Home / Featured / Επιστολή υποχρεωτικά μεταταγμένης εκπαιδευτικού προς τον αναπληρωτή υπουργό και υποχρεωτικά μεταταγμένους συναδέλφους

Επιστολή υποχρεωτικά μεταταγμένης εκπαιδευτικού προς τον αναπληρωτή υπουργό και υποχρεωτικά μεταταγμένους συναδέλφους

Δημοσιεύτηκε: 11:55 πμ Μάιος 16th, 2015  


letter

Προς

τους μεταταγμένους συναδέρφους όλων των ειδικοτήτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΟΠΑΙΘ κ. Κουράκη

Συνάδερφοι, συναδέρφισσες,

η εισήγηση αυτή του Υπουργείου Παιδείας για ανάκληση των υποχρεωτικών μετατάξεων στο σύνολο τους δεν πρέπει επουδενί να περάσει γιατί δεν θα το αφήσουμε να συμβεί, όλοι εμείς που οδηγούμαστε βίαια για μια ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ, μετά από δύο χρόνια υπηρεσίας στην Α/θμια που απ’οτι φαίνεται, ΠΟΤΕ πραγματικά δεν θεώρησαν ότι ανήκουμε ούτε κάποιοι »εκλεκτοί» συνδικαλιστές, ούτε το ίδιο το Υπουργείο.

Και ΤΩΡΑ με την συναίνεση του και με αυτή των γνωστών πρώην κυβερνητοσυνδικαλιστών που ξεπληρώνουν χρέη στην πελατεία τους, ήδη άρχισαν οι ευχαριστίες προς το πρόσωπο τους για τα καλά μαντάτα δηλ, την εκ νέου ταλαιπωρία και εργασιακή ανασφάλεια σχεδόν 4000 συναδέρφων τους!!!!

Αντί όπως περιμέναμε και επιζητούσαμε δηλ. να διαλευκανθεί η διαδικασία, να αποκατασταθεί η εργασιακή μας ηρεμία και να προχωρήσει η σύσταση και απόδοση των οργανικών που μας οφείλονται βάσει του νόμου, ΑΝΤΙΘΕΤΑ οδηγούμαστε εκ νέου σε μια ΕΠΏΔΥΝΗ και ΑΔΙΚΗ διαδικασία για να αποκατασταθεί η ΔΗΘΕΝ έννομη τάξη!!!! ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ κ. Κουράκη??????

Είχαμε ελπίδες ότι κάτι θα άλλαζε με την κυβέρνηση της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας υποστηρίξαμε και περιμέναμε ότι θα προχωρήσετε σε μια διαφανή και δίκαιη λύση όλων εμάς των μάχημων εκπαιδευτικών που περάσαμε από αυτήν την επώδυνη διαδικασία εκείνο το καλοκαίρι του 2013 που αναστάτωσε την εργασιακή, την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή. Κι εσείς ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΞΑΝΑ, λες και οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για την μνημονιακή πολιτκή της προηγούμενης κυβέρνησης!!!! Δεν είχαμε κ. υφυπουργέ μπάρμπα τον Αρβανιτόπουλο κι ας είμαι εγώ προσωπικά δημότης Πειραιά!!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οδηγίες για την εγγραφή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Συρθήκαμε σε αυτή την διαδικασία και αν υπήρξαν περιπτώσεις παραβατικές, πρώτοι εμείς μέσω των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών μας οργάνων και των επιστημονικών μας φορέων απαιτήσαμε τον έλεγχο και το ξεκαθάρισμα της όλης διαδικασίας για να τινάξουμε από πάνω μας την ρετσινιά των βυσμάτων που και πιθανόν σε ένα μικρό ποσοστό να υπήρξαν μέσα σε χιλιάδες τόσες αιτήσεις.

Μετά από μια δύσκολη ακόμη χρονιά που βιώνουμε όλοι οι έλληνες πολίτες και με περιορισμένα ψυχικά αποθέματα, ειδικά εμείς οι εκπαιδευτικοί που γινόμαστε κοινωνοί και των προβλημάτων και δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας και οι οικογένειες τους και δεν περιοριζόμαστε μόνο στην διδακτική πράξη, η εισήγησή σας για ανάκληση της εργασιακής μας σχέσης στη Α/θμια και η επιστροφή στις ΚΕΝΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ που είχαμε στην Β/θμια, επαναλαμβάνω μετά από ΔΥΟ συνεχόμενες εκπαιδευτικές χρονιές, έστω κι αν η νέα αυτή μεταβολή στηρίχτηκε στον μνημονιακό νόμο περί κινητικότητας, ΘΙΓΕΙ την προσωπική, οικογενειακή και εργασιακή μας υπόσταση που ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ οικοδομήσαμε!!!!

Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας και στις οικογένειες μας να ξαναπεράσουν ένα ακόμη ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Δικαιούμαστε τουλάχιστον το στοιχειώδες, σταθερές εργασιακές συνθήκες και ψυχική ηρεμία για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο και απαιτητικό εργασιακό χώρο που ανήκουμε και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Επίσης, αν από τις μετατάξεις θίχτηκαν κάποιοι συνάδερφοι προυπαρχουσών ειδικοτήτων της Α/θμιας δηλ. στην πλειονότητά τους γυμναστές ΠΕ11 γιατί στερήθηκαν την μετάθεσή τους στον τόπο των συμφερόντων τους, να σας θυμίσω, ότι πολλοί από αυτούς έπαιρναν αποσπάσεις και οι Β/θμιοι συνάδερφοι τους κάλυπταν τα λειτουργικά τους κενά με διάθεση από την Β/θμια στην Α/θμια, πάγια τακτική εδώ και χρόνια!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2022: Ο αριθμός εισακτέων των Στρατιωτικών Σχολών

Οι Β/θμιοι δηλ. έκαναν την … λάτζα!!! Κα τέλος, Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, είναι βασική εκπαίδευση και πρέπει κάποτε να γίνει ΕΝΙΑΙΑ, γιατί κάποιοι από τις τρεις προυπάρχουσες ειδικότητες έχουν την νοοτροπία ότι η Α/θμια, ίσως λόγου του ότι εκεί είχαν συμφέρον να μονιμοποιηθούν πιο γρήγορα, είναι … τσιφλίκι τους! Τέλος, δεν βρίσκω κανέναν λόγο να ταλαιπωρούνται οι νεοεισρχόμενες ειδικότητες από την Β/θμια στην Α/θμια, που βρίσκονται στην δεινή θέση να μην έχουν ούτε καν ιδρυθεί οι νέοι αυτοί κλάδοι στην Α/θμια, ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ19-20, ΠΕ32, ενώ ανήκουν και εργάζονται σε αυτήν και με καταργημένες τις θέσεις τους στην Β/θμια όπου και περισσεύουν ως πλεονάζον προσωπικό, γι αυτό και άλλωστε μετατάχθηκαν στην Α/θμια!

Εμείς οι εκπαιδευτικοί ΠΕ05 Γαλλικών αποφασίσαμε αυτήν την Κυριακή 17/5/2015 στις 17.30 να πραγματοποιήσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου μας λόγω των δυσμενών εξελίξεων που ανακοινώθηκαν για ανάκληση- κατάργηση των μετατάξεων και συγχρόνως βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις υπόλοιπες ειδικότητες των μεταταγμένων συναδέρφων μας, τουλάχιστον όσων ειδικοτήτων από αυτούς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, για να συναποφασίσουμε, να συντονίσουμε και να κοινοποιήσουμε με κάθε μέσο προς τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας κ. Κουράκη την ΚΑΘΕΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ για τις εξελίξεις που δρομολογούνται ΕΡΗΜΗΝ μας.
Θα υπάρξει ενημέρωση για τις αποφάσεις που θα πάρει η συνέλευση με ανάρτηση στην ομάδα και το σχέδιο ενεργειών που θα ακολουθήσουμε.

Το βέβαιο είναι πως η ερχόμενη εβδομάδα θα μας βρεί στο Υπουργείο

Μαρία Παππή
Εκπ/κος ΠΕ05
Από Μετάταξη στην Α/θμια Εκπ/ση

www.xenesglosses.eu

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

6 Σχόλια

 1. Είμαι εκπαιδευτικός που μετατάχθηκα από το φόβο και την πλάνη των μνημονιακών πολιτικών και θέλω να επιστρέψω στην οργανική μου θέση η οποία ούτε καταργήθηκε ούτε εδόθη σε άλλον/η.

  Ας αφήσουν την κυβέρνηση να κάνει τα προτεινόμενα, να επανέλθουμε στο καθεστώς της προ 28/8/2013 κατάστασης που είχε ο καθένας, να γίνουν πρώτα οι μεταθέσεις και κατόπιν οι μετατάξεις όσων επιθυμούν στις οργανικές θέσεις που θα συσταθούν και με τα νέα δεδομένα που ισχύουν και τη νηφαλιότητα που αποκτήσαμε μετά τις πολλές κοροϊδίες των Αρβανιτοπουλέων και Λοβέρδων και των τσιρακιών τους.

 2. Όταν εσείς για δυο χρονια απο το πουθενά βρεθήκατε στον τόπο επιλογή σας με σχεδόν μηδενικά κι ελάχιστα μορια, όταν με Υπουργική απόφαση τοποθετηθηκατε ΣΤ οικεία ΠΥΣΠΕ μπροστά απο συναδέλφους με 20 και 25 χρονια υπηρεσίας ηταν καλα; Οι συναδελφοι που περίμεναν μακριά απο τον τόπο επιθυμίας τους και ξαφνικά βρέθηκαν στο χάος; Τωρα γιατι διαμαρτυρεστε;

 3. 1. Γιατί οι του υπουργείου και οι οικείοι συνδικαλιστές δεν δέχονται να δημοσιοποιήσουν τις λίστες με τα μόρια αυτών που μετατάχθηκαν ; και όπου βρεθούν αδικίες ή όπως λέει ο παραπάνω που σχολίασε «άτομα με μηδέν μόρια που πήραν τις θέσεις άλλων με 20 – 25 χρόνια υπηρεσία», να αποκαταστήσουν τις αδικίες ;
  Βέβαια για κάτι τέτοιο αυτονόητο και απλό χρειάζεται μυαλό και δουλεία από την επιτροπή του υπουργείου, ενώ διαγράφοντάς τα πάντα ξερά, χλωρά καθαρίσαμε και πάμε για καφέ…
  2. Και γιατί καταργούν τις μετατάξεις που έγιναν χωρίς να επαναφέρουν τον κόσμο στις οργανικές που είχε πριν ; Δηλαδή ήταν παράνομη η διαδικασία μέχρι το σημείο που θέλουμε ; Αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο.
  Δεν είναι πάλι νέα αδικία εάν την παλιά οργανική την πήρε άλλος ή καταργήθηκε ; Οι παλιές οργανικές δηλαδή δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις μετατάξεις που έγιναν ;
  3. Βέβαια όλο και κάποιος θα βρεθεί να πει «καλά να πάθετε ας μην κάνατε μετάταξη τότε». Αυτό φοβάμαι ότι είναι και η λογική της περιβόητης επιτροπής για τις μετατάξεις (αυτοί εναντίων των άλλων….).
  Να έχετε υπόψη ότι ανάμεσα σε αυτούς που μετατάχθηκαν ήταν και άτομα με πολύ υψηλά μόρια με 15 και πλέον χρόνια (σε ειδικότητες που δεν υπάρχουν στην πρωτοβάθμια, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι αδικήθηκαν κάποιοι της Α/θμιας) που άφησαν τις οργανικές τους γιατί ο νόμος τους έδινε το δικαίωμα και μην βλέπετε παντού κόμματα και εγκάθετους .

 4. Βασιλική Γοριδάρη

  Εκτιμώ κ. Παππή ότι είσαστε μέσα σε εκείνες που οι υποχρεωτική μετάταξη σας ευνόησε γιατί προφανώς πήγατε στον τόπο συμφερόντος σας, διαφορετικά θα μπορούσατε να διακρίνετε την αδικία που υπέστησαν οι καθηγητές ΦΑ ,αγγλκής γλώσσας και μουσικής της ΠΕ. Δυστυχώς πίσω από το συγκεκριμένο κείμενο διακρίνω μόνο το προσωπικό σας συμφέρον και κανενός άλλου. Το γεγονός ότι κάποιοι νομοί έκλεισαν δια παντός για τους γυμναστές αγγλικών και μουσικής ΠΕ επειδή σφήνα στις δικές σας μετατάξεις βρήκαν την ευκαιρία να ρουσφετολογήσουν πάλι οι έχοντες την εξουσία, δεν σας ενδιαφέρει; Όσο για τους εκπαιδευτικούς της ΠΕ δείξτε λίγο μεγαλύτερο σεβασμό γιατί δουλεύουν 21 με 24 διδ.ώρες σε 2 και 3 σχολεία και δεν τους χαρίστηκε ποτέ ούτε 1 ώρα . Θυμηθείτε τι ντόρος γινότανε για το ωράριο σας όταν ερχόσασταν με απόσπαση στην ΠΕ; Να ξέρετε όμως ότι η ΠΕ διαθέτει πολλές ωρες για να εργαστούμε όλοι, αρκεί οι διαδικασίες να γίνουν με νόμιμο και αξιοκρατικό τρόπο.

 5. Μαρία Παππή

  Αγαπητή κ. Γοριδάρη, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η εκιμήσεις σας στο πρόσωπό μου είναι εντελώς λανθασμένες και άδικες για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζετε. Πριν την μετάταξη μου στην Α/θμια του Πειραιά ανήκα στην αντίστοιχη Β/θμια και την προηγούμενη σχολική χρονιά 2012-2013 είχα διατεθεί ως υπεράριθμη με ολική διάθεση στην Α/θμια. Δουλεύω δε σε 5 κ 6 σχολεία και προφανώς με πλήρες ωράριο 22 ώρες, σύμφωνα με την προυπηρεσία μου!

 6. Δυστυχώς, κ.Παππή δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι σφήνα στις μετατάξεις των δικών σας ειδικοτήτων πραγματοποιήθηκαν μετατάξεις που ευνόησαν εκπαιδευτικούς ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16. Την ασυδοσία των διορισμών σε κάποιες ειδικότητες στη ΔΕ δε δεχόμαστε να την πληρώσουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ. 70 γυμναστές διορισμένοι στη ΔΕ μόνο στη Χίο; Δε νομίζω ότι αυτοί οι γυμναστές μετατάχθηκαν υποχρεωτικά ή μετέφεραν την οργανική τους απλά από τη ΔΕ στην ΠΕ της Χίου; Μάλλον ευνοήθηκαν και πήγαν κοντά στο σπίτι τους καταλαμβάνοντας θέσεις κάποιων άλλων. Δε θα ήταν πιο δίκαιο να έφευγε ο γυμναστής της ΠΕ με μετάθεση για ΠΙΕΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΕΡΡΕΣ κα και μετά ο γυμναστής της ΔΕ να κάλυπτε τη θέση του στη ΧΙΟ;
  Επιμένω ότι υπάρχουν ώρες για όλους στην ΠΕ και ελπίζω αυτή τη φορά η ηγεσία του Υπουργείου να ακολουθήσει τις σωστές και αξιοκρατικές διαδικασίες ώστε όλοι να πάρουν αυτό που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Στατιστικά: Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν στις 5 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Τα επίσημα στοιχεία των αιτήσεων των προκηρύξεων 1ΕΑ/2022, 2ΕΑ/2022, 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και ...