Home / HEADER-NEWS / Έκθεση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το Σχέδιο Νόμου του Υπ. Παιδείας

Έκθεση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το Σχέδιο Νόμου του Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 7:09 μμ Μάιος 6th, 2015  


Vouli-Olomeleia-aithousa

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΣΤ΄ – ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
E K Θ Ε Σ Η
Της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στο σχέδιο νόµου «Επείγοντα µέτρα για την Πρωτοβάθµια, Δευτεροβάθµια και Τριτοβάθµια Εκπαίδευση»
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων συνήλθε στις 4 και 5 Μαΐου 2015, σε τρεις συνεδριάσεις, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κ. Κωνσταντίνου Τσουκαλά, µε αντικείµενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόµου «Επείγοντα µέτρα για την Πρωτοβάθµια, Δευτεροβάθµια και Τριτοβάθµια Εκπαίδευση».
Το ως άνω σχέδιο νόµου χαρακτηρίστηκε από την Κυβέρνηση ως κατεπείγον και η Επιτροπή αποδέχθηκε, κατά πλειοψηφία, το χαρακτηρισµό του, ως κατεπείγοντος, σύµφωνα µε το άρθρο 109 του Κανονισµού της Βουλής, σε τρεις συνεδριάσεις.
Στις συνεδριάσεις παρέστησαν ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισµού, Παιδείας και Θρησκευµάτων, κ.κ. Αριστείδης – Νικόλαος – Δηµήτριος Μπαλτάς και Αναστάσιος Κουράκης, αντίστοιχα, καθώς και αρµόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το λόγο έλαβαν ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δηµήτρης Μπαξεβανάκης, ο Εισηγητής της Νέας Δηµοκρατίας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσµου – Χρυσή Αυγή, κ. Αντώνιος Γρέγος, η Ειδική Αγορή- τρια του «Ποταµιού», κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Ειδικός Αγορητής του Κοµµουνιστικού Κόµµατος Ελλάδας, κ. Εµµανουήλ Συντυχάκης, η Ειδική Αγορήτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου, η Ειδική Αγορήτρια του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήµατος, κυρία Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου, καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Δηµήτριος Κρεµαστινός, Γιώργος Πάντζας, Νικόλαος Ορφανός, Ελένη Αυλωνίτου, Δηµήτρης Σεβαστά- κης, Μαρία Τριανταφύλλου, Γεώργιος Στύλιος, Ελισσάβετ Σκούφα, Μερόπη Τζούφη, Γιάννης Αµανατίδης, Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Στέφος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Ακριώτης, Παναγιώτα Δριτσέλη, Γιώργος Μαυρωτάς, Νίκος Μιχαλάκης, Γεωργία Μαρτίνου, Εµµανουήλ Κόνσολας και Δηµήτρης Εµµανουηλίδης.
Επίσης, προσήλθαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόµου, σύµφωνα µε το άρθρο 38 του Κανονισµού της Βουλής, οι κ.κ.: Θεµιστοκλής Κοτσιφάκης, Πρόεδρος της Οµοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), Θανάσης Κικινής, Πρόεδρος της Διδασκαλικής Οµοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.), Νικόλαος Παϊζης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Οµοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδας, (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), Αρετή – Ελένη Κεραµάρη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νοµικών και Πολιτικών Επιστηµόνων (Π.Ε.Ν.Π.Ε.), Θεοδόσης Κατσούλας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Δηµήτρης Κυριακός, Πρόεδρος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, Σταύρος Κωτσάκης και Νικόλαος Σκίκος, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.), Βασίλειος Τσελφές, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραµατικών Σχολείων, Νικόλαος Χρόνης και Αθανάσιος Κασσίδης, µέλος της Επιτροπής Παιδείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και µέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελ- λήνων Φυσικών, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χηµικών και Τριανταφυλλιά Σιδέρη, µέλος, Λαµπρινή Παπατσίµπα, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Προτύπων, Γεώργιος Φανουράκης, Πρόεδρος του Συντονιστικού Συµβουλίου Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστηµών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», Δηµήτρης Παντελάκης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ευαγγελικής Σχολής Σµύρνης, Πάρις Βεντήρης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Εκπαίδευσης, Μαρία Δελλή, Οργανωτική Γραµµατέας της Ανώτατης Συνοµοσπονδίας Μαθητών – Γονέων Ελλάδας, Στάθης Ευσταθόπουλος, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.), Γεώργιος Κατωπόδης, Γενικός Γραµµατέας της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστηµόνων, Αθανάσιος Δάλλας, Εκπρόσωπος της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιµαίας Σχολής Ιωαννίνων και Ανδρέας Γιαννακούλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων της Ιωνιδείου Σχολής. Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και η Ειδική Αγορήτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εισηγήθηκαν την ψήφιση του συζητούµενου σχεδίου νόµου, ο Εισηγητής της Νέας Δηµοκρατίας, η Ειδική Αγορήτρια του «Ποταµιού», ο Ειδικός Αγορητής του Κοµµουνιστικού Κόµµατος Ελλάδας και η Ειδική Αγορήτρια του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήµατος το καταψήφισαν, ενώ ο Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Συνδέσµου – Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε για την τελική τοποθέτησή του, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόµου στη Βουλή.
Τέλος, η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη τις αγορεύσεις των Εισηγητών, των Ειδικών Αγορητών, καθώς και των µελών της, έκανε δεκτό, κατά πλειοψηφία, το ως άνω σχέδιο νόµου, κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του και εισηγείται την ψήφισή του από τη Βουλή, ως έχει.
Αθήνα, 5 Μαΐου 2015
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ
https://thriskeftika.blogspot.gr/2015/05/blog-post_23.html

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...