Home / Featured / Μεταπτυχιακό – «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης»

Μεταπτυχιακό – «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης»

Δημοσιεύτηκε: 9:56 μμ Απρίλιος 15th, 2015  


ptyxio

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης»

Στόχος ΠΜΣ – Γνωστικά Αντικείμενα

Το ΠΜΣ με τίτλο «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης» (MSc in Sciences of Education and Lifelong Learning) έχει ως αντικείμενο τη διάχυση σύγχρονων προσεγγίσεων της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης σε θέματα εκπαιδευτικής διοίκησης και ηγεσίας (Α Κατεύθυνση) και πληροφορικής – νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση (Β Κατεύθυνση).

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και η ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτικών στα εξής αντικείμενα: 1) την οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης γενικότερα και των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότερα, καθώς επίσης και τη λειτουργία δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών και φορέων Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων (π.χ. ΓΓΔβΜ, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΕΟΠΠΕΠ, ΟΑΕΔ, ΚΔΒΜ, ΠΕΚ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΣΔΕ κλ.π.) και 2) την Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί 120 (60 ανά κατεύθυνση) πτυχιούχοι τμημάτων πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Για το εναρκτήριο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, θα κληθούν για συνέντευξη οι 100 επικρατέστεροι υποψήφιοι (50 ανά κατεύθυνση) και εξ αυτών θα επιλεγούν οι 60 (30 ανά κατεύθυνση) με την υψηλότερη συνολική βαθμολογία μετά τη συνέντευξη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής είναι η καλή γνώση (επίπεδο Β2) (η οποία θα αποδεικνύεται με οποιοδήποτε αναγνωρισμένο πτυχίο από το ΑΣΕΠ) μιας από τις τρεις ευρωπαϊκές γλώσσες: αγγλική, γαλλική και γερμανική. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο Π.Μ.Σ. μπορείτε να ενημερωθείτε από την «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. εδώ.

Πρόγραμμα Σπουδών – Διάρκεια Φοίτησης

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα. Η Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία εκπονείται κατά τη Διάρκεια του Γ’ εξαμήνου.

Δίδακτρα

Προβλέπονται δίδακτρα: 2500 Ευρώ για το σύνολο του προγράμματος.

Χρήσιμες Ημερομηνίες

Υποβολή Αιτήσεων: από τη Δευτέρα 20/04/2015 μέχρι και την Παρασκευή 22/05/2015 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, στο γραφείο 12 στον ημιόροφο.

Εγνατία 156, Θεσσαλονίκη 54636, γραφείο 12, ημιόροφος

Έναρξη νέου κύκλου σπουδών

Για το εναρκτήριο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2015.

Πληροφορίες

Διεύθυνση ΠΜΣ: Βασιλική Καραβάκου, Αν. Καθηγήτρια
Τηλέφωνο: 2310 891360, e-mail: vkm@uom.edu.gr

https://www.uom.gr/index.php?tmima=248&categorymenu=3


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...