Home / HEADER-NEWS / Η καυτή πατάτα των παράνομων μετατάξεων

Η καυτή πατάτα των παράνομων μετατάξεων

Δημοσιεύτηκε: 10:44 μμ Μάιος 19th, 2015  


11141355_424548981061419_2419755008283520037_n
Σε απόγνωση βρίσκονται 3.900 καθηγητές που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά στην Α΄ εκπαίδευση σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Αρκετοί από αυτούς έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Σε απόγνωση και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης και το επιτελείο του που έχουν καταδικάσει ως αντιπολίτευση την αδιαφάνεια της διαδικασίας, μαζί με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και καλούνται τώρα να διαχειριστούν τον κυκεώνα προβλημάτων που δημιούργησε η εξοργιστική αυθαιρεσία της πολιτικών ηγεσιών Αρβανιτόπουλου Λοβέρδου. Ένα διαρκές και διογκούμενο έγκλημα δυο ολόκληρων χρόνων.

Το καλοκαίρι του 2013, 3.900 καθηγητές διάφορων ειδικοτήτων όπως, ξένων γλωσσών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, καλλιτεχνικών, μετακινήθηκαν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κυρίως για την κάλυψη αναγκών στα ολοήμερα και τα ΕΑΕΠ.  Ουσιαστικά εξαναγκάστηκαν να αιτηθούν την μετάταξη τους με την απειλή της απόλυσης. Ήταν η εποχή της οριζόντιας και άκριτης κατάργησης τομέων της τεχνολογικής εκπαίδευσης αλλά και σχολικών μονάδων. Η επιλογή όσων μετακινήθηκαν έγινε με αδιαφάνεια όπως κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή όλες οι  συνδικαλιστικές παρατάξεις των εκπαιδευτικών, οι αιρετοί και φυσικά οι Ομοσπονδίες.

Ουδέποτε ανακοινώθηκε, όπως ορίζει ο νόμος, πίνακας κατάταξης με βάση τα μόρια του κάθε υποψηφίου. Ως εκ τούτου υπήρξε καταιγισμός ενστάσεων. 1.900 στον αριθμό! Επί δύο χρόνια το υπουργείο Παιδείας εξέταζε τις ενστάσεις. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ω του θαύματος, ανακοινώθηκε ότι όχι μόνο ολοκληρώθηκε η εξέτασή τους αλλά μεταφέρονται στην Πρωτοβάθμια και οργανικές θέσεις. Η διαδικασία όμως ουδέποτε ολοκληρώθηκε και οι 3900 καθηγητές είναι τώρα στον αέρα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στην προεκλογική φούρια οι οργανικές θέσεις ορίστηκανεντελώς αυθαίρετα και χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Έγιναν επίσης φωτογραφικά για τους μεταταχθέντες. Δηλαδή δημιουργήθηκαν εκ των υστέρων και σε κάποιες περιπτώσεις τεχνητά ανάγκες για να καλυφθούν από όσους είχαν ήδη τοποθετηθεί με αυθαίρετο τρόπο.

Οι αδικίες που προκύπτουν από τις καταγγελίες και όσων μετατάχθηκαν και όσων δεν μετατάχθηκαν είναι κατάφωρες. Είναι όμως αδικίες που εδραιώθηκαν για δύο ολόκληρα χρόνια. Κάποιοι οργάνωσαν ήδη τη ζωή τη δική τους και της οικογένειάς τους μακριά από την παλαιότερη κατοικία τους, κάποιοι δεν έχουν πια θέση στην οποία μπορούν να επιτρέψουν, κάποιοι εξοργίζονται γιατί είχαν τα μόρια για να μετακινηθούν και υπηρετούν άλλοι στις θέσεις που δικαιωματικά τους ανήκουν.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΔΩ

https://360pedia.gr/h-kafth-patata-twn-paranomwn-metataxewn/


 

Ένα σχόλιο

  1. Αντωνης Παπαδοπουλος

    Οι οργανικες θεσεις οχι μονο δεν δοθηκαν ποτε, αλλα και εξαιρεθηκαν οι μεταταγμενοι στην εγκυκλιο οριστικων τοποθετησεων απο το δικαιωμα αιτησης…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...