Home / HEADER-NEWS / Σχετικά με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄Λυκείου

Σχετικά με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: 11:16 πμ Απρίλιος 14th, 2015  


mathites

Αν τελικά ισχύσει το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ Λυκείου που ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας:

1. Το 30-40% των μαθητών της Θεωρητικής Κατεύθυνσης που είχε επιλέξει Αρχαία και Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, προγραμματίζοντας ότι θα πάει στην Κατεύθυνση Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών… καλείται να αλλάξει αιφνιδίως τους προγραμματισμούς του! Θα πρέπει να προετοιμαστεί και στα Αρχαία αλλά και στα Λατινικά! Τουτέστιν: πανικόβλητη πελατεία για τα φροντιστήρια Αρχαίων και Λατινικών εν τω μέσω ανθρωπιστικής κρίσης!

2. Οι ίδιοι μαθητές χάνουν παντελώς το προγραμματισμένο τους δικαίωμα να εξετασθούν σε Οικονομικές Σχολές. Η Οικονομική επιστήμη – κοινωνική επιστήμη από την … ημέρα της ίδρυσης της – αποσυνδέεται από τις Κοινωνικές Επιστήμες και κολλάει στην Πληροφορική!

3. Η Πολιτική Οικονομία παραμένει τελικά Α.Ο.Θ. και πάει κάπου σαν επιλογή ενός ανθρώπου που θέλει να σπουδάσει Οικονομικά σε συνδυασμό, όμως, με άλλες θετικές επιστήμες! Πλήρης υποβάθμιση της Οικονομικής επιστήμης και επιμονή στην πιο νεοφιλελεύθερη version της!

4. Η Πληροφορική αποσυνδέεται από τη διαλεκτική σχέση υλισμικού – λογισμικού και το δεύτερο συνδέεται με την Οικονομική επιστήμη λες και η μοναδική εφαρμογή της Πληροφορικής είναι το χρηματιστήριο!

5. Το νέο ωρολόγιο της Γ τάξης αναγκαστικά θα «πουσάρει» το ωρολόγιο και της Β τάξης με την αντικατάσταση των κοινωνικών επιστημών από … τα Λατινικά!

6. Εγκαταλείπεται η λογική των πολλών ωρών στα μαθήματα κατεύθυνσης προκειμένου να μην καταφεύγουν οι μαθητές στα φροντιστήρια ή τουλάχιστον κάποιος που δεν έχει να πληρώσει για φροντιστήριο να προσπαθήσει στο σχολείο.

7. Μέριμνα για ενισχυτική διδασκαλία εντός του σχολείου… καμία!

Θρησκευτικά μάθημα γενικής παιδείας, Λατινικά και χρηματιστήριο και ενίσχυση των φροντιστηρίων! Αυτό είναι η μορφωτική απάντηση της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς;

Και όλα αυτά Απρίλιο προς Μάιο μήνα… στο όνομα της αύξησης των επιλογών των μαθητών (;;;) και στη μη διατάραξη του προγραμματισμού τους…

Μήπως πρέπει να τα ξαναδούν όλα αυτά στο υπουργείο παιδείας;

Κώστας Θεριανός


 

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...