Home / HEADER-NEWS / Υπ. Παιδείας – Δεν θα υπάρξουν διαγραφές φοιτητών χωρίς την βούληση του φοιτητή. Τι είπε για καταλήψεις και άσυλο

Υπ. Παιδείας – Δεν θα υπάρξουν διαγραφές φοιτητών χωρίς την βούληση του φοιτητή. Τι είπε για καταλήψεις και άσυλο

Δημοσιεύτηκε: 7:45 μμ Απρίλιος 3rd, 2015  


mpaltas

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εκπροσώπων φοιτητών από Πανεπιστημιακές Σχολές των Αθηνών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Στη συνάντηση οι φοιτητές εξέφρασαν την αγωνία τους για το θέμα των διαγραφών από τα φοιτητικά μητρώα, οι οποίες προβλέπονται στο υπάρχον θεσμικό καθεστώς.

Το Υπουργείο διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι θέμα διαγραφών χωρίς την βούληση των ενδιαφερομένων φοιτητών δεν υφίσταται. Για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου θα υπάρξουν δύο νομοθετικές παρεμβάσεις: Για τους φοιτητές για τους οποίους προβλέπεται ότι χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα στις 30/4/2015 θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ακύρωση της συγκεκριμένης διάταξης στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου, που αφορά τoν αθλητισμό, ενώ η συνολική ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος για όλες τις κατηγορίες φοιτητών θα επιλυθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, που θα κατατεθεί στο άμεσο μέλλον.

Μαρούσι,  3 Απριλίου  2015

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας τον ρ/σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη για τις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και Πανεπιστημίων δήλωσε:

«Το φαινόμενο είναι καινούργιο. Πρόκειται για κάποιες ομάδες με κάποια αιτήματα τα οποία όμως έχουν ικανοποιηθεί με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατίθεται στη Βουλή. Οπότε οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων όπως Πανεπιστημίων ή η ειδικότερη στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται με την κατάληψη γραφείων του κόμματος ή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ή γραφείων βουλευτών, είναι άνευ νοήματος. Είναι σαν να πρόκειται για ομάδες που θέλουν οπωσδήποτε να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ. Που θέλουν τα ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  8.278 νέα κρούσματα μαθητών-εκπαιδευτικών - οδηγίες αντιμετώπισης θετικού κρούσματος

Ερωτώμενος για τη δυσλειτουργία που δημιουργείται στα πανεπιστήμια από τις καταλήψεις, αλλά και για τις ενέργειες των πρυτανικών αρχών, του εισαγγελέα και της αστυνομίας, ο κ. Μπαλτάς σημείωσε: «Πού ακριβώς βρίσκεται η ενέργεια που ξεκίνησε με τις πρυτανικές αρχές, δεν γνωρίζω. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Οι πρυτανικές αρχές θεωρώ ότι έκαναν εκείνο που έπρεπε να κάνουν. Η κυβέρνηση σκέπτεται γενικότερα πολιτικά το όλο θέμα και βρισκόμαστε ενώπιον ενός καινούργιου φαινομένου το οποίο πρέπει αντιμετωπισθεί. Η στάνταρ αντιμετώπιση του είδους ‘’στέλνουμε τα ΜΑΤ’’ δεν είναι η ενδεδειγμένη, αλλά δεν είναι πρέπον να είναι κλειστό και το Πανεπιστήμιο. Οι αρμόδιοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι θα πράξουν αυτά που πρέπει να πράξουν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συμπληρωματικές Αιτήσεις Μετεγγραφών

Στο Πολυτεχνείο αντιμετωπίσαμε συχνά φαινόμενα καταλήψεων και η στάση μας, η προσπάθειά μας, ήταν πάντα να τελειώσει η κατάληψη όσο το δυνατόν σύντομα και αναίμακτα. Έχουμε την εμπειρία από τέτοια φαινόμενα. Και πρόσφατα ήρθε εδώ στο Υπουργείο μια ομάδα φοιτητών με έντονα συνθήματα, αλλά με ηρεμία έγινε συζήτηση χωρίς επεισόδια, χωρίς τίποτα.

Το νομοσχέδιο του υπ Δικαιοσύνης για τις φυλακές ήδη είναι στη Βουλή άρα είναι ακατανόητο πως με τέτοια αιτήματα γενικεύονται καταλήψεις κτηρίων».

Σε ερώτηση για την επαναφορά του Πανεπιστημιακού Ασύλου, ο κ. Μπαλτάς δήλωσε: «Το Πανεπιστημιακό Άσυλο είναι μεγάλη συζήτηση γιατί πρέπει αφενός μεν να υπάρχει Πανεπιστημιακό Άσυλο, αφετέρου δε πρέπει να διασφαλιστεί καλύτερα η περιφρούρησή του. Θα συλλέξουμε όλες τις εμπειρίες του παρελθόντος επί του θέματος το οποίο είναι σύνθετο. Πρέπει να το μελετήσουμε, διεξοδικά. Σε ερώτηση αν υπάρχουν σκέψεις για τροποποίηση του σημερινού καθεστώτος ο υπουργός απάντησε: «Καταρχήν ναι. Σκεφτόμαστε την προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου σε νέες συνθήκες που ωριμάζουν σιγά-σιγά. Θα είναι σχετικά ευκολότερη από ό,τι ήταν παλαιότερα».

news.gr / Υπ. Παιδείας

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Αλλαγές στα κριτήρια για την εισαγωγή στις Σχολές Λιμενικού Σώματος

Για τη χορήγηση Βεβαιώσεων Ικανότητας στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις για εισαγωγή στις Σχολές ...