Τελευταία Νέα

Τρίτη, 15/06/2021, 20:07


Home / Featured / Νέα μέτρα για τους αναπληρωτές και τις σχολικές μεταβολές θα πάρει το Υπουργείο

Νέα μέτρα για τους αναπληρωτές και τις σχολικές μεταβολές θα πάρει το Υπουργείο

Δημοσιεύτηκε: 2:13 μμ Απρίλιος 3rd, 2015  


daskalos-kentriki

Μέτρα ανακούφισης των αναπληρωτών

Εξετάζονται με τα συναρμόδια υπουργεία

Όσον αφορά στη προσμέτρηση ή μη των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών, στην αναγνώριση της αναρρωτικής άδειας ως χρόνου πραγματικής διδακτικής προϋπηρεσίας και στις άδειες μητρότητας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι η απαλοιφή των εξαιρέσεων ως προς το δυσμενέστερο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ως αναπληρωτές. Τα ζητήματα αυτά εξετάζονται με τα συναρμόδια υπουργεία με στόχο την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων.

Τα παραπάνω δηλώνει μέσω γραπτής τους απάντησης στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης μετά από ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ οι οποίοι κατέγραφαν σειρά προβλημάτων όπως την καθυστέρηση στη μισθοδοσία που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα, το γεγονός ότι οι έγκυες αναπληρώτριες δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις μόνιμες εκπαιδευτικούς αφού δικαιούνται μόνο 119 μέρες άδειας για την εγκυμοσύνη τους (56 πριν και 63 από την ημέρα του τοκετού).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν αφήνουν ασχολίαστο το γεγονός ότι δεν έχει αποσυρθεί ακόμα η εγκύκλιος του 2012 (155734/Δ1/10-12-2012) σύμφωνα με την οποία όσοι αναπληρωτές αρρωστήσουν και αναγκαστούν να πάρουν άδεια πάνω από 15 μέρες δεν πληρώνονται, δεν τους αναγνωρίζεται ως εκπαιδευτική προϋπηρεσία και κινδυνεύουν να απολυθούν με βάση τις ατομικές συμβάσεις που υπογράφουν και τους αυστηρούς όρους που εμπεριέχουν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με ταυτότητες στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ και χωρίς των ΓΕΛ

Στην ερώτηση καταγράφονται και άλλα ζητήματα όπως είναι το κλείδωμα των πινάκων, το επίδομα θέσης Ευθύνης που το δικαιούνται αλλά από την 1-9-2013 με αποτέλεσμα να αδικούνται όσοι έχουν υπηρετήσει πριν την ημερομηνία αυτή, το κλείδωμα των πινάκων και τα σεμινάρια που καλούνται να παρακολουθήσουν οι αναπληρωτές πέρα από το ωράριό τους.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το news.gr από το υπουργείο Παιδείας στο πολυνομοσχέδιο θα υπάρχει πακέτο μέτρων για τους αναπληρωτές, όπως είναι οι άδειες εγκυμοσύνης των αναπληρωτριών, το άνοιγμα των πινάκων, η κατάργηση του διετούς αποκλεισμού.

Επανεξετάζονται όλα τα ζητήματα των σχολικών μεταβολών

Σε διαδικασία επανεξέτασης όλων των ζητημάτων που αφορούν στις μεταβολές σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της στήριξης και ισχυροποίησης του δημόσιου σχολείου βρίσκεται η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.  Σε αυτή την κατεύθυνση θα μελετηθούν όλα τα αιτήματα στη λογική της διασφάλισης της απρόσκοπτης πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό και αρμόδιο για την Α/θμια και Β/θμια κ. Κουράκη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν για ΑΕΙ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών

Όπως έχει γράψει το news.gr  το Υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην ανάκληση των εγκυκλίων για τις σχολικές  μεταβολές μια κίνηση που είναι σύμφωνη με τις προγραμματικές δηλώσεις του Τάσου Κουράκη για τον τερματισμό της πολιτικής των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των  σχολικών μονάδων.

Η πολιτική αυτή τα προηγούμενα χρόνια όπως αναφέρει και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών που στοιβάζονται στις σχολικές τάξεις. 1 στις 5 τάξεις στη Β/θμια Εκπαίδευση αριθμεί περισσότερους από 25 μαθητές (5966 σε σύνολο 29.986) ενώ και στην Α/θμια ο αριθμός των τάξεων με περισσότερους από 25 μαθητές ανέρχονται σε 2.636 σε σύνολο 46.903.

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ 2009-2010 2013-2014
ΔΗΜΟΤΙΚΑ 115,2 136,22
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ 25,66 30,05
ΓΥΜΝΑΣΙΑ 169,5 180,48
ΛΥΚΕΙΑ 183,43 190,83
ΕΠΑΛ 205,42 229,93

 

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...