Home / HEADER-NEWS / «…είχα έναν διευθυντή που δεν έμπαινε για μάθημα στην τάξη.»

«…είχα έναν διευθυντή που δεν έμπαινε για μάθημα στην τάξη.»

Δημοσιεύτηκε: 8:10 μμ Μάιος 23rd, 2015  


d4a999ebc5c9a4f81e0ddea577cf52ba

Δυσάρεστες εμπειρίες επαιδευτικών από τους διευθυντές τους

Ακολουθούν αφηγήσεις εκπαιδευτικών( για τους διευθυντές των σχολείων που υπηρέτησαν. .

Επιμέλεια και διασκευή του κειμένου της έρευνας Παντέρας Νίκος ΠE 70

Αυταρχικότητα- αρχαιότητα

«…οι δ/ντές μου ήταν όλοι σε μεγάλη ηλικία, ήταν αυταρχικοί, δε μας άφηναν να βγάλουμε φωτοτυπίες και ούτε καν σκεφτόμουν ότι θα γίνω εγώ διευθύντρια, γιατί ο διευθυντής είναι έτσι, κάπως έτσι πρέπει να είναι ας πούμε… Γιατί στο μυαλό μου ήταν ο μεγάλος σε ηλικία, με τα λευκά μαλλιά, που θα πρέπει να φροντίζει να μην τελειώσει το χαρτί, να καταπιέζει ας πούμε… να μην κάνουμε κάτι παραπάνω…»

Πολλές φορές ήταν σα να μας έλεγε: “ελάτε να κουβεντιάσουμε αυτό που αποφάσισα”»

«…έπαιρνε κάποιες αποφάσεις ξεκάθαρες και απόλυτες σε ορισμένα θέματα. Όποτε υπήρχε πρόβλημα, ένα κενό ας πούμε, δε ρώταγε “Μα, ξέρεις ποιος μπορεί να μπει;” κλπ. “Μπες εσύ”.

Αρνητισμός

«Είχα εισπράξει αρνητισμό γιατί εμένα πάντα μου άρεσε να κάνω εκδηλώσεις, συμμετείχα σε όλα τα προγράμματα περιβαλλοντικά και τέτοια και όταν θέλαμε να κάνουμε κάποια εκδήλωση μου έβαζε πόστα γιατί είχα πάρει κάποια πρωτοβουλία.»

Τροχοπέδη

«Ο οποίος [διευθυντής]…φρέναρε κάθε πρωτοβουλία από κάτω, από τους συναδέλφους. Είχε το σκοπό του, να ξεχωρίζει ο ίδιος!…Δηλαδή προσπαθούσε να ρίξει τον πήχη, να σε φρενάρει, να μην πας μπροστά!»

Αποστασιοποίηση

«Εεεε… είχε τον τρόπο των παλιών διευθυντών… ήταν και αρκετά μεγάλος… Ήταν απόμακρος… αυταρχικός, τυπικός… ακόμα και στον τρόπο που μας μιλούσε…»

Συνεργασία-συμμετοχικότητα

«Φυσικά δεν  υπήρχε θέμα συνεργασίας αφού όλα στο σχολείο ήταν πολύ ψυχρά… ήταν απλώς υποχρεώσεις… καθήκοντα…. Η συνεργασία θα έλεγα ότι ήταν κι αυτή τυπική και όχι ουσιαστική… Ο σύλλογος των δασκάλων ήταν απλώς για να κάνει μάθημα.. Καμία συμμετοχή στις αποφάσεις… Πώς να το πω; Μας αντιμετώπιζε όλους σαν …ενόχληση… Υπήρχε μια ψυχρότητα στο σχολείο που σε έκανε να θέλεις να τελειώσεις γρήγορα τη δουλειά σου και να φύγεις…»

  Αρνητικό κλίμα

«…… Ήρθε και δεν άφησε τίποτα όρθιο στο σχολείο. Σα γεράκι που όρμησε από ψηλά. Και κατάφερε να δηλητηριάσει το καλό κλίμα.»

«Ο επόμενος όμως έφτασε το σύλλογο να σκοτωθεί, να σκοτωθούν μεταξύ τους… Να φανταστείς ότι για να μοιράσουμε τάξεις, φτάναμε να’ ρθει ο σχολικός σύμβουλος, ο προϊστάμενος, και να αποφασίζει ο σύμβουλος για τις τάξεις που θα πάρουμε.»

   Καχυποψία- εριστικότητα

«Ήταν πολύ καχύποπτος, εριστικός, αυταρχικός… Δεν μπορούσε να διοικήσει.»

Ποιος βγάζει το φίδι από την τρύπα

«Και έχω περάσει και άσχημα όταν έτυχε μικρότερος από μένα διευθυντής, … να έχει κάνει το σχολείο το χάος και τελικά όλοι κατέφευγαν σε μένα σα μεγαλύτερος να βγάζω το φίδι από την τρύπα.»

Παραβίαση του νόμου…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...