Τελευταία Νέα

Κυριακή, 28/02/2021, 11:04


Home / HEADER-NEWS / Τιμωρίες, time out, απομόνωση στο δωμάτιο: τι μας προσφέρουν οι πρακτικές αυτές;

Τιμωρίες, time out, απομόνωση στο δωμάτιο: τι μας προσφέρουν οι πρακτικές αυτές;

Δημοσιεύτηκε: 11:53 μμ Απρίλιος 23rd, 2015  


timoria Τιμωρία, επιπλήξεις και άλλες τέτοιες συμπεριφοριστικές μέθοδοι αντιμετώπισης δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών ήταν πολύ συνηθισμένες και δυστυχώς χρησιμοποιούνται από πολλούς ακόμα και σήμερα. Αποτελούσαν και δυστυχώς αποτελούν την εύκολη λύση. Κάποιοι που διαβάζετε το κείμενο αυτό, ίσως αναρωτιέστε γιατί τα γράφω, αφού στο δικό σας παιδί οι τιμωρίες και η στέρηση μιας αγαπημένης δραστηριότητας είναι αποτελεσματικό μέσο για να συμμορφώνεται το παιδί στις οδηγίες των γονιών.

Βραχυπρόθεσμα ίσως…

όσο το παιδί είναι μικρό και δεν μπορεί να αποκρούσει την εξουσία των γονιών του…μακροπρόθεσμα όμως; Για να καταλάβουμε πώς νιώθει ένα παιδί που το βάζουμε τιμωρία ή που του στερούμε κάτι που του αρέσει, ας φανταστούμε το παρακάτω σενάριο. Έστω ότι έχουμε μετακομίσει σε μια άλλη χώρα, όπου μόλις έχουμε μάθει την γλώσσα, αλλά όχι και τόσο καλά….ίσα που μπορούμε να συνεννοηθούμε.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το ΦΕΚ του νόμου που αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το Ανώτατο Όριο Φοίτησης και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία 

Είμαστε όμως αναγκασμένοι να δουλέψουμε γιατί πρέπει να τα βγάλουμε πέρα οικονομικά και η μόνη δουλειά που βρίσκουμε είναι σε άτομα που μιλούν την γλώσσα της χώρας που είμαστε και όχι την μητρική μας.

Κάποια στιγμή γίνεται κάτι το οποίο δεν καταλάβαμε καλά και αμέσως ο εργοδότης μας, μας λέει στην γλώσσα του, ότι θα μας κρατήσει όλο το μεροκάματο μας. Εμείς έχουμε μείνει άφωνοι, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι κάναμε και μας φέρεται έτσι, χωρίς όμως να τα καταφέρνουμε, καθώς με το δικό μας το μυαλό δεν έχουμε κάνει κάτι τόσο σοβαρό για το οποίο να αξίζουμε να μας κρατήσει όλο το μεροκάματο. Όμως ο εργοδότης μας δεν μας αφήνει περιθώρια συζήτησης και εμείς νιώθουμε θυμωμένοι και αδικημένοι.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από μέσα Μάρτη έως τέλη Απρίλη θα δοθούν τα 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Κάπως έτσι νιώθουν και τα παιδιά μας, με την διαφορά πως εκείνα δεν μπορούν να εξωτερικεύσουν και να βάλουν λόγια στα συναισθήματα, με αποτέλεσμα η δική μας δράση, να φέρνει την δικιά τους αντίδραση και να γίνεται ένας φαύλος κύκλος χωρίς τελειωμό.

Τι θα βοηθούσε;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...