Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 06/08/2021, 00:50


Home / HEADER-NEWS / Άποψη για τον καταμερισμό τάξεων: «Πρώτα να επιλέγουν οι νέοι εκπαιδευτικοί»

Άποψη για τον καταμερισμό τάξεων: «Πρώτα να επιλέγουν οι νέοι εκπαιδευτικοί»

Δημοσιεύτηκε: 8:55 μμ Μάιος 31st, 2015  


daskalos

Αναμένεται  τις επόμενες ημέρες η εγκύκλιος που θα αφορά τον προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου για το επόμενο σχολικό έτος 2015-2016. Στον προγραμματισμό αυτό, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται και οδηγίες για την κατανομή τμημάτων στο 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου, όπου είναι εφικτό, για καλύτερο προγραμματισμό της δουλειάς του εκπαιδευτικού κατά τη θερινή περίοδο. Ο  νόμος δεν προβλέπει με απόλυτη σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατανομή των τάξεων. Υπάρχουν όμως κάποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις που ακολουθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Κατανομή τμημάτων

Προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για την οργάνωση των μεθοδολογικών-παιδαγωγικών ενεργειών τους, η κατανομή των τμημάτων των τάξεων για το επόμενο διδακτικό έτος γίνεται κατά κύριο λόγο, όπου είναι δυνατόν και εφόσον δεν υπάρχουν μεταβολές ή ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου μετά από εισήγηση του Δ/ντή του σχολείου και απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

…………………………

Επισημαίνεται ότι είναι παιδαγωγικά ορθό ο χρόνος ανάληψης τάξης ή τμήματος από εκπαιδευτικό να μην υπερβαίνει τη συνεχόμενη διετία. Η ανάληψη του ιδίου τμήματος από εκπαιδευτικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, ειδικά αιτιολογημένη και παιδαγωγικά τεκμηριωμένη και με σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η ανάληψη τάξης από τον ίδιο εκπαιδευτικό πέραν της τριετίας συνεχόμενης ή μη.

Συνιστάται, επίσης, στους εκπαιδευτικούς για παιδαγωγικούς και λόγους δεοντολογίας να μην αναλαμβάνουν τμήματα στα οποία φοιτούν τα τέκνα τους. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δύναται ο Σύλλογος Διδασκόντων, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, να αποφασίζει διαφορετικά, λαμβάνοντας υπόψη περιπτώσεις ιδιαίτερα ευαίσθητες να αποφασίζει με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των μαθητών, όχι όμως πέραν της διετίας , συνεχόμενης ή μη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση του οικείου Σχολικού Συμβούλου.

ΠΑΝΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΕ70

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Άποψη: Καταμερισμός τάξεων στο Δημοτικό…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για τη μερική αναπαραγωγή χρησιμοποιήστε ενεργό link στο www.xenesglosses.eu ή στο www.fresheducation.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατανομή σχολικών τάξεων, νομικό πλαίσιο και πρακτικές


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται ως μόνιμοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Σε συνέχεια του από 2/8/2021 σχετικού δελτίου τύπου, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ...