Home / Featured / Ενημέρωση για αποσπάσεις, εγκύκλιο αναπληρωτών, ενιαίο πίνακα, μόνιμες προσλήψεις, νομοσχέδια για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Ενημέρωση για αποσπάσεις, εγκύκλιο αναπληρωτών, ενιαίο πίνακα, μόνιμες προσλήψεις, νομοσχέδια για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Δημοσιεύτηκε: 1:49 μμ Μάιος 6th, 2015  


letter

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Π.& Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2015-16

Η Εγκύκλιος των Αποσπάσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για το 2015-16 βρίσκεται για υπογραφή στο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.& Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2015-16

Μετά το πέρας των Αποσπάσεων Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π. θα εκδοθεί η Εγκύκλιος για την πρόσληψη Αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2015-16. Η Εγκύκλιος κατά τα φαινόμενα δεν θα έχει διαφοροποιήσεις από την περσινή.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.&Ε.Β.Π.

Όσον αφορά στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., η εκπεφρασμένη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι προς την κατεύθυνση εφαρμογής του από φέτος.

Γι αυτό το λόγο γίνονται διαβουλεύσεις με τον Διόφαντο, αλλά η suis generis υπηρεσιακή κατάσταση του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., απόρροια της παρουσίας του προσωπικού αυτού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ., καθιστούν δύσκολη, κατά την άποψή μας,  την τεχνική περαίωση του εγχειρήματος αυτού στην ώρα του. Έτσι υπάρχουν αμφιβολίες αν θα προλάβουμε τις προθεσμίες ώστε να είναι λειτουργική η δημιουργία ενός Ενιαίου Πίνακα, ώστε να μπορέσει να δεχθεί τις αιτήσεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2015-16.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ Ε.Ε.Π.& Ε.Β.Π.

Το θέμα των μόνιμων διορισμών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. έχει τεθεί στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προσανατολίζεται να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Από την πλευρά μας τονίζουμε με κάθε ευκαιρία πως στα κριτήρια πρόσληψης θα πρέπει να υπολογισθεί με αυξημένη βαρύτητα η αποκτηθείσα προϋπηρεσία των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π.& Ε.Β.Π., οι οποίοι κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τις δομές Ειδικής Αγωγής ή Ειδικής Εκπαίδευσης της χώρας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Επιθυμώντας να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση που έχει να κάνει με το περιεχόμενο των 2 αυτών νομοσχεδίων του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. – «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» και Πολυνομοσχέδιο-απαντώντας στις απορίες πολλών συναδέλφων, έχουμε να πούμε επιγραμματικά τα εξής:

Στο νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» το οποίο θα ψηφισθεί την Παρασκευή 8/5/2015, υπάρχει η 100% κατοχύρωση του Ε.Ε.Π. να διεκδικεί θέσεις ευθύνης(Διευθυντές-Υποδιευθυντές) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και στο Πολυνομοσχέδιο που θα δοθεί οσονούπω σε Διαβούλευση υπάρχουν ρυθμίσεις κυρίως για το Ε.Β.Π.(μετονομάζεται σε Ειδικό Βοηθητικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό-Ε.Β.Ε.Π.) και για την υπηρεσιακή κατάσταση του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., δικαίωμα μετάταξης κ.λ.π.

Με ότι νεώτερο θα επανέλθουμε.

Βασίλης Βούγιας

Δημήτρης Παπαευθυμίου

Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

https://www.seepea-stella.blogspot.gr/2015/05/blog-post_29.html


 

7 Σχόλια

  1. Αν η εγκύκλιος για την πρόσληψη Αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το έτος 2015-2016 είναι ίδια και απαράλλακτη με την περσινή σε σχέση με την αντισυνταγματική πρόταξη των λεγόμενων «σχολικών» ψυχολόγων στην κατηγορία Ψυχολόγων Ε.Ε.Π., τότε θα πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επαναλαμβανόμενη κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

  2. Βασιλική

    Η Γνωμοδότηση 458 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και η τήρηση της νομιμότητας στις προσλήψεις των ψυχολόγων είναι γεγονός εδώ και 3 χρόνια. Το σημαντικό είναι η στελέχωση των κεδδυ, εδεαυ και ειδικών σχολείων με μόνιμο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό

    • Η πρόταξη των λεγόμενων «σχολικών» ψυχολόγων έναντι των λοιπών συνυποψηφίων τους άνευ μεταπτυχιακού στη σχολική ψυχολογία αποτελεί αντισυνταγματική ρύθμιση. Επιπροσθέτως, η ελληνική νομοθεσία δεν αναγνωρίζει ειδικότητες/ειδικεύσεις για τους ψυχολόγους (άλλως ελλείπει η νομική βάση ως προς τις εν λόγω ρυθμίσεις των σχετικών εγκυκλίων/υπουργικών αποφάσεων), οπότε δεν ευσταθεί η ως άνω πρόταξη υποψηφίων που κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη σχολική ή παιδαγωγική ψυχολογία. Πρόκειται για μοριοδοτούμενο προσόν και όχι για τίτλο που αναγνωρίζει ειδίκευση. Εκκρεμεί έκδοση απόφασης του ΣτΕ αν δεν έχει εκδοθεί ήδη για το ζήτημα αυτό. Μόνιμοι διορισμοί χωρίς νομιμότητα (ήτοι με δυσμενείς διακρίσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ισάξια για όλους όλα τα νόμιμα προσόντα) πιστεύετε ότι μπορούν να γίνουν?

  3. Βασιλική

    Νόμιμα προσόντα είναι τα τυπικά προσόντα διορισμού, αυτό αποφάνθηκε και το ΝΣΚ, συνεπώς μπορούν να γίνουν διορισμοί .Τα τυπικά προσόντα διορισμού για τους πε 23 είναι πολύ συγκεκριμένα.
    Ηδη το Στε απεφάνθει μια φορά για τα παραπάνω…

  4. Η παρανομία φωνάζει. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ προφανώς σφάλλει παρά τη δυσμενή διάκριση (άρθρ. 4 παρ. 1 Συντάγματος) εις βάρος των συνυποψηφίων ψυχολόγων που εισάγεται εν προκειμένω. Εκκρεμεί η υπόθεση επί της αίτησης ακύρωσης που υπεβλήθη το 2012. Η απόφαση στην οποία αναφέρεστε είναι η υπ’ αριθμ. 547/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απερρίφθη το αίτημα λήψης προσωρινών μέτρων. Το Δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Επομένως αναμένουμε την έκδοση της υπόθεσης επί της ουσίας.

  5. Βασιλική

    Τα τυπικά προσόντα διορισμού είναι ξεκάθαρα και σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες
    Μη νόμιμες ήταν οι προσλήψεις αναπληρωτών για μερικά χρόνια και αυτό διασαφήνισε το ΝΣΚ
    Υπάρχουν άραγε αποφάσεις διοικητικών΄εφετείων που αφαιρούν πλασματική προϋπηρεσία όσων είχαν προσφύγει παλαιότερα στη δικαιοσύνη;
    Φαίνεται πως δεν έχει ουσία η αντιπαράθεση αλλά η σχολική ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών όπως άλλωστε υποστήριζε με ερωτήσεις του στη Βουλή των Ελλήνων εδώ και καιρό ο νυν υπουργός . Προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται ενεργητική εμπλοκή
    κάλο βράδυ

    • Τυπικά προσόντα πρόσληψης είναι όλα τα νόμιμα προσόντα και όχι κάποια επιλεκτικά. Δυστυχώς το ΝΣΚ κωφεύει. Εν προκειμένω, συντρέχει περίπτωση επιλεκτικής και αποκλειστικής προσμέτρησης/πρόταξης προσόντων με απώτερο σκοπό να αποκλειστούν εμμέσως κάποιοι υποψήφιοι άδικα και παράνομα από τη διαδικασία προσλήψεων, εφόσον οι πιστώσεις δεν επαρκούν για υποψηφίους του δεύτερου/επικουρικού πίνακα ΠΕ23. Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε άλλη δικαιοκρατούμενη χώρα. Η αρχή της ισότητας, που καταστρατηγείται στην περίπτωση που αναφερόμαστε, προστατεύεται και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συνταγματικές παραδόσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κοινές. Πως διαπιστώσατε αντίστοιχες διεθνείς πρακτικές? Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης? Από ποιό ελληνικό νομοθετικό κείμενο προκύπτει η αναγνώριση ειδίκευσης σχολικών ψυχολόγων εκτός των εν λόγω κανονιστικών ρυθμίσεων? Ο έλληνας νομοθέτης δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα ειδικοτήτων στους ψυχολόγους. Επομένως είναι ζήτημα χρόνου να βγει άλλη μια καταδικαστική των συνήθων πρακτικών του Υπουργείου Παιδείας απόφαση του ΣτΕ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...