Home / HEADER-NEWS / Διεθνής διάκριση ελληνικής μαθητικής ταινίας

Διεθνής διάκριση ελληνικής μαθητικής ταινίας

Δημοσιεύτηκε: 11:14 μμ Μάιος 19th, 2015  


video

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. 2310 997158, e-mail: louizou@ad.auth.gr

Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Με τη συμβολή του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ

 

Θεσσαλονίκη, 19/5/2015

«Μυστήρια κάτω από μια ελιά – Mysteries under the olive tree» είναι ο τίτλος της μαθητικής ταινίας που δημιουργήθηκε από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και διακρίθηκε στις 14 καλύτερες, μεταξύ 260 συμμετοχών δημοτικών σχολείων, από 64 χώρες, 70 πόλεις και 5 ηπείρους.

Η ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Comenius», με τίτλο «Cinema and Culture» και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, µέσω της ενθάρρυνσης και προώθησης μιας διακρατικής συνεργασίας με καινοτόμα προγράμματα και δράσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο σχολικό έτος

Στη συνέχεια υποβλήθηκε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «FESTIMAJ» που θα πραγματοποιηθεί από 27/5 έως 27/6/2015, στη Γαλλία. Οι ταινίες που δημιουργήθηκαν, δε ξεπερνούν σε διάρκεια τα 8 λεπτά και προβάλλουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της πόλης όπου βρίσκονται τα σχολεία.

«Στόχος μας δεν είναι μόνο το βραβείο αλλά να προβάλουμε το σχολείο μας και τη Θεσσαλονίκη» υποστηρίζουν οι συντελεστές της και επισημαίνουν το ζήλο και τον ενθουσιασμό με τον οποίο προετοιμάστηκαν και συμμετείχαν στα γυρίσματα οι μαθητές των τάξεων της Ε’ Δημοτικού του Πειραματικού Σχολείου.

Παιδαγωγικά υπεύθυνος του έργου είναι ο εκπαιδευτικός Νίκος Αμανατίδης. Σύμβουλος στη δημιουργία της ταινίας είναι ο Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Περικλής Χούρσογλου. Στην ομάδα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί και συνεργάτες Βέφα Τσιρικίδου, Πάρης Κούρτης και Αθηνά Μαλέα ενώ στα γυρίσματα της ταινίας βοήθησε η Θεατρολόγος του σχολείου, Κατερίνα Σακελαρίου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Για ποιους φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΙΕΚ είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Λίγα λόγια για την ταινία

Δύο μαθητές ανακαλύπτουν ένα βιβλίο κάτω από μια ελιά. Στη συνέχεια, μαζί με τους συμμαθητές τους και με έναν μαγικό τρόπο, μεταφέρονται σε μνημεία της πόλης όπου συναντούν ιστορικά πρόσωπα.

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου συναντούν τον ίδιο που αρνείται να πιει το λιγοστό νερό που του προσφέρουν οι στρατιώτες του. Στο Λευκό Πύργο συναντούν τον φιλόσοφο Αριστοτέλη και, τέλος, στη Ροτόντα τον Άγιο Δημήτριο.

Η ταινία κλείνει με όλους τους ήρωες και όλα τα παιδιά να χαιρετούν και να ευχαριστούν για το μάθημα ζωής, ιστορίας και κινηματογράφου που πήραν.

Περισσότερες πληροφορίες για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών της Γαλλίας: https://www.festimaj.fr/

…………………………………………………………………………………………….

https://www.makthes.gr/news/GR/Ekpaideusi/Ekpaideysi/Diethnis_diakrisi_mathitikis_tainias_toy_1oy_Peiramatikoy_Dimotikoy_Sholeioy_Thessalonikis

https://entertainment.in.gr/html/ent/745/ent.180745.asp


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Κυρώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού για τη μη συμμετοχή σε διαδικασίες αξιολόγησης

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα και αναμένεται να αποσταλεί ...