Home / HEADER-NEWS / Τι ζητάει η ΟΛΜΕ μετά την ακύρωση της διαθεσιμότητας

Τι ζητάει η ΟΛΜΕ μετά την ακύρωση της διαθεσιμότητας

Δημοσιεύτηκε: 10:42 πμ Απρίλιος 17th, 2015  


diathesimotita

Ως σημαντική νίκη του πολύμορφου κινήματος των εκπαιδευτικών χαρακτηρίζει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την ακύρωση των διαθεσιμοτήτων και του θεσμού της διαθεσιμότητας που προωθούνται με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Επίσης, θετικά κρίνει η ΟΛΜΕ την κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας των μνημονιακών πειθαρχικών νόμων, καθώς και της πολιτικής επιστράτευσης. Ωστόσο, η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών διαπιστώνει ότι υπάρχουν «σοβαρά ζητήματα και κενά» στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και ζητάει:

– Να αναγνωριστεί πλήρως ο χρόνος της διαθεσιμότητας για όλους, για κάθε υπηρεσιακή, βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

– Να αναγνωριστεί ο χρόνος διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους δεν εκδόθηκε διαπιστωτική πράξη απόλυσης.

– Να προβλεφθεί η δυνατότητα επαναφοράς όσων εξαναγκάσθηκαν να υποβάλουν αίτηση παραίτησης και συνταξιοδοτήθηκαν με ιδιαίτερα επαχθείς όρους.

– Να επιστρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλοι οι εκπαιδευτικοί της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις οργανικές τους θέσεις. Το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην νομοθετική ρύθμιση της επαναλειτουργίας όλων των τομέων και των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ.

– Να απαλειφθεί πλήρως από τα πειθαρχικά αδικήματα το «αδίκημα» της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» και να διασφαλιστεί πλήρως το δικαίωμα της απεργίας, ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα σε μελλοντικές κυβερνήσεις για διασταλτική ερμηνεία των διατάξεων του νόμου για την πολιτική επιστράτευση.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...