Home / HEADER-NEWS / Πως θα γίνει η πρόσβαση των φετινών υποψηφίων ΕΠΑΛ στις σχολές που αντιστοιχούν στις κατηργημένες ειδικότητες;

Πως θα γίνει η πρόσβαση των φετινών υποψηφίων ΕΠΑΛ στις σχολές που αντιστοιχούν στις κατηργημένες ειδικότητες;

Δημοσιεύτηκε: 7:50 μμ Απρίλιος 6th, 2015  


5epal

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδεία  Αριστείδη Μπαλτά,  για την πρόσβαση φετινών αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Α΄) στις σχολές των Τ.Ε.Ι. που αντιστοιχούν στις ειδικότητες που κατάργησε ο Ν.4186/13, κατέθεσαν στη Βουλή Βουλευτές του ΚΚΕ.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι φετινοί απόφοιτοι των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α) που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τομέα και ειδικότητα λόγω της εφαρμογής του Νόμου 4186/2013.
Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-15, οι μαθητές αυτοί (του παλαιού τύπου ΕΠΑ.Λ.) είναι τελειόφοιτοι και προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα της «Ομάδας Α’», με τις Ειδικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. διεκδικούν την εισαγωγή τους στις αντίστοιχες των ειδικοτήτων τους σχολές των Τ.Ε.Ι.
Το πρόβλημα είναι ότι με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, κανένας απόφοιτος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις σχολές των Τ.Ε.Ι. που αντιστοιχούν στους ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΥΣ Τομείς Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Έτσι, δεν φτάνει που οι μαθητές αναγκάστηκαν να αλλάξουν τομέα, σήμερα δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για εισαχθούν σε σχολές της αρχικής τους επιλογής, πριν την συντριπτική για αυτούς εφαρμογή του νόμου 4186/2013.
Με βάση τα παραπάνω προκύπτει άμεσα η ανάγκη για την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος αυτών των αποφοίτων και πιο συγκεκριμένα να διευρυνθούν με άμεση νομοθετική ρύθμιση οι δυνατότητες επιλογής των αποφοίτων αυτών, ώστε: οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολικού έτους 2014-15 των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. του Ν.3475/2006, υποψήφιοι εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που συμμετέχουν στις Ειδικές Πανελλαδικές Εξετάσεις (Ομάδα Α΄), κατά την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, εκτός των αντιστοίχων ή συναφών του πτυχίου τους Σχολών, Τμημάτων και Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., να δύνανται να δηλώσουν και δεύτερη ομάδα, τις Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων Υγείας – Πρόνοιας ή Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την ικανοποίηση του παραπάνω δίκαιου αιτήματος.

Οι Βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Γκιόκας
Σταύρος Τάσσος

https://www.esos.gr/arthra/37774/erotisi-sti-voyli-gia-tin-prosvasi-fetinon-apofoiton-epal-omada-stis-sholes-ton-tei


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...