Home / HEADER-NEWS / Tips για δυσκολίες στα αγγλικά

Tips για δυσκολίες στα αγγλικά

Δημοσιεύτηκε: 1:10 μμ Μάιος 10th, 2015  


english-flag

Tips για δυσκολίες στα αγγλικά

Τα αγγλικά είναι σχετικά πολύπλοκα τόσο στον προφορικό (speaking) όσο και στον γραπτό λόγο (writing), άλλωστε μη ξεχνάμε ότι είναι μια μη φωνολογική γλώσσα, δηλαδή γενικά άλλα ακούμε… άλλα διαβάζουμε… και άλλα γράφουμε…

Αν θέλετε λοιπόν ενημερωθείτε για κάποιες τεχνικές (tips), που βοηθάνε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες στην αγγλική γλώσσα, σε τέσσερις σημαντικές μαθησιακές ενότητες.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ:

  • Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία των παιδιών, δίνοντας τους την ευκαιρία να επιλέξουν, να υποθέσουν ή να αλλάξουν την εξέλιξη ή το τέλος της ιστορίας. Στη συνέχεια, καθώς θα προχωράει η εξέλιξη της αφήγησης, μπορούμε να διακόψουμε την ανάγνωση σε κρίσιμα σημεία της πλοκής και να ρωτήσουμε το παιδί ποια νομίζει ότι θα είναι η εξέλιξη. Για τα μικρότερα παιδιά μπορούμε να ζητήσουμε να ζωγραφίσουν την υπόθεση, ή να την αναπαραστήσουν,  υποδυόμενα τα πρόσωπα της ιστορίας.

ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ:

1) Σχεδιάζουμε ένα διάδρομο με κενές θέσεις στις οποίες θα συμπληρώνονται οι λέξεις της ορθογραφίας. Νικητής θα είναι αυτός που θα συμπληρώσει πρώτος τις λέξεις του σωστά.

2) Γράφουμε τις λέξεις της ορθογραφίας σε ξεχωριστές κάρτες και τις δείχνουμε μία – μία στο παιδί. Όταν το παιδί παρατηρήσει τη λέξη στην κάρτα, θα πρέπει να σηκωθεί από το γραφείο, να κάνει ένα γύρο τρέχοντας και να επανέλθει για να γράψει τη λέξη στο χαρτί του.

ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ:

  • Γράφουμε τις λέξεις – κλειδιά του μαθήματος που θέλουμε να διδάξουμε σε κάρτες και τις κρύβουμε σε διαφορετικά σημεία μέσα στο δωμάτιο του παιδιού ή την τάξη. Καλούμε το παιδί να εντοπίσει τις κάρτες με τις λέξεις μέσα στο χώρο παίζοντας το παιχνίδι του <<κρυμμένου θησαυρού>>.

ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ:

  • Σχεδιάζουμε δύο διαδρομές με θέσεις. Κάθε μία διαδρομή θα αντιστοιχεί σε ένα φώνημα που συγχέει ακουστικά το παιδί ( π.χ. bp ή uy ). Κάθε φορά που το παιδί ακούει μία λέξη που αρχίζει από το συγκεκριμένο φώνημα προχωράει μία θέση μπροστά στον αντίστοιχο διάδρομο.

Μικρές ή μεγάλες οι δυσκολίες στα αγγλικά είναι κοινές για τους μικρούς και μεγάλους, αντιμετωπίζονται όμως όλες αν υπάρχει η κατάλληλη εξειδικευμένη υποστήριξη…

Ειρήνη  Θ.  Ευαγγέλου  – Ψυχολόγος / Επιστημονική υπεύθυνηwww.specialenglish.gr

……………………………………………………………………………………….

Το www.xenesglosses.eu σε συνεργασία με το www.specialenglish.gr διοργανώνουν ταχύρυθμο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...