Home / HEADER-NEWS / Αξιολόγηση μαθητών ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ (τα ΦΕΚ)

Αξιολόγηση μαθητών ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ (τα ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε: 6:44 πμ Μάιος 19th, 2015  


MATHITRIA

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση για την για την αξιολόγηση των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2014−2015. Επίσης δημοσιεύτηκε και το 

 για την αξιολόγηση των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.).

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 862 τα μαθήματα που και οι κλάδοι στους οποίους χωρίζονται  για τις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου, είναι τα ακόλουθα:

i. Το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας χωρίζεται στους εξής κλάδους:

α) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

β) Νέα Ελληνική Γλώσσα

γ) Νέα Ελληνική Λογοτεχνία

ii. Το μάθημα των Μαθηματικών χωρίζεται στους εξής κλάδους:

α) Άλγεβρα

β) Γεωμετρία

iii. Το μάθημα των Φυσικών Επιστημών χωρίζεται στους εξής κλάδους:

α) Φυσική

β) Χημεία

γ) Βιολογία

Κάθε κλάδος βαθμολογείται χωριστά. O τελικός βαθμός για κάθε μάθημα με κλάδους είναι ο μέσος όρος των τελικών βαθμών των κλάδων του με προσέγγιση δέκατου.

Βαθμολογική Κλίμακα

1. Στις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου η βαθμολογική κλίμακα, με βάση την οποία υπολογίζονται οι βαθμοί επίδοσης των μαθητών σε όλα τα μαθήματα, είναι 0 − 20 και λεκτικώς προσδιορίζεται με τους χαρακτηρισμούς:

Κακώς 0 – 5

Ανεπαρκώς 5,1 – 9,4

Σχεδόν καλώς  9,5 – 13

Καλώς 13,1 – 16

Λίαν καλώς 16,1 – 18

Άριστα 18,1 – 20

Η βαθμολόγηση των γραπτών των προαγωγικών εξετάσεων γίνεται στην κλίμακα 0−100 με ακέραιους μόνο αριθμούς και ο τελικός βαθμός του γραπτού ανάγεται στην κλίμακα 0−20 και γράφεται ως δεκαδικός, όπου απαιτείται, με προσέγγιση δέκατου.

Οι προφορικοί βαθμοί της αξιολόγησης των μαθητών δίνονται σε ακέραιους αριθμούς. Ο Μ.Ο. των προφορικών βαθμολογιών των δύο τετραμήνων αποτελεί τον ετήσιο προφορικό βαθμό του μαθητή σε κάθε μάθημα και δίνεται με προσέγγιση δέκατου.

Ο βαθμός προαγωγής κατά μάθημα και ο γενικός μέσος όρος (Γ.Μ.Ο.) γράφονται ως δεκαδικοί με προσέγγιση δέκατου.

Εξαγωγή του βαθμού ετήσιας επίδοσης κατά μάθημα ΓΕΛ

1. Για τις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και τις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου ο βαθμός ετήσιας επίδοσης του μαθητή σε κάθε μάθημα γραπτώς εξεταζόμενο είναι ο Μέσος Όρος του ετήσιου προφορικού βαθμού με τον αντίστοιχο βαθμό των γραπτών εξετάσεων και εκφράζεται ως δεκαδικός με προσέγγιση δέκατου.

2. Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης στα μαθήματα που αποτελούν κλάδους είναι ο Μ.Ο. των βαθμών των μαθημάτων κλάδων και γράφεται ως δεκαδικός με προσέγγιση δέκατου.

3. Για τα μαθήματα που δεν εξετάζονται γραπτώς, βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι ο ετήσιος προφορικός βαθμός του μαθήματος.

4. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο λείπει ένας από τους τετραμηνιαίους βαθμούς, αναπληρώνεται από αυτόν που υπάρχει. 5. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν κατατεθεί βαθμολογία ενός μαθήματος σε κανένα τετράμηνο και εφόσον η φοίτηση του μαθητή κριθεί επαρκής, ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί υπό την προεδρία του τριμελή επιτροπή από δύο καθηγητές της ίδιας ή συγγενούς προς το μάθημα ειδικότητας, η οποία διενεργεί ειδική προφορική εξέταση στην ύλη του Β΄ τετραμήνου το αργότερο την επομένη ημέρα από τη λήξη των μαθημάτων του Β΄ τετραμήνου. Το αποτέλεσμα αυτής της εξέτασης αποτελεί τον ετήσιο προφορικό βαθμό του μαθήματος και δίνεται με προσέγγιση δέκατου

Εξαγωγή του βαθμού προαγωγής (Γενικός Μέσος Όρος Γ.Μ.Ο.). ΓΕΛ

Στις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου ο Γενικός Μέσος Όρος (Γ.Μ.Ο.) προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, όπου αυτό διδάσκεται, και εκφράζεται με προσέγγιση δέκατου. Η βαθμολογία του κάθε μαθητή στην «Ερευνητική Εργασία» προκύπτει ως ο μέσος όρος της αντίστοιχης βαθμολογίας του στα δυο τετράμηνα και εκφράζεται με προσέγγιση δέκατου. 2. Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών στα μαθήματα που δεν εξετάζονται γραπτώς αναγράφεται στο οικείο αποδεικτικό, καθώς και στα υπηρεσιακά βιβλία.

Προαγωγή και απόρριψη μαθητών ΓΕΛ

1. Για την προαγωγή των μαθητών στις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, όπου αυτό διδάσκεται.

2. α. Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου που δεν προάγονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου αυτού, παραπέμπονται σε ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, με τον τρόπο και τη διαδικασία των προαγωγικών εξετάσεων του Ιουνίου στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 της παρούσας απόφασης, είναι μικρότερος του 9,5.

β. Στην περίπτωση που εξάγεται για μαθητή απορριπτικό αποτέλεσμα σε κλάδο/κλάδους μαθήματος και ο συνολικός βαθμός στο μάθημα ως μέσος όρος των βαθμών των κλάδων είναι επίσης απορριπτικός, ο μαθητής αυτός παραπέμπεται μόνο στον κλάδο/στους κλάδους του μαθήματος στον οποίον/στους οποίους υστέρησε.

Περισσότερα για την αξιολόγηση των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2014−2015 στο 

news.gr

……………………………………………………………………………………….

Αξιολόγηση των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ)

Απόφαση Φ4/77460/Δ4/15-5-2015 (ΦΕΚ 863/Β/15-5-2015) του Υπουργείου Παιδείας

Μετά την ψήφιση του ν. 4327/2015 «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» (

), εκδόθηκε η παρούσα κανονιστική υπουργική απόφαση που αφορά στην Αξιολόγηση μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Επαγγελματικού Λυκείου από το σχ. έτος 2014-2015 και εφεξής.

Ουσιαστικά η απόφαση αυτή αντικαθιστά αντίστοιχες διατάξεις του

που αναφέρονται στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 της παρούσας καταργείται κάθε άλλη διάταξη που είναι αντίθετη με τις διατάξεις της παρούσης, η ισχύς της οποίας άρχεται
από το σχολικό έτος 2014−2015.
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις του

, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

…………………………………..

Αξιολόγηση μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερησίου ΓΕΛ και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού ΓΕΛ για το σχ. έτος 2014-2015

Απόφαση 77451/Δ2/155-2015 (ΦΕΚ 862/Β/15-5-2015, ΑΔΑ:Ω3Κ9465ΦΘ3-4Γ3) του Υπουργείου Παιδείας

Μετά την ψήφιση του ν. 4327/2015 «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» (

), εκδόθηκε η παρούσα κανονιστική υπουργική απόφαση που αφορά στην Αξιολόγηση μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2014-2015.

Ουσιαστικά η απόφαση αυτή αντικαθιστά αντίστοιχες διατάξεις του

που αναφέρονται στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου με ισχύ μόνο για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 της παρούσας, κάθε διάταξη που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο τα θέματα της απόφασης αυτής παύει να ισχύει.

ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...