Home / Featured / Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τους κατόχους μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τους κατόχους μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 8:44 μμ Απρίλιος 21st, 2015  


ptyxio

Τη συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάζει και θα αναγνωρίζει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και των διδακτορικών διπλωμάτων με την Ειδική Εκπαίδευση προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ενώ κάτι αντίστοιχο προβλέπονταν και στο σχέδιο νόμου του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 47 παράγραφος 14 αναφέρεται ότι με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, συγκροτείται και λειτουργεί στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής επιτροπή η οποία εξετάζει και αναγνωρίζει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και των διδακτορικών διπλωμάτων με την Ειδική Εκπαίδευση. Η επιτροπή αποτελείται από τον σύμβουλο Α’ ή τον σύμβουλο Β΄Ειδικής Εκπαίδευσης του Ι.Ε.Π. ως πρόεδρο, δύο μέλη Δ.Ε.Π. ή επιστήμονες με αντικείμενο την Ειδική Εκπαίδευση, έναν σχολικό σύμβουλο ΕΕ. και τον Δ/ντή της Ειδικής Εκπαίδευσης του ΥΠΟΠΑΙΘ με τους αναπληρωτές τους. Ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής ορίζονται από τον Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων ύστερα από εισήγηση του προέδρου του ΙΕΠ.

Με πρόταση της ανωτέρω επιτροπής και απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται η διαδικασία, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης της συνάφειας των εξεταζόμενων τίτλων με την Ειδική Εκπαίδευση.

Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και διδακτορικά διπλώματα που έχουν αναγνωριστεί ως συναφή με την Ειδική Εκπαίδευση πριν την εφαρμογή της παρούσας διάταξης δεν επανεξετάζονται.

Κατ΄ εξαίρεση, η Διεύθυνση Ειδικής Εκπαίδευσης του ΥΠΟΠΑΙΘ, εφόσον κρίνει ότι δεν προκύπτει συνάφεια με την Ειδική Εκπαίδευση για τίτλους που έχουν αναγνωριστεί ως συναφείς πριν την εφαρμογή της παρούσας διάταξης, μπορεί να τους διαβιβάζει στην επιτροπή για επανεξέταση».

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...