Home / HEADER-NEWS / Ρατσιστικό μάθημα σε σχολείο από καθηγητή θρησκευτικών;

Ρατσιστικό μάθημα σε σχολείο από καθηγητή θρησκευτικών;

Δημοσιεύτηκε: 9:45 πμ Απρίλιος 26th, 2015  


sxoleio

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην επιστολή ο γονέας, ο καθηγητής δεν αρκέστηκε απλά στο να στρεβλώνει κατά το δοκούν μια θρησκεία, αλλά έφτιαξε τρομολαγνικά σενάρια

Ρατσιστικές αναφορές σχετικά με τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα φέρεται να έκανε καθηγητής θρησκευτικών σε Γυμνάσιο του Κιάτου, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει γονέας σε επιστολή του στην «Εφ.Συν.». Ο γονέας, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας, κοινοποίησε την ίδια επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, σε μια σειρά οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα θέματα των μεταναστών καθώς και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Καταγγέλλει ότι την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος των θρησκευτικών, στη Γ’ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Κιάτου, ο καθηγητής αναφερόμενος στα προσφυγικά κύματα είπε: «Ο Αλλάχ, ο δικός τους Θεός, λέει ότι τους εχθρούς και αυτούς που δεν είναι μουσουλμάνοι πρέπει να τους σκοτώνουν γιατί έτσι είναι ο τρόπος που πηγαίνουν στον παράδεισο οι ισλαμιστές. Οχι όπως ο δικός μας Θεός ο οποίος μας διδάσκει την ειρήνη και να βοηθάμε τον συνάνθρωπο… Είδατε τι γίνεται. Οι ισλαμιστές βρήκαν πάνω σε ένα πλοίο τους χριστιανούς επιβαίνοντες, τους σκότωσαν και τους πέταξαν στη θάλασσα για να ευχαριστήσουν τον Αλλάχ. Πρέπει να κάνουμε έναν σταυρό παραπάνω για να τους βοηθήσουμε γιατί έτσι λέει ο Θεός μας».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα καταγγέλλει στην επιστολή ο γονέας, ο καθηγητής δεν αρκέστηκε απλά στο να στρεβλώνει κατά το δοκούν μια θρησκεία, αλλά έφτιαξε τρομολαγνικά σενάρια: «Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση με τους ισλαμιστές μετανάστες και μαζευτούν 4.000.000 από αυτούς στην Ελλάδα, μια χώρα 10.000.000 ανθρώπων, μπορεί να θελήσουν να μας διώξουν σφάζοντάς μας γιατί έτσι λέει ο Θεός τους… Ηδη βρίσκονται σε κίνδυνο τα νησιά των 300 κατοίκων».

Επικοινωνήσαμε με το σχολείο και ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον καθηγητή, ο οποίος ουδέποτε εμφανίστηκε στο τηλέφωνο. Ο διευθυντής του σχολείου, Σταύρος Ποτάκης, αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός και υποστήριξε ότι τα λεγόμενα του καθηγητή δεν αποδόθηκαν ακριβώς, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν ήταν μέσα στην αίθουσα για να το γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Πηγή: Διαλεκτή Αγγελή – Εφημερίδα των Συντακτών μέσω

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Θέμα: «Θέση  του  Δ. Σ. Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Κιάτου, στην   αναφορά   γονέα, σχετικά  με  το  μάθημα  των  Θρησκευτικών».

 Με την  παρούσα  επιστολή  διαμαρτυρόμαστε  για  τις  αναφορές  που  έγιναν και   τους  χαρακτηρισμούς   που  αποδόθηκαν  από  ορισμένα  μέσα  ενημέρωσης   για  το  μάθημα  των  θρησκευτικών  στο  2ο  Γυμνάσιο  Κιάτου   στην  Γ’  τάξη. Απορούμε  πώς  δίνονται  τέτοιοι  χαρακτηρισμοί  σε  καθηγητές  χωρίς  να  έχει  προηγηθεί  σοβαρή   έρευνα  και  χωρίς  ο  Σύλλογος  Γονέων, που τον  αφορά  άμεσα  το  θέμα,  να  έχει  ερωτηθεί  και  ενημερωθεί προηγουμένως.

    Τέτοιοι  χαρακτηρισμοί  το  μόνο  που  καταφέρνουν  είναι  να  διαταράξουν  τη  μαθητική  κοινότητα  και  να  δυσφημίσουν  το  σχολείο, γεγονότα  που  έχουν  αρνητική  επίπτωση   κυρίως  στους  μαθητές αλλά και  στον  τόπο  μας.

    Αναφέρουμε  ότι  η  καταγγελία  του  γονέα  είναι  μια  μεμονωμένη  περίπτωση,  για  την  οποία  το  Δ.Σ.  του  Συλλόγου ουδέποτε έλαβε  γνώση,  αν  και  θα  έπρεπε  να  είμαστε οι πρώτοι που  θα  είχαμε  ενημερωθεί  πριν  από  κάθε  άλλη  δημοσίευση.

   Σε αυτό  το  σημείο  θέλουμε  να  επισημάνουμε  στους  γονείς   να  είναι  πιο  προσεκτικοί.

Αν  υποπίπτουν  στην  αντίληψή τους  τέτοια  ή  άλλα  θέματα  που  αφορούν  το  σχολείο  και  τους  μαθητές, και  όποιο  πρόβλημα  αντιμετωπίζει  το  παιδί  τους  στο  σχολείο  να  ενημερώνουν  το  Δ. Σ.,  το  οποίο  είναι  και  υπεύθυνο  να  ερευνήσει  το  πρόβλημα  και  να  συγκαλέσει  έκτακτη  γενική  συνέλευση  των  γονέων  και  κηδεμόνων , όπου  θα  παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

   Ενημερώνουμε  ότι  η  μέχρι  σήμερα  συνεργασία  μας  με  τους  καθηγητές  του  σχολείου  μας  είναι  άψογη.

Το  Γυμνάσιο μας είναι  ιδιαίτερα  ευαισθητοποιημένο  σε  θέματα  ανθρωπιστικής  βοήθειας. Συλλέγει  τρόφιμα  για  το  Χαμόγελο  του  Παιδιού   και  είναι  ανάδοχο  σχολείο  παιδιού  στην  Αφρική σε συνεργασία με την Actionaid.  Δραστηριότητες  μάλιστα  για τις  οποίες  τυχαίνει  να  είναι  υπεύθυνος  και  συντονιστής   ο  καθηγητής  Θρησκευτικών    για  τον  οποίο  γίνεται  λόγο.

    Παρακαλούμε  τα  μέσα ενημέρωσης, που έσπευσαν  αβίαστα  να  χαρακτηρίσουν  τον  παραπάνω  καθηγητή  και  τη  διδασκαλία  του  όπως  την  χαρακτήρισαν να  ανακαλέσουν  δημόσια.

    Ο  Σύλλογος  Γονέων  είναι  στη  διάθεση  ανά  πάσα  στιγμή  με  όλες  τις  δυνάμεις του, να  βοηθήσει  οποιονδήποτε  ενδιαφέρεται  για  τα  πραγματικά  γεγονότα  και  για  την  προσωπικότητα  και  το  έργο  του  συγκεκριμένου  καθηγητή.

       Το Δ. Σ.  του  Συλλόγου  Γονέων  και  Κηδεμόνων

           του  2ου  Γυμνασίου    Κιάτου


 

3 Σχόλια

  1. καλά τα είπε.

  2. καλά μη μιλάμε για προπαγανδα εδώ τις προάλλες καθηγητης είχε βαλει τον υμνο του εαμ την 28 οκτωβριου για ακούνε και να μάθουν τα παιδιά….. στο κάτω κάτω οτι έρχονται ορδές μεταναστών δεν εχει άδικο. επίσης το κατα ποσο ειναι παραφουσκωμένη η ειδηση για λόγους »προπαγανδας» αλλα και για να αποτελέσει ειδηση αυτο δεν το ξέρουμε. υπάρχουν άλλοι ΠΟΛΛΟΙ γονεις που πιστοποιούν αυτά τα λεγόμενα? ο καθηγητής τί ιστορικό έχει? μήπως οι γονείς ειναι καρααριστεροί και βρήκαν ευκαιρία σε καθηγητή που ξέρουν οτι ειναι δεξιός να βγάλουν το άχτι τους μόλις μιλάει λίγο για πατρίδα και Θεό?

  3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΥ

    Η αποστροφή του άρθρου ότι «ο καθηγητής δεν αρκέστηκε απλά στο να στρεβλώνει κατά το δοκούν μια θρησκεία, αλλά έφτιαξε τρομολαγνικά σενάρια» είναι ψευδής, αυθαίρετη και δηλωτική ασύγγνωστης άγνοιας από τον συντάκτη. Εδώ κατηγορείται ο καθηγητής ότι δόλια και συνειδητά διέστρεψε όπως ήθελε μία θρησκεία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατηγορείται ότι έφτιαξε και σενάρια τρομολαγνείας. Η δημόσια αυτή συκοφαντία, μου δίνει το δικαίωμα να χαρακτηρίσω με τη σειρά μου ως ρατσιστή αυτόν που τα επινόησε, σε βάρος όχι μόνο του καθηγητή αλλά και όλων όσων βλέπουν τα πράγματα που συμβαίνουν στον περίγυρό μας με ανησυχία. Ο συντάκτης αυτός αγνοεί ότι απευθύνεται σε έναν λαό που κουβαλάει στη συλλογική του μνήμη 400 χρόνια κτηνωδίας από μία άκρως ρατσιστική θρησκεία.
    Τι απ’ όσα φέρεται να υποστήριξε ο καθηγητής ΔΕΝ είναι αλήθεια;
    Δεν είναι αλήθεια ότι το Κοράνιο, η Βίβλος των Μωαμεθανών, βρίθει απειλών και εντολών εξόντωσης των «κάφρων», των «απίστων» δηλαδή κατά τον ορισμό του Κορανίου;
    Δεν είναι αλήθεια ότι ο όγκος των μωαμεθανών, που πλέον εισέρχεται αθρόα και κατά κύματα στη Χώρα μας, αποτελεί έναν εν δυνάμει κίνδυνο για πολιτισμική και δημογραφική αλλοίωση του Ελληνικού λαού;
    Τί τελικά ενόχλησε πραγματικά τον καταγγέλλοντα γονέα; Ή μήπως ξορκίζει με την επιστολή του τον φόβο που μπορεί να νοιώθει από την πιθανότητα να έχει δίκιο ο καταγγελλόμενος καθηγητής ; Το βέβαιο είναι ότι με την πράξη του αυτή δεν κατοχυρώνει ασφαλές περιβάλλον για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Το αντίθετο.
    Καιρός να ανοίξει και κανένα Κοράνι για του λόγου το αληθές και να ακούσει ή να διαβάσει και καμία συνέντευξη μουσουλμάνων για τις προθέσεις τους στην Ευρώπη… ή να εγκύψει λίγο στη Μέση Ανατολή ή Αφρική για να διαπιστώσει τη μεταχείριση των χριστιανικών πληθυσμών από τους μουσουλμάνους και μόνο τότε να διατυπώσει και άποψη …!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...