Home / HEADER-NEWS / Η ελληνική γλώσσα θα είναι γλώσσα επιλογής στο Βέλγιο

Η ελληνική γλώσσα θα είναι γλώσσα επιλογής στο Βέλγιο

Δημοσιεύτηκε: 10:42 πμ Μάιος 10th, 2015  


ellinikeslexis
Τα ελληνικά θα διδάσκονται ως 2η ή 3η γλώσσα επιλογής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση των γαλλόφωνων βελγικών σχολείων. Το αίτημα είχε τεθεί εδώ και τρία χρόνια από το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών το οποίο είναι αρμόδιο για την ελληνόφωνη εκπαίδευση στις χώρες: Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελβετία.

Μετά τις επίμονες προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, ο Διευθυντής του Γραφείου της υπουργού Παιδείας του Βελγίου Gerard Alard, στη συνάντηση που είχε με τονΣυντονιστή Εκπαίδευσης Δρ. Μανόλη Αλεξάκη, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του και η διαδικασία παίρνει πλέον το νομικό της δρόμο για την αναγκαία τροπολογία. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε στις ήδη διδασκόμενες γλώσσες (Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα) να προστεθεί και η ελληνική ως γλώσσα επιλογής για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Στόχος του Μανόλη Αλεξάκη είναι όπως είπε στο 360pedia.gr να δοθεί η δυνατότητα στουςΈλληνες μαθητές να συνεχίσουν να διδάσκονται μαθήματα ελληνικών και στο γυμνάσιο και στο Λύκειο, αφού μέχρι σήμερα οι περισσότεροι παρακολουθούν ως το τέλος του Δημοτικού τα απογευματινά Τμήματα Γλώσσας και στη συνέχεια ένας μικρός αριθμός συνέχιζε στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

https://360pedia.gr/h-ellhnikh-glwssa-sta-gymnasia-lykeia-toy-belgioy/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...