Home / HEADER-NEWS / Το Υπουργείο θα διασφαλίσει τις σχολικές εκδρομές. Πιστοποίηση για τα ταξιδιωτικά γραφεία. Ασφάλεια για τους μαθητές

Το Υπουργείο θα διασφαλίσει τις σχολικές εκδρομές. Πιστοποίηση για τα ταξιδιωτικά γραφεία. Ασφάλεια για τους μαθητές

Δημοσιεύτηκε: 2:18 μμ Απρίλιος 23rd, 2015  


autobus

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την εκπαιδευτική εκδρομή  της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας στο Cern της Ελβετίας


Επιλύθηκε το θέμα αναφορικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα τεσσάρων μαθητριών και μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας. Όπως διαπιστώθηκε, το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το 3ο Λύκειο Άρτας για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από τη Δευτέρα 20/4 έως την Παρασκευή 24/4), δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, ως όφειλε, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής.

Η λύση βρέθηκε χθες το απόγευμα -όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους- η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Αγκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου διέταξε την διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται από την καινούργια σχολική χρονιά να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών καθώς  θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.

…………………………………………………………………………………………………………………

ΕΓΓΡΑΦΟ ΗΑΤΤΑ

Οι Διευθυντές των σχολείων πρέπει να αποστέλλουν στο Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ Τηλ: +30 210 9223522 Fax: +30 210 9233307 Email: hatta@hatta.gr) , με βάση σχετικό υπόδειγμα που τους έχει κοινοποιήσει ο ΗΑΤΤΑ., τα στοιχεία για το έλεγχο της ασφάλειας των μαθητικών εκδρομών. Ο ΗΑΤΤΑ, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, ενημερώνει τον Διευθυντή για το αποτέλεσμα του σχετικού ελέγχου, το οποίο λαμβάνεται υπόψη για την ανάθεση της εκδρομής στο τουριστικό γραφείο.

Την παραπάνω οδηγία δίνει ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) Λύσανδρος Τσιλίδης με αφορμή  τα φαινόμενα μη εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων.

Ο κ. Τσιλίδης υπενθυμίζει ότι για την εξασφάλιση της ποιοτικής και ασφαλούς πραγματοποίησης των μαθητικών εκδρομών, ο ΗΑΤΤΑ, έχοντας την εμπειρία των οργανωμένων εκδρομών, έχει αναλάβει, εθελοντικά και αφιλοκερδώς, σύμφωνα με το από 20/12/2011 «Μνημόνιο-Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ)» τον έλεγχο της ύπαρξης σε ισχύ σύμβασης ασφάλισης επαγγελματικής ευθύνης για τη συγκεκριμένη εκδρομή, με τις ελάχιστες προβλεπόμενες από τη νομοθεσία καλύψεις.

Ο κ. Τσιλίδης τονίζει  ότι:

  • Η ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης εξασφαλίζει τόσο την καλή εκτέλεση της σύμβασης – εκδρομής (κάλυψη ευθύνης προερχόμενης από λάθη και παραλείψεις του τουριστικού γραφείου) όσο και την υποχρέωση επιστροφής των καταβληθέντων χρημάτων και του επαναπατρισμού σε περίπτωση αφερεγγυότητας ή πτώχευσης του τουριστικού γραφείου.
  • Βεβαίως, διαπιστώσαμε ότι κανένα από τα εξαπατημένα σχολεία δεν ζήτησε τη συνδρομή του ΗΑΤΤΑ για τον έλεγχο της ισχύος της ασφάλειας αστικής επαγγελματικής ευθύνης, την οποία υποχρεούται, τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική νομοθεσία, να έχει σε ισχύ ο διοργανωτής της εκδρομής για κάθε οργανωμένο ταξίδι/ εκδρομή.

https://www.esos.gr/arthra/38024/odigies-tis-iatta-gia-elegho-tis-asfaleias-ton-mathitikon-ekdromon


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...