Home / HEADER-NEWS / Διαμαρτυρία αναπληρωτών Λειψών – Προσμέτρηση διπλής μοριοδότησης αναπληρωτών στις δυσπρόσιτες περιοχές

Διαμαρτυρία αναπληρωτών Λειψών – Προσμέτρηση διπλής μοριοδότησης αναπληρωτών στις δυσπρόσιτες περιοχές

Δημοσιεύτηκε: 8:35 μμ Μάιος 7th, 2015  


img_3395-001

Προς κ. Τριανταφύλλου Δημήτριο

Λειψοί 7/5/2015

Κοινοποίηση: κα Σ. Κατσαβριά

ΥΠΟΠΑΙΘ, γραφείο Υπουργού

Ηλεκτρονικός Τύπος

 

Θέμα: Προσμέτρηση διπλής μοριοδότησης αναπληρωτών στις δυσπρόσιτες περιοχές.

 

Αγαπητέ κ. Τριανταφύλλου,

Με την παρούσα επιστολή, εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για το νομοσχέδιο που προτίθεστε να καταθέσετε προς ψήφιση στη βουλή και συγκεκριμένα για την κατάργηση της διπλής μοριοδότησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτή προβλεπόταν στην παράγραφο 4 του άρθρου 5Α του Ν. 3848/2010 (Α’ 71) και συμπληρώθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4283/2014 (Α’ 189).

Η απόφασή μας να υπηρετήσουμε στα δυσπρόσιτα σχολεία, πέρα από προσωπική επιλογή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην διπλή μοριοδότηση, όπως αυτή προβλεπόταν από τον παραπάνω νόμο. Η διαμονή στα ακριτικά νησιά, μακριά από τις οικογένειές μας, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ( έλλειψη γιατρού, έλλειψη μέσων μετακίνησης, κ.α.), δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρίνεται ισότιμα με την διαμονή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας μας. Επιπλέον η κατάργηση της διπλής μοριοδότησης δεν επιφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος και άρα αδυνατούμε να καταλάβουμε το λόγο για τον οποίο προχωρείτε στην ψήφισή της. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, προσφέρουν όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στις τοπικές κοινωνίες, αναπτύσσοντας δράσεις κοινωνικές και πολιτισμικές, βοηθώντας τα παιδιά πέρα από το ωράριο της εργασίας τους και προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι άξιοι όχι μόνο διπλής μοριοδότησης αλλά και μιας σειράς άλλων μέτρων στήριξης. Ας σημειωθεί ότι τα σχολεία των ακριτικών περιοχών στελεχώνονται κυρίως από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι όλα τα χρόνια στηρίζουν την εκπαίδευση και ως αντάλλαγμα βρίσκονται συνεχώς μετέωροι και νιώθουν ότι περιπαίζονται από την Πολιτεία. Εξάλλου η εν λόγω απόφαση αντιβαίνει στη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και θεσμών όπως δηλώνεται στο Σύνταγμα, σχέση η οποία υπάρχει σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατία.

Ελπίζουμε να κατανοήσετε τα δίκαια αιτήματά μας και να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Λ.Τ. Λειψών.

Αγοραστός Αθανάσιος  ΠΕ19

Αρβανιτίδου Ελευθερία ΠΕ09

Βαϊόπουλος Ιωάννης ΠΕ03

Μητροσύλη Αργεντίνη ΠΕ02

Οικονομάκος Θωμάς ΠΕ04.02

Πάντος Ιωάννης ΠΕ04.01

Ταβλαλής Μιχαήλ ΠΕ03

Τούφα Ευθυμία ΠΕ01

Χαλιάσου Χρυσάνθη ΠΕ06

 

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...