Home / HEADER-NEWS / Δ. Μπράτης – Μετατάξεις, επιλογή διευθυντών, αναβολή συνεδρίασης για τους διορισμούς

Δ. Μπράτης – Μετατάξεις, επιλογή διευθυντών, αναβολή συνεδρίασης για τους διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 4:22 μμ Μάιος 18th, 2015  


ypep8-marousi-5

Στο υπουργείο έχουν φτάσει τρεις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται συνάδελφοι που είχαν κάνει προσφυγές για τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Η μία εξ αυτών κρίνει ότι ήταν παράνομο το ότι προηγήθηκαν στις τοποθετήσεις εκείνοι που ήταν στην ίδια περιφέρεια ,έναντι άλλων που προέρχονταν από άλλη περιφέρεια κι είχαν περισσότερα μόρια.

Η εφαρμογή της δικαστικής απόφασης θα έχει ως αποτέλεσμα 1200 μεταβολές στις μη κοινές ειδικότητες.Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος ανάκλησης της απόφασης των μετατάξεων και για τις μη κοινές ειδικότητες,που δεν δημιουργούν πρόβλημα με ειδικότητες της ΠΕ.

Για τις μη κοινές ειδικότητες-2306 συνάδελφοι-επιμένω πως δεν υπάρχει κανένα θέμα.Εφόσον δημοσιοποιηθούν τα μόρια θα τοποθετηθούν στις κενές οργανικές θέσεις που θα δημιουργηθούν,συγκρινόμενοι μεταξύ τους.Για τις κοινές ειδικότητες-1306 συνάδελφοι- αφού γίνουν οι μεταθέσεις των εκπκών της ΠΕ,θα τοποθετηθούν στα κενά που θα απομείνουν.

Ήδη στο υπουργείο ετοιμάζεται το έγγραφο προς το ΓΛΚ για τη σύσταση οργανικών θέσεων στην ΠΕ.Αν μάλιστα οι θέσεις είναι περισσότερες από τους μεταταγέντες-που θα είναι-εκτιμώ ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί.

…………………………………………………………………..

Ετοιμάζεται από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου παιδείας και θα εκδοθεί ως την Τετάρτη,σε εφαρμογή του Ν4327/15, η υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει τη διαδικασία επιλογής Δντών σχολικών μονάδων και Δντών εκπαίδευσης.

Η όλη διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.

………………………………………………………………….

Με απόφαση του ΓΓ του υπουργείου που μας ανακοινώθηκε μόλις τώρα 14.25 ,ανεβλήθη η συνεδρίαση της επιτροπής για το σύστημα διορισμών που ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει σήμερα στις 14.00,χωρίς να μας εξηγηθούν οι λόγοι της αναβολής.

Άγνωστο το πότε θα συνεδριάσει η επιτροπή.

https://www.facebook.com/d.mpratis?fref=ts

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...