Home / HEADER-NEWS / Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «μπαίνει» στα σχολεία

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «μπαίνει» στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 10:06 μμ Μάιος 11th, 2015  


astynomia

Συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων 2015.

Σήμερα (11/05/2015) πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων 2015.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χασάπης Δημήτριος, συνοδευόμενος από το αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων προσωπικό και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Σφακιανάκης Εμμανουήλ με εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας.

Κατά τη συζήτηση αναλύθηκαν τα σχετικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις ζητήματα ασφαλείας των ψηφιακών συστημάτων, οι τρόποι μετάδοσης των θεμάτων και των αποτελεσμάτων και συμφωνήθηκε η συνεργασία του Υπουργείου με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων στα επιτυχημένα πρότυπα των προηγούμενων ετών.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαθέσει έως την καταληκτική ημερομηνία των εξετάσεων, σε καθημερινή 24ωρη βάση, εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα συνδράμει στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της απρόσκοπτης μετάδοσης των θεμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς και της μετέπειτα μετάδοσης της βαθμολογίας.

Το προσωπικό αυτό θα παρέχει οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη χρειαστεί, θα διεξάγει συνεχή διαδικτυακή έρευνα και τέλος θα επέμβει άμεσα σε οποιοδήποτε περιστατικό τυχόν απαιτηθεί.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...