Home / Featured / Τέλη Μαϊου, αρχές Ιουνίου οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Μετά τις μετατάξεις

Τέλη Μαϊου, αρχές Ιουνίου οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Μετά τις μετατάξεις

Δημοσιεύτηκε: 10:39 πμ Απρίλιος 23rd, 2015  


metatheseis

Τα στοιχεία για τις μεταθέσεις – Τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν

ΕΘΝΟΣ

Στις αρχές του Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», χθες και σήμερα συνεδρίασαν τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια και εξέτασαν όλα τα διαδικαστικά και τα προκαταρκτικά των μεταθέσεων, όπως αμφισβητούμενες αιτήσεις, ένταξης σε ειδικές κατηγορίες, μεταθέσεις σε διαπολιτισμικά σχολεία και ανακλήσεις αιτήσεων.

Στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα και μόλις ολοκληρωθεί η εκκρεμότητα με τις μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμιας, να «τρέξει» το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας και να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις πιθανότατα στις αρχές Ιουνίου. Στα κενά των φετινών μεταθέσεων θα υπολογιστούν και οι παραιτήσεις δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών και έτσι εκτιμάται ότι ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης που θα ικανοποιηθεί θα είναι μεγαλύτερος.

Η καθυστέρηση στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, όπως αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», έχει γίνει «καθεστώς», αφού μόνο μία χρονιά, και συγκεκριμένα το 2002 (επί υφυπουργίας Νίκου Γκεσούλη) όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ.) είχε γίνει στην ώρα τους!

Έκτοτε ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν στην ώρα τους, ενώ, σύμφωνα με τον νόμο, οι μεταθέσεις πρέπει να γίνονται μέχρι 31 Μαρτίου, αλλά ποτέ δεν τηρείται αυτό το χρονοδιάγραμμα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση να αγωνιούν διαρκώς.

Φέτος, ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έφτασε περίπου στις 15.000, περίπου δηλαδή στα ίδια με το 2014 επίπεδα, αλλά οι εκπαιδευτικοί ελπίζουν ότι φέτος θα αυξηθεί το ποσοστό των αιτήσεων που θα ικανοποιηθεί, καθώς χιλιάδες άτομα βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τα σπίτια τους.

Στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το σύνολο των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 6.030. Από αυτές οι 5.88 αιτήσεις αφορούν μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ γενικής εκπαίδευσης και 164 ειδικής αγωγής. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε στις 9.126, συνολικά δηλαδή ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ζητούν μετάθεση ανέρχεται στις 15.156.

Οι εκπαιδευτικοί, πάντως, διαμαρτύρονται τόσο για την καθυστέρηση των μεταθέσεων όσο και τα μικρά ποσοστά ικανοποίησης των αιτήσεων και τονίζουν ότι η εργασία των καθηγητών και των δασκάλων σε σχολεία μακριά από τον τόπο διαμονής και τις οικογένειες τους, η πολυετής «περιήγηση ανά την Ελλάδα», έχει τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος για τους ίδιους αλλά και αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, «για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούν αν θα πάρουν μετάθεση και ρωτούν γιατί έχει παγώσει η διαδικασία.

 Η εγκύκλιο υπολογισμού των κενών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχει καθυστερήσει και, όπως φαίνεται, μέσα στο κατακαλόκαιρο θα διαπιστώνουν αν θα ¨απεγκλωβιστούν¨ και που θα βρεθούν. Για να αντιμετωπιστεί ριζικά και αποτελεσματικά η κατάσταση, απαιτούνται μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί και ικανοποίηση για το σύνολο των αιτήσεων μετάθεσης.

…………………………………..

Μπράτης Δημήτρης

Αθήνα  22/4/ 2015

Αιρετός του ΚΥΣΠΕ

d.mpratis@gmail.com

https://www.mpratis.gr

τηλ. 6974750402 – 2103312790

2103442884

fax: 2103246893

Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 22/04/2015 για θέματα μεταθέσεων

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Συνεδρίασε σήμερα το ΚΥΣΠΕ και συζήτησε τα παρακάτω θέματα :

1.Μεταθέσεις σε διαπολιτισμικά σχολεία: Υποβλήθηκαν συνολικά 136 αιτήσεις για 10 θέσεις ( 8 δασκάλων , 1 Αγγλικής και 1 Ειδικής Αγωγής) . Αναλυτικά : 118  ΠΕ706 ΠΕ06 , 10 ΠΕ11 και 2 ΠΕ05. Το Συμβούλιο κατέταξε τις αιτήσεις των συναδέλφων, με  βάση τα προσόντα τους ,  στις κατηγορίες που προβλέπει η υπ. αριθμ. 114163/Δ2/14-10-2004 υπουργική απόφαση. Οι μεταθέσεις στα διαπολιτισμικά σχολεία θα ανακοινωθούν μαζί με τις υπόλοιπες κατηγορίες μεταθέσεων .

2.Εξέταση θεμάτων επί των μεταθέσεων: Το Συμβούλιο έκανε δεκτές όλες τις ανακλήσεις αιτήσεων μετάθεσης. Εξέτασε τις αμφισβητούμενες αιτήσεις ως προς τη μοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων ( εντοπιότητα , συνυπηρέτηση κλπ.) , καθώς και την ένταξη αιτήσεων στις ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων του

3.Εξέταση ενστάσεων επί των μετατάξεων: Απορρίφθηκαν και οι 7 ενστάσεις που υποβλήθηκαν.

4.Τροποποίηση αιτήσεων μετάθεσης:  Απορρίφθηκαν και οι 5 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, επειδή δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Στην αυριανή συνεδρίαση το ΚΥΣΠΕ θα εξετάσει αιτήσεις παραίτησης, καθώς και τις αιτήσεις μετάθεσης στην Ειδική Αγωγή (ένταξη σε  ειδικές κατηγορίες κτλ ).

Η ανακοίνωση των μεταθέσεων , όλων των κατηγοριών , κατά την εκτίμησή μου, δεν αναμένεται να γίνει πριν από τις αρχές Ιουνίου, επειδή εκκρεμεί ακόμη το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Δημήτρης Μπράτης

……………………………………………………………………….

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287

e-mail: paligiannis@hotmail.gr

Αθήνα, 23/4/2015

Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 22 & 23/4/2015

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε 22 και 23/4/2015 με τα παρακάτω θέματα Η.Δ.:

1. Εξέταση αιτήσεων μετάθεσης σε Διαπολιτισμικά Σχολεία

Οι μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν με βάση την Υπουργική Απόφαση 114163/Δ2/14-10-2004 που ορίζει τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών στα Διαπολιτισμικά Σχολεία. Έχουν υποβληθεί 136 αιτήσεις και τα κενά όπως προκηρύχθηκαν από τις Διευθύνσεις Π.Ε. είναι 10.

2. Εξέταση αμφισβητούμενων αιτήσεων μετάθεσης.

Το Συμβούλιο εξέτασε μια σειρά αιτήσεων που αφορούσαν στη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης, στις μονάδες συνθηκών διαβίωσης, στις μονάδες εντοπιότητας, στις μονάδες γάμου ή τέκνων και στις μονάδες συνυπηρέτησης.

3. Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών ΠΕ για ένταξη στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης.

Το Συμβούλιο εξέτασε την ύπαρξη ή μη των προϋποθέσεων του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996, του άρθρου 1 του Ν.3194/2003, του άρθρου 17 του Ν.3402/2005 συμπεριλαμβανομένων και των ασθενειών Hodgkin και non-Hodgkin και Willebrandt.

Θέλω να γνωρίζετε ότι έγινε πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας χωρίς διασταλτικές ερμηνείες με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας να μην ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες.

Ως αιρετός τονίζω την ανάγκη της άμεσης τροποποίησης του άρθρου 13 του Π.Δ. 50 και την υπαγωγή νέων ασθενειών για την εξάλειψη κατάφωρων αδικιών.

4. Μεταθέσεις εκπαιδευτικών που έχουν εκλεγεί ως μέλη Ο.Τ.Α.

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις μετάθεσης ως ειδική κατηγορία των εκλεγμένων μελών Ο.Τ.Α. αφού μέσω των αποσπάσεων έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

5. Εκπρόθεσμες αιτήσεις ανάκλησης αιτήσεων μετάθεσης.

Το Συμβούλιο εισηγήθηκε να γίνουν όλες δεκτές αφού δεν δημιουργούν πρόβλημα στην επεξεργασία των αιτήσεων μετάθεσης.

6. Τροποποίηση προτιμήσεων αιτήσεων μετάθεσης.

Με βάση και την εισήγηση της Υπηρεσίας, δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τροποποιήσεις των προτιμήσεων.

7. Εκπρόθεσμες αιτήσεις μετάθεσης

Δεν έγιναν δεκτές οι εκπρόθεσμες αιτήσεις μετάθεσης.

8. Εξέταση αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.

Το Συμβούλιο εξέτασε τις αιτήσεις για την ύπαρξη των προϋποθέσεων που ορίζονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τη δυνατότητα μετάθεσης τους σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.

Οι συγκεκριμένες μεταθέσεις θα ανακοινωθούν μαζί με τις γενικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Ως Αιρετός του Κλάδου θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά την αδήριτη ανάγκη για άμεσες και ουσιαστικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε.

Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα πιο απλό, δίκαιο, κατανοητό και αποδεκτό νομοθετικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει τον «λαβύρινθο» της ισχύουσας νομοθεσίας.

Πάντα στη διάθεσή σας

 Παληγιάννης Βασίλειος

…………………………………..

Περισσότερες οι μεταθέσεις τον Ιούνιο

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

90780449 (1)

…………………………………………..

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

90780449


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...