Home / HEADER-NEWS / Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την εξέταση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές µαθησιακές δυσκολίες

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την εξέταση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές µαθησιακές δυσκολίες

Δημοσιεύτηκε: 4:57 μμ Απρίλιος 2nd, 2015  


dyslexia1
Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση µαθητών και αποφοίτων µε αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές µαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2015, για εισαγωγή στην τριτοβάθµια εκπαίδευση.
 ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΠΕ∆ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Με τις διατάξεις του Ν.3699/2008 (ΦΕΚ 199 Α΄), όπως τροποποιήθηκε µε το άρθρο 28 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄), ρυθµίζονται τα θέµατα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των µαθητών µε αναπηρία και µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές µαθησιακές δυσκολίες. Κατ΄εξουσιοδότηση των διατάξεων του νόµου εκδόθηκαν οι αριθ. Φ.253/155439/Β6/16-12-2009 (ΦΕΚ 2544 Β΄), Φ.151/2996/Β6/13-1-2010 (ΦΕΚ 55 Β΄) και αριθ.11586/Γ6/28-1-11(ΦΕΚ 262 Β΄) Υπουργικές Αποφάσεις, µε τις οποίες καθορίζεται ο τρόπος εξέτασης των µαθητών µε αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές

µαθησιακές δυσκολίες. Σε εφαρµογή αυτών, µε την παρούσα εγκύκλιο, σας ενηµερώνουµε για τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόµενων µαθηµάτων, καθώς και τη διαδικασία χορήγησης των γνωµατεύσεων που αφορούν:

α) στους µαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (Ηµερήσιων-Εσπερινών) οι οποίοι θα συµµετάσχουν στις εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόµενων µαθηµάτων για2 απόκτηση απολυτηρίου και για εισαγωγή στις σχολές ή τα τµήµατα της Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης.
β) στους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων (Ηµερήσιων-Εσπερινών) ή άλλου Σχολείου ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης διαφορετικού τύπου από αυτόν του Γενικού Λυκείου οι οποίοι θα συµµετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των µαθηµάτων της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου για εισαγωγή στις σχολές ή τα τµήµατα της Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης.
γ) στους υποψηφίους (µαθητές και αποφοίτους) των ηµερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (οµάδα Β) οι οποίοι θα συµµετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των µαθηµάτων της τελευταίας τάξης του ηµερήσιου ή εσπερινού Γενικού Λυκείου αντίστοιχα και των µαθηµάτων ειδικότητας, για εισαγωγή σε σχολές ή τµήµατα της Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης.
δ) στους υποψηφίους (µαθητές και αποφοίτους) των ηµερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (οµάδα Α), στους αποφοίτους Β΄ Κύκλου ηµερησίων και εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων οι οποίοι θα συµµετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε σχολές ή τµήµατα της Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης (ΤΕΙ κ.λ.π.). ε) στους µαθητές της τελευταίας τάξης των Λυκείων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης οι οποίοι επιθυµούν να συµµετάσχουν στις εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόµενων µαθηµάτων για απόκτηση απολυτηρίου και για εισαγωγή στις σχολές ή τα τµήµατα της Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης.
dictyo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...