Home / Featured / Η χώρα που οι δάσκαλοι πάνε όποτε μπορούν για μάθημα

Η χώρα που οι δάσκαλοι πάνε όποτε μπορούν για μάθημα

Δημοσιεύτηκε: 10:25 μμ Μάιος 9th, 2015  


school1new

  • Τα παιδιά στην συντριπτική τους πλειοψηφία εγκαταλείπουν το σχολείο πριν καν τελειώσουν το δημοτικό, ενώ ένας μεγάλος αριθμός δεν θα πάει ποτέ σχολείο καθώς οι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν δίδακτρα και να αγοράσουν βιβλία και  ρούχα.
  • Οι δάσκαλοι είναι κακοπληρωμένοι και συχνά δεν έρχονται στο μάθημα με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες,
  • Στα περισσότερα παιδιά το καθημερινό φαγητό περιορίζεται σε ένα χυλό μπανάνας ενώ οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν για να φτάσουν στο σχολείο συχνά ξεπερνάνε τα δέκα χιλιόμετρα.
  • Το 80% των κοριτσιών θα πέσει θύμα βιασμού πριν κλείσει τα δέκα του χρόνια ενώ το 46% των παιδιών αναγκάζεται να εργαστεί ήδη από την ηλικία των πέντε ετών.
  • Έξι στα δέκα κορίτσια θα παντρευτούν πριν κλείσουν τα 13 τους χρόνια και θα αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί πριν τα 15.
  • Η απόλυτη φτώχεια και η εξαθλίωση ωθεί τα περισσότερα κορίτσια σε σεξουαλικές σχέσεις ήδη από την ηλικία των 11 και 12 ετών.

Από το Ιστολόγιο ( https://franmeg.blogspot.gr/) της κ. Φραγκίσκας Μεγαλούδη με τίτλο «Ταξιδεύοντας: η άλλη όψη» αναρτούμε την παρακάτω δημοσίευση. Η κ. Φραγκίσκα Μεγαλούδη σπούδασε σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πλούσια κοινωνική και επιστημονική δραστηριότητα. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου και σήμερα εργάζεται στην Μπανγκόκ για το πρακτορείο ανθρωπιστικών ειδήσεων του ΟΗΕ το ΙΡΙΝ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...