέσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και το Υπουργείο το επόμενο διάστημα, παράλληλα με τον έλεγχο νομιμότητας όλης της διαδικασίας.

………………………………….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ

14.00

Σύμφωνα με την ενημέρωση της επιτροπής που συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργο, ο κ Κουρακης δήλωσε ότι θα κατατεθεί νέα πρόταση χωρίς να προσδιορίσει τον χρόνο και το περιεχόμενό της.

Αρνήθηκε να απαντήσει για τον αριθμό οργανικών που θα συστησει το Υπουργείο.

Αρνήθηκε να απαντήσει για το αν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου για τις μετατάξεις ώστε να φύγει η ρετσινιά από τους μεταταγμενους.

Αρνηθηκε να απαντήσει σχετικά με το αν το θέμα συνδέεται με κινητικότητα προσωπικού και με τις διαπραγματευσεις με τους θεσμούς.

12.05

H επιτροπή βγήκε από το γραφείο του Υπουργού

«Καμιά δέσμευση από τον υπουργό και για τίποτα. …….όλα στον αέρα!»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ

…………………………………………………………………………………………………………………..

Διαμαρτυρία εκατοντάδων εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα των μετατάξεων. Κεντρικό σύνθημα που ακούγεται από τους συγκετρωμένους είναι το «κάτω τα χέρια από τις μετατάξεις».

Το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων του 2013 σε ανακοίνωσή του την Δευτέρα σημειώνει πως: Δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ειλημμένη απόφαση. Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την συνθετότητα του ζητήματος, προχώρησε στην σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, Ομοσπονδιών και υπηρεσιακών παραγόντων. Στόχος είναι η διερεύνηση αξιόπιστων και αποτελεσματικών προτάσεων θεραπείας των στρεβλώσεων, στο πλαίσιο της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης. Η επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της προκειμένου να εισηγηθεί τις προτάσεις της στην πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την τελική ευθύνη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

11141355_424548981061419_2419755008283520037_n


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...