Home / HEADER-NEWS / Διεθνές Συνέδριο «Γλώσσες και κουλτούρα της Μεσογείου στα λεξικά»

Διεθνές Συνέδριο «Γλώσσες και κουλτούρα της Μεσογείου στα λεξικά»

Δημοσιεύτηκε: 1:48 μμ Μάιος 31st, 2015  


afisa_56

Με στόχο την ανάδειξη των προβληματισμών της λεξικογραφικής έρευνας στις γλώσσες και στους πολιτισμούς της Μεσογείου στα δίγλωσσα, μονόγλωσσα και ειδικά λεξικά και κυρίως στα λεξικά της ιταλικής, γαλλικής, ελληνικής και ισπανικής γλώσσας, διοργανώνεται Διεθνές Συνέδριο από το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.

Το Συνέδριο, με τίτλο «LINGUE E CULTURE DEL MEDITERRANEO NEL DIZIONARIO / LANGUES ET CULTURES DE LA MÉDITERRANÉE DANS LE DICTIONNAIRE» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 στο ξενοδοχείο «Electra Palace», στη Θεσσαλονίκη. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.30.

Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των «Ιταλικών Ημερών των Λεξικών» που έχει θεσπίσει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπάρι (Ιταλία) Giovanni Dotoli και έχει εδραιωθεί ως θεσμός.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο αυτής της πρωτοβουλίας διοργανώθηκε στη Μονόπολη της Απουλίας (Ιταλία), για να ακολουθήσουν οι διοργανώσεις στις ιταλικές πόλεις Μπενεβέντο, Κάλιαρι, Νάπολη, Ρώμη, Σαλέρνο, Μεσσίνα, Μπάρι, Βερόνα, Κοσέντσα, Κατάνια και Καζέρτα, στα Τίρανα (Αλβανία) και στο Στεττίνο (Πολωνία).

Οι εργασίες του Συνεδρίου απευθύνονται σε ερευνητές και επιστήμονες που ενδιαφέρονται για την επιστημονική έρευνα στο χώρο της λεξικογραφίας στις παραπάνω γλώσσες.

Την Τρίτη 2 Ιουνίου και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας στην ιταλική γλώσσα, με θέμα: «Λεξικά και Μετάφραση. Από το έντυπο στο ηλεκτρονικό λεξικό». Συντονίζουν τη συζήτηση ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπάρι, Giovanni Dotoli και η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Ζώζη Ζωγραφίδου.

Οι γλώσσες του Συνεδρίου είναι η ιταλική και η γαλλική, ενώ υπάρχουν ανακοινώσεις στην αγγλική και την ισπανική. Οι εργασίες του Συνεδρίου είναι ανοιχτές για το κοινό και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

paspif.gr

Συνημμένα αρχεία

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...